Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Josip Broz Tito i njegovo vreme

Featured Replies

9 hours ago, Peter Fan said:

Ovo AI napisao ili asistirao?

Asistencija, zato sam stavio post pod quote bez autorizacije. Asistencija oko naučne potvrde ideje i izvora. Osnovna ideja o Partiji kao pseudoreligiji je moja, o tome sam dugo razmišljao. I detronizacija Boga, to je po definiciji luciferijanska stvar, uzurpacija na nivou porodičnog nukleusa. O ovome može da se otvori ceo topic, samo mislim da je tema preteška za forum.

Edited by Lord Protector

• Replies 2.5k
  • Views 151.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• April
    April

Meša se taj FNRJ period iz vremena Rankovića i Krcuna sa decentralizovanom državom nakon Brionskog plenuma koja je počela da pokazuje svoj puni potencijal uz sva leva skretanja poput onih iz sedamdes

• Lo Zingaro
    Lo Zingaro

Можда и највеће богатство Срба је једнако коришћење ћирилице и латинице без икакве муке, тотално спонтано као да је реч о истом писму. С људима који то не схватају је глупо расправљати о било чему јер

• Engineer
    Engineer

Zapravo takav mit ne postoji. Postoji antikomunistički mit da su komunisti tvrdili da pre njih nije bilo ništa ili još gore da su pokušali da zatru sve pre njih. Najbolji film o Srbiji u WW1 snimljen

Posted Images

3 minutes ago, Lord Protector said:

Asistencija, zato sam stavio post pod quote bez autorizacije. Asistencija oko naučne potvrde ideje i izvora. Osnovna ideja o Partiji kao pseudoreligiji je moja, o tome sam dugo razmišljao. I detronizacija Boga, to je po definiciji luciferijanska stvar, uzurpacija na nivou porodičnog nukleusa. O ovome može da se otvori ceo topic, samo mislim da je tema preteška za forum.

Ja sam ih uvek dozivljavala kao novu versku sektu, da ne ulazim sad u onu raspravu a sta je pa bitno jel neko pravoslavac ili sektas, bitno da se veruje.

Neponovljivi Branko Ćopić, na temu..

image.png

image.png

Edited by Vapad

Toliko gadno vreme bilo da je prvi ministar unutrasnjih poslova FNRJ bio pop Vlada Zecevic.lol

12 minutes ago, kronostime said:

Toliko gadno vreme bilo da je prvi ministar unutrasnjih poslova FNRJ bio pop Vlada Zecevic.lol

raspop, mrzeo Bogosloviju, studirao je 10 godina, sve to ga je smaralo i nije mu davalo adrenalin.

Potpisao zabranu "kolonistima" da se vrate na Kosovo, gde su sa novijim CGorcima i Srbima zabranili i autohtonom proteranom stanovnistvu da se vrate kucama. Ali zato tokom cemera komi Albanije primane desetine hiljada prebega iz Albanije, e oni nikad nisu okrstavani kao neki kolonisti. Nego beze jadni, pa ih treba primiti, covecno je.

Владо Зечевић и митрополит Јосиф новембра 1944.

3 minutes ago, Mel said:

raspop, mrzeo Bogosloviju, studirao je 10 godina, sve to ga je smaralo i nije mu davalo adrenalin.

Potpisao zabranu "kolonistima" da se vrate na Kosovo, gde su sa novijim CGorcima i Srbima zabranili i autohtonom proteranom stanovnistvu da se vrate kucama. Ali zato tokom cemera komi Albanije primane desetine hiljada prebega iz Albanije, e oni nikad nisu okrstavani kao neki kolonisti. Nego beze jadni, pa ih treba primiti, covecno je.

Toliko ga je smaralo da je od 1927. do 1941. bio svestenik u Krupnju, a u partizane presao iz cetnickog odreda koji je sam osnovao?

lol

2 minutes ago, kronostime said:

Toliko ga je smaralo da je od 1927. do 1941. bio svestenik u Krupnju, a u partizane presao iz cetnickog odreda koji je sam osnovao?

lol

Da, voleo je da ide po narodu prica agituje i tako. Voleo je movement, voleo je ratovanje. Veronauku deci nije drzao iako mu je to bila obaveza, to se nije dodatno placalo nego radio ne radio svira ti radio, a njega Bog i vera nisu zanimali. Pise kad je i drzao veronauku pricao je o bitkama iz WWI. To je voleo.

U partizane je presao kad je Draza odlucio da se ide u mirovanje zbog ogromnih represalija nad srpskim narodom nakon izbijanja ustanka. Drazi nije odgovaralo ratovanje gde za svakog ubijenog Nemca ide 100 srpskih glava a 50 za svakog ranjenog, Cherchil svojima recimo nije ni dozvolio da dizu ustanke nego im je zabranjvao ratovanje do pogodnog trenutka da bi cuvao ljudstvo a ne da ginu za dzabe. To je onako kako bi se reklo normalno, da biras da u okupaciji ne gines za dzabe, sem gde je moranje (kao npr u NDH krajevima).

Ovaj je hteo da ratuje, nije ga bilo briga dal neko posle toga nahvata decu na streljanje.

Ok, postujem ratni drive i sposobnost agitacije i privlacenja naroda u svoje cete. Ali svakako nije bio poznat kao religiozan. Voleo je da prepreda sa narodom, voleo je borbu.

Ima i moj brat nekog ortaka, isao u Ukrajinu da ratuje kao dobrovoljac dok ga jedno reci put nije kontuzovalo kad je konacno sshvatio da je bolje da odustane. Kaze ovako skroz ok momak, pametan, ali eto voli taj adrenalin, ima takvih ljudi. Takav i ovaj deluje, adrenalin, akcija, Bog slabo.

... i 1942. u Ravnom krstavao decu i ako je bio u partizanima. s_p

500px-Pop_Vlado_Ze%C4%8Devi%C4%87_vr%C5%

59 minutes ago, kronostime said:

Nije ovde poenta ovde o ljudima koji su skinuli mantiju i uzeli pušku (vojvoda Momčilo Đujić npr kod četnika), to se dešavalo i ne dokazuje ništa, već ustrojstvo komunističke partije kao pseudo religiozne organizacije. Crkva je napadana u svim komunističkim zemljama na isti način, jer je komunizam totalitaran, pokušao je da totalno promeni poredak od rođenja do smrti, od ekonomije do transcendencije. Totalni uzurpator.

Edited by Lord Protector

Just now, Lord Protector said:

Nije ovde poenta ovde o ljudima koji su skinuli mantiju i uzeli pušku (vojvoda Momčilo Đujić npr kod četnika), to se dešavalo i ne dokazuje ništa, već ustrojstvo komunističke partije kao pseudo religiozne organizacije.

Slicno su bile ustrojene sve partije jos od vremena kralja Milana Obrenovica kada su pocele da se osnivaju.

Nije to nista ekskluzivno samo za komuniste.

10 minutes ago, kronostime said:

... i 1942. u Ravnom krstavao decu i ako je bio u partizanima. s_p

500px-Pop_Vlado_Ze%C4%8Devi%C4%87_vr%C5%

Tako je, to je pocetak borbe kad su partizani potisnuti uBosnu i kad su partizanima potrebni ljudi. Tako da su kapiram skonatli da im je ok da neko vreme imaju taj service available i uvlace ljude koji su hteli da se bore pa makar pod cijom komandom jer im NDH nije bas ostavljala opcije.

Posto je narod bio religiozan, eto ti full offer - dodji, mozes da se krstis, mozes da ratujes sa nama, sve moze.

Alli svakako nije dugo nastavio sa tom praksom cim vise nije bilo potrebno. Kapiram da posle recimo 43ce nije krstavao.

Taj lik nije dzabe progresovao u Titovoj sluzbi, mmw. Sigurno je bio jako dobar u agitovanju, komunikativan, i generalno sposoban i energican covek, inace ne bi izbio u prvi red.

Al da ga je mnogo fermalo oko Crkve Boga i tih stvari, ne. Covek je bio adrenalinac i spreman da potpisuje >bilo sta< ako moze da ostane u sistemu u kome zadovoljava potrebu za adrenalinom statusom i generalno ima kick out of his days.

Ima takvih ljudi, nisu svi kauc krompiri.

2 minutes ago, kronostime said:

Slicno su bile ustrojene sve partije jos od vremena kralja Milana Obrenovica kada su pocele da se osnivaju.

Nije to nista ekskluzivno samo za komuniste.

Ne, oni su duboko zašli u područje koje je izvan politike. Koja politička opcija je pored njih rušila hramove/ ubijala sveštenike i propagirala radikalni antiteizam? niko

edit: ovde nisu rušili hramove za ww2, jer im je baza u građanskom ratu bila pravoslavni živalj. Mnogo i za njih pored ustaša koje su to već radile. Ali to je bio specijalitet komunista u drugim državama

Edited by Lord Protector

1 minute ago, Lord Protector said:

Ne, oni su duboko zašli u područje koje je izvan politike. Koja politička opcija je pored njih rušila hramove i propagirala radikalni antiteizam? niko

da, bas nigde veze

Nije od tih standardnih partija/stranaka nije kompetirala SPCu.

Taj pop je inace koliko vidim promenio nekoliko stranaka pre rata. Mrdoguz.