Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Josip Broz Tito i njegovo vreme

Featured Replies

Vlado Dapcevic, kao clan SKOJa kada je dosao u Beograd, delovi njegove knjige "IBEOVAC, Ja, Vlado Dapcevic" koju je je odradio Slavko Curuvija:

dgSJp4a.png

Treba imati u vidu da Vlado Dapcevic nije podnosio Broza i da je dugo vremena bio u zatvoru, mislim da je on jedan od poslenjih politickih zatvorenika pustenih na slobodu iz Zabele 1988.

Ali zanimljivo svedocenje coveka koji je bio na ulicama Beograda kao SKOJevac tridesetih.

• 4 months later...
  • Replies 1.6k
  • Views 123.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• April
    April

Meša se taj FNRJ period iz vremena Rankovića i Krcuna sa decentralizovanom državom nakon Brionskog plenuma koja je počela da pokazuje svoj puni potencijal uz sva leva skretanja poput onih iz sedamdes

• Lo Zingaro
    Lo Zingaro

Можда и највеће богатство Срба је једнако коришћење ћирилице и латинице без икакве муке, тотално спонтано као да је реч о истом писму. С људима који то не схватају је глупо расправљати о било чему јер

• Engineer
    Engineer

Zapravo takav mit ne postoji. Postoji antikomunistički mit da su komunisti tvrdili da pre njih nije bilo ništa ili još gore da su pokušali da zatru sve pre njih. Najbolji film o Srbiji u WW1 snimljen

Posted Images

Ne možete ići u EU i veličati diktatora Tita

Ne možete s jedne strane željeti ući u Europsku uniju i demokratizirati društvo, a s druge strane veličati jednog od najmračnijih diktatora, Tita – izjavila je bugarska ministrica vanjskih poslova Ekaterina Zaharijeva, obrazlažući razloge bugarske prijetnje vetom na usvajanje pregovaračkog okvira sa Sjevernom Makedonijom i održavanje prve međuvladine konferencije na kojoj bi se otvorila prva pregovaračka poglavlja s tom državom.

On 17.11.2020. at 20:16, Kursadžija said:

LINK

"- Marshiraju Rusi ulicama, mi ih gledamo i pishamo za njima.

- Kako, bre, pishate???

- Pa lepo, u gaće..."

:bugarski narod, kompartija i ostali sateliti...

Inace, njih je skinuo™ (kao da je i sam njihov) gospodin Julian Barnes - ono - Bodlivo svinche...

Usralo™ ih sa geografijom pa sad nama prodaju JB Tita a Makedoncima zajednicki™ jezik... 

'Sirotiljo, i bobu si teshka..."

spacer.png

On 22.11.2020. at 9:33, iDemo said:

"- Marshiraju Rusi ulicama, mi ih gledamo i pishamo za njima.

- Kako, bre, pishate???

- Pa lepo, u gaće..."

:bugarski narod, kompartija i ostali sateliti...

A, pa bio je i onaj, kada bugarski vrhunski hirurg na svetskom kongresu hirurga na pitanje koja operacija im je najteza, odgovara - operacija krajnika.

I na zapanjene poglede uglednih kolega odgovara: pa lako je vama, da biste operisali krajnike, pacijent samo zine, mi krajnike moramo da vadimo pocev od debelog creva, niko ne sme da zine...

@iDemo smejem se, setio se hladnoratovskih, na primer, ono kada je pocetkom 80-ih, oko previranja u Poljskoj, Solidarnosti, taj rad, jedno vreme u vazduhu visila sovjetska vojna intervencija...

Kaze, salju Rusi u Poljsku pomoc, 2,000,000 jaja...

Kako?

Strojevim korakom... 

danas je dan moje republike.

2 hours ago, djordje geprat said:

danas je dan moje republike.

lepa-radic-1.jpg

Ljubo-Cupic.jpg

Stevan-Filipovic.jpg

• 5 months later...

ovo sam jutros pokupio sa burundija. 

mozda je i ovde ostavio ali neka ga ovde. 

smiljko sagolj je autor. za vecinu danasnjih novinara izmislio profesiju. posle se prosuo za vreme rata u bosni i hrvatskoj.

• 2 weeks later...

Nova glava za Jagodinu, berba 1968.

spacer.png

ne znam gde s ovim pitanjem, ajde ovde

jel ima neko knjigu d.ckrebica o koci popovicu, i ako ima, jel knjiga ima index licnih imena?

• 8 months later...

Lep spisak imena :)

• 4 years later...

From actor Richard Burton’s diary entries recording a trip with his wife Elizabeth Taylor to visit Yugoslavian president Josip Broz Tito in preparation for The Battle of Sutjeska, a 1973 film about World War II in which Burton plays Tito.

https://harpers.org/archive/2012/10/the-longest-days/

On 2. 5. 2026. at 9:27, ultra plasticni said:

casopis The American Mercury 1950. godine

IMG_20260502_102558.jpg

48-56_73838243-3894-40cd-a583-e295eececa1c.pdf

nema sumnje da je radio za Britance i Amere. Mene uvek kopka ta prica o njegovom stvarnom identitetu. To se verovatno nece nikad saznati.