Jump to content
IGNORED

Vudi Alen

PussyGalore

Recommended Posts

Posted

Ja prosto volim da gledam njegove filmove i to na onaj najbanalniji bioskopski način, sedneš i uživaš. I ne znam zašto se ovde baš takvi naslovi preskaču: The sleeper pre svih, a ništa manje ni Everything, ili Hannah. Drago mi je da ste se napokon posle deset strana setili Deconstructing Harrija, fantastičnog dometa devedesetih, sigurno u pet njegovih najboljih, taman da frazu o loših dvadeset godina obesmisli do kraja. Kod nas je stigao negde devedeset devete, sećam se da sam ga gledao u DKC, sećam se svakog sekunda te projekcije, kao retko koje u godinama potom.Manhattan nikad nisam svario do kraja, ne znam. Kad je stigao, bio sam premlad, kasnije nisam uspevao da ga doživim onako bioskopski, a nije da nisam pokušavao. Kako god, Vudi je moj favorit u svakoj svojoj inkarnaciji...

• Replies 207
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Indy

23

• Ajant23

22

• Buck Naked

12

• Lrd

11

Top Posters In This Topic

Posted

ja gledao skoro sve, i sećam se baš deconstructing harryja u DKC, bio mi je jedan od najlošijih njegovih, i sad je. po meni, definitivno mu je najbolji period, ili kako to kažu kritičari najzreliji, onaj iz sredine 80-ih. zelig, broadway danny rose, purple rose of cairo i hannah and her sisters. ta 4 filma, snimljena back to back, to mu je finest hour. iz 70-ih se izdvaja annie hall, iz 90-ih bullets over broadway i mighty aphrodite, u dvajsprvom veku najbolji film je match point.

Posted

meni je alen u 21 veku dosadan i kliseiziran. nekako mi je bezveze sve sto videh. reciklira stare teme, valja klise na klise, predvidiv, podseca me na moju kevu koja se priseca mladosti i vrti iste price cim se pokaze neka nova faca - a nekad i nama domacima jer nema kome drugom. ubaci on i ponesto novo (retko doduse) isprica staru pricu na malo drugaciji nacin i cenim da mladjem svetu i ljudima koji nisu imali mnogo dodira s njegovim radom to moze biti i interesantno. al meni vise nije. ovaj pariz sam jedva odgledao i to uz prilican transfer. jebem ti i pariz na kisi i tridesete i impresioniste i pisce i unutrasnje borbe... inace mi je uvek kod alena smetao taj intelektualni momenat. uvek sam imao utisak da je on covek koji nista ne zna kako treba nego je o svemu priucen, informisan usput. A kiti samo tako jer eto, nije glup pa zna nekako da uoblici pricu da izgleda kao da se u svasta razume. Nesto ko nasi kafanski davitelji koji privlace studentsku nejac ne bi li ih brze-bolje impresionirali dok nesto ne nauce. kao da se ceo zivot dokazuje sto se nije dovoljno skolovao - po nekim svojim unutrasnjim kriterijumima. nekad imam utisak da bi pravio mnogo bolje filmove da je u jednom trenutku otisao na neki faks, docepao se diplome, pa nastavio da radi ono sto zna i voli. doduse iz istih razloga sam ga otpisao i pre jedno dvaes godina pa je izleteo sa nekoliko dragulja. mozda mu se opet omakne...

Posted

Izgleda da sam ja jedini koji ma soft spot za Cassandra's Dream. Oh well! -_-

• 3 weeks later...
Posted

Skupih konacno strpljenje da odgledam i ovo (fragmente sam gledao vise puta kroz godine, ali nikad celo... filmovi o nervoznima nisu za nervozne).annie-hall11.jpg220px-Hannah_and_her_sisters.jpgSkroz su sjajni.

• 4 weeks later...
Posted

Ja bi samo da se zapljunem i da kažem da od nedavno u mom kabinetu stoji veliki i lepo uramljeni plakat "Manhattan".

Posted

Woody sve blizi i blizi Srbiji.Sledeci film ima Novi Sad u naslovu.

Posted (edited)

Ma, Detelinaru! Pisao Blic o tome!

Edited by Buck Naked
Posted

ja (izgleda) videla alena u veneciji. mada, mogla bih reci da sam ga poluvidela. videli ga oni koji su bili sa mnom i dok su rekli- jebote, vidi vudi alen!, ja se okrenula i videla ga s ledja. letos. eto. i dalje sumnjam u mogucnost da je to bio on, ali posle sam guglala na netu i zaista je covek u to vreme snimao u veneciji.

Posted

odgledao sam (skoro?) sve njegove filmove. i jos uvek se obradujem svakom njegovom novom filmu. poceo sam ih gledati pocetkom 80ih i onda krenuo unazad.neki su me odusevili, neki samo 'legli' a neki razocarali. ali to je i normalno, zar ne. uglavnom u svakom pronadjem nesto sto vredi zapamtiti.inace, u Central Parku (NYC)ce vam svaki kocijas vrlo rado pokazati prozore Alenovog penthausa na 5.aveniji(kao, oni znaju...). a turisti u kocijama se pitaju:" Allen who?"

Posted (edited)

..

Edited by Djuro
Posted

Ja ga jurio po hotelu u Lisabonu (zapravo, Estorilu) za Novu godinu neke 2003. godine, gde je svirao. Nisam uspeo :cry: