Djuro Posted April 7, 2015 Posted April 7, 2015 oko 3000m/h. ili 2500m/h ako radim drilove za tehniku. sve u 25m bazenu. i pizdim sto sam spor jer ne vidim nikakav napredak od proslog leta.
kud u maglu Simoviću Posted April 7, 2015 Posted April 7, 2015 milorade ti li si? đuro jel si ti triatlonac?
El Guapo Posted April 7, 2015 Posted April 7, 2015 Ja plivam mešovito delfin-kraul-leđno-kraul-prsno-kraul-pauza tako 1500-2000m/h
nezvanova Posted April 7, 2015 Posted April 7, 2015 ^Cuj, "nisi se bas banjala", super je to :) Ja sam videla da sam se ubrzala za koji minut (3-5min kako-kad, sveukupno za moj kilometar), mada ne vidim nista sta radim drukcije, ali sat ne vara valjda. Mozda utice malo i to sto sam vrlo cesto najsporija (ili druga od pozadi) od nas 4-5 koji delimo liniju pa je to uspelo da maaalko podstakne moj nepostojeci takmicarsko-lalinski duh :D U bazenu u kom plivam vec neko vreme jedna od tri trake za plivace bude zauzeta za sportiste pa se onda oni brzaci koji bi isli u tu trecu preraspodele, cesto u nekih 10tak minuta kada je jos ~guzva se desi da neko od tih ljudi pliva po sredini trake (koje su srecom dovoljno siroke za takvo nesto ako svi plivaju kraul) Skoro uvek posle toga otplivam jos nekoliko krugova ali retko kad dodjem do 1.5km, odem malo da se izmasiram dok jos radi bazen. I dalje uglavnom plivam 2 duzine kraul 1 prsno i ne umem brzo da se okrecem kod ivice. Vezbala sam ponovo jednom kad sam ostala sama u liniji i dobila postenu upalu stomaka sutradan -_- i kada plivam, taman kad mislim da primenim novosteceno znanje, zaboravim na to. Imam neki ~stil plivanja na ledjima, nogama radim kao za ledjno ili kraul a rukama, obe istovremeno povlacim unazad, vrat mi je ravan u vodi, to obicno radim na kraju jer me iz nekog razloga opusta. Ne znam doduse da li je dobro ili lose za nesto, ali kako uradim 2-3 kruga toga, ne brinem se. Inace po pitanju elegancije u plivanju, ima jedna devojka koju sretnem svaki put kada idem, koja je nesto manji (ali slatki) morz po zapremini, ali prelepo pliva, sve deluje kao sa onih video snimaka na youtubeu i pritom je dosta brza, uglavnom zaobilazi i muske. Milina mi je gledati je :) //U Beogradu sam poslednji put bila na Tasu krajem februara, bio je uzasno, uzasno prljav - videla se skrama na ivicama, kao da si imao iscrtane krivudave linije, voda je bila nesto mutnija nego inace, bas sam se zgrozila. o da, znam da je super :-) mada, nekada sam plivala i 3,5-4km za 1,45 minuta, to je bilo nesto, pogotovo sto sam ja prsas. no, naravno, bilo je to pre skoro trideset godina, pa bolje i da ne pominjem :-) ali, posle tih uzasnih treninga sam nekako izgubila ljubav prema plivanju kao takvom, volela sam more i kupanje ali nisam skoro nikada plivala dugo i u nekom ravnomernom tempu...po malo i to uglavnom kada sam htela da zadivim momke na plazi ;-) a eto, sad mi nekako doslo da toliko plivam, mada mi je trenutno to bio i preforsiran gest, ali neku aerobnu aktivnost sam morala da upraznjavam /trcanje bas nikako ne smem/. sto se tice tvog ledjnog stila, to bi se zvao ''germanija'' stil /tako smo mi to zvali nekad, nisam sigurna da je to i pravi naziv/ mada bi se u orginalnoj varijanti plivao sa prsnim radom nogu, ali naravno na ledjima /dakle, ruke kao za delfin ali unatrag, a noge kao za prsno/. mi smo to na treninzima plivali na kraju, za opustanje, posto taj nacin plivanja zaista najvise i najbolje opusti /pored duvanja u vodu i izranjanja uz ivicu bazena, to je definitivno najbolji nacin da izduvas i odmoris/
I*m with the pilots Posted April 7, 2015 Posted April 7, 2015 (edited) 3,5-4km za 1,45 minuta Ja sam slaba u odnosu na vas (verovatno imam drukciji pristup) - plivam to moje mesano 1000m za <30min, ne pravim pauzu, tako 2-3 puta nedeljno. Sve sto plivam posle tog kilometra vise ne brojim. (25m) Cesto bih mogla i duze ali onda mislim da mi je bolje da odem da izmasiram ledja i vrat u drugom bazenu i to uvek prevagne. //dobro je da nisam od ljudi koji imaju komplekse ili se sramote sto se tice tvog ledjnog stila, to bi se zvao ''germanija'' stil /tako smo mi to zvali nekad, nisam sigurna da je to i pravi naziv/ mada bi se u orginalnoj varijanti plivao sa prsnim radom nogu, ali naravno na ledjima /dakle, ruke kao za delfin ali unatrag, a noge kao za prsno/. mi smo to na treninzima plivali na kraju, za opustanje, posto taj nacin plivanja zaista najvise i najbolje opusti /pored duvanja u vodu i izranjanja uz ivicu bazena, to je definitivno najbolji nacin da izduvas i odmoris/ Znala sam da nisam ja patentirala taj stil :D Ali da, za mene koja kuburim malo sa vratom i ledjima to je zbilja super opustajuce. Slazem se i za izranjavanje uz ivicu, to mi dodje kao slag na tortu kad zavrsim sa plivanjem, nirvana. Ja dosta volim prsno ali zbog tih krsta sam smanjila i definitivno pomaze (jedno mesec dva sam samo kraul i plivala i bilo mi je jako neobicno). Mozda vise plivam prsno leti na moru kad ima jacih talasa, tako da se nekako prirodno izboris sa njima a opet ti bude super :) Edited April 7, 2015 by I*m with the pilots
Tihajeza Posted April 7, 2015 Posted April 7, 2015 1200m (24 dužine) za 35 min. i aj kući. prsno, drugačije numem.
Takeshi Posted April 7, 2015 Posted April 7, 2015 5 x (400 kraul+100 prsno), oko 1h. nekad dodam jos jednu seriju, nekad oduzmem, prema raspolozenju (tela).
Tihajeza Posted April 10, 2015 Posted April 10, 2015 karta na 25.maju poskupela na 390 din? tako piše na sajtu, prošlog vikenda bila 350, kao cele prošle godine.
Muwan Posted April 10, 2015 Posted April 10, 2015 koliko plivate i za koje vreme? ja najčešće 4x500m za <60min, a kad plivam 5x500 za tih poslednjih 500m mi treba 15min, al to je više za moju dušu 2500m u 25m bazenu, 1/3 prsno i 2/3 slobodno. Vreme oko 65-70min. Djuro, ne znam koliko si tačno "spor" ali mislim da na dugim prugama ne možeš nešto drastično da poboljšaš vreme, barem ne na amaterskom nivou. Meni je skoro tri godine prosečno vreme nepromenjeno - nekih ~40 sekundi na 25m (ne radim okrete).
Djuro Posted April 15, 2015 Posted April 15, 2015 znam, u pravu si. poznata je stvar da se u plivanju ne moze napredovati pod stare dane. napredak ide do jedne tacke, i to relativno brzo ali onda stane. u stvari moze da se napreduje ali se mora trenirati sa plivacima/takmicarima - uz sve sto uz to ide (treninzi barem 6 puta nedeljno, intervali, tempo, tehnika + svi stilovi, +saune i masaze). a to je uzasno gubljenje vremena za nekoga ko se sportom bavi amaterski, uz porodicu i full time job. meni je najvaznije da na ironman-u, nakon 3800m plivanja (sat i 20-30 minuta) izadjem iz vode sa relativno niskim pulsom, neumoren i spreman za jos 180km verglanja i maraton. moze se reci da sam (plivacki) tu negde, skoro na tom nivou.
I*m with the pilots Posted April 16, 2015 Posted April 16, 2015 Beowle, ako dobro shvatam, ti zivis u Istambulu, te tamo i plivas? Mozes li u kracim crtama ispricati kakva je tamo bazenska atmosfera, tipa ima li puno plivaca Turaka, odnos zene vs muskarci, koji je nivo "ozbiljnosti" (ima li sportskih traka), koliko sati dnevno je bazen dostupan, sta ima od pratecih stvari? Ako nikog drugog ne zanima a voljan si da napises, moze meni i na pm.
Remi Posted April 16, 2015 Posted April 16, 2015 (edited) Bole vas uvo kad imate bazene da plivate cele godine, ja zivim u provinciji te sam uskraćen, sad srećom pa imamo par jezera što je opet u odnosu na neke druge sredine pravo bogatstvo i bar u letnjim mesecima može lepo da se pliva. Trenirao sam vaterpolo kao klinac 7-8 godina, sad samo plivanje 2-2500m dnevno od juna do septembra, ostatak vremena patim. Ne znam je l Beowl razmišljao o ovoj trci u Istambulu ili možda i učestvovao, al meni je ovo velika želja i nadam se da ću je jednom ispuniti. Inače gledao sam rezultate i guglao predhodne pobednike i rezultati su kao i plivači baš ozbiljni, tako da je san o pobedi odmah otpao ali bi bilo lepo učestvovati i uspeti je završiti. Ovde više o trci http://bogazici.olimpiyat.org.tr/default.aspx Edited April 16, 2015 by Remi
Djuro Posted April 17, 2015 Posted April 17, 2015 od juna do septembra, ostatak vremena patim. mozes kupiti neopren i produziti sezonu za min 3 meseca. Ne znam je l Beowl razmišljao o ovoj trci u Istambulu ili možda i učestvovao, al meni je ovo velika želja i nadam se da ću je jednom ispuniti. Inače gledao sam rezultate i guglao predhodne pobednike i rezultati su kao i plivači baš ozbiljni, tako da je san o pobedi odmah otpao ali bi bilo lepo učestvovati i uspeti je završiti. Ovde više o trci http://bogazici.olimpiyat.org.tr/default.aspx ovo je odlicno, voleo bih otici tamo.
Muwan Posted April 17, 2015 Posted April 17, 2015 Beowle, ako dobro shvatam, ti zivis u Istambulu, te tamo i plivas? Mozes li u kracim crtama ispricati kakva je tamo bazenska atmosfera, tipa ima li puno plivaca Turaka, odnos zene vs muskarci, koji je nivo "ozbiljnosti" (ima li sportskih traka), koliko sati dnevno je bazen dostupan, sta ima od pratecih stvari? Ako nikog drugog ne zanima a voljan si da napises, moze meni i na pm. U apsolutnim brojevima može da se kaže da puno ljudi pliva (ova zemlja izlazi na četiri mora pa nije čudno) ali procentualno mi se čini da je to jako slabo. Što se tiče Istanbula, glavna uzdanica su nova naselja koja se grade u tipičnom condo stilu i često uz fitness salon imaju i bazen. Pravilo je jednostavno - što veće naselje to više bazena (spoljni, zatvoreni, dečiji itd). Po gradu ima malo javnih bazena a uz to se treba iscimati i stići do njih pa se vratiti kući što uzima minimum tri sata ukupno. Išao sam u jedan takav sportski centar na plivanje, nije mi baš bilo potaman jer sam morao da otkidam od vikenda za to. Onda sam prelomio i prešao u suburban varijantu, izvan centra ali zato full facilitated condo. Imamo zatvoreni bazen od 25m sa pet traka i to je samo za stanare. Ne plaćamo ništa tj. plaćamo ga kroz mesečnu cifru za održavanje koja uključuje sve živo (obezbeđenje, čišćenje, odnošenje smeća, održavanje sportskih/dekorativnih sadržaja itd.) Radi do 23h tako da mogu kad god mi dune da odem na večernji trening, bruka zgodno i pogodno. Dosta novih naselja sad to ima, s tim da neki naplaćuju posebno a neki daju sportski deo u koncesiju pa ta firma onda dozvoljava ulaz i ne-stanarima za kintu. Kod nas to radi uprava naselja direktno i za sada dobro funkcioniše. Ima podno grejanje, zimi nema nikakvih problema sa temperaturom. Od pratećih sadržaja tu su dve saune, hamam i salon za masažu. Gužve ima samo leti (najviše u spoljnom bazenu koji je za brčkanje i nema trake), zimi jedva da bude nekog. Doduše ja dolazim ili kasno uveče ili rano ujutro, nikada između, tako da ne znam šta se dešava tokom dana ali ne verujem da je neka velika pomama. Uglavnom dolaze klinci da se ludiraju, ima i dosta nekih mučenih plivača u pokušaju, to su antologijske scene. Lik skoči u vodu i zapuca slobodnim stilom po sistemu da me sad vidi M. Phelps, udaraju po vodi, ne znam da li uopšte dišu, nekako se dočepaju ivice i tu krenu da se rastavljaju sa dušom, treba im bar 10 minuta da se oporave za novu turu. I sve tako, jedna po jedna tura sa podužim pauzama za reanimaciju između, to je neki turkish way :D Ima jedan lik što deluje kao poluprofi, taj me svaki put baci u bedak. Mlađi je možda 3-4 godine, ništa specijalno, niži barem 10cm, ali zato jedno tri puta brži. Meni treba 33-34 zamaha za tih 25 metara, njemu ne znam da li treba 12. Tako me elegantno pretiče da momentalno dobijem želju da odem i zakopam se negde napolju. Taj lik je ujedno jedan od retkih koji stvarno plivaju - čak i koliko-toliko ozbiljni rekreativci idu na varijantu stalnog držanja glave iznad vode pa uglavnom plivaju prsno a neki furaju slobodni stil na tu foru što je potresna scena. Žena nema mnogo ali one koje dolaze su mnogo metodičnije i trude se da stvarno nešto otplivaju. Većina ih pliva leđno, spore su ali pravilno rade i naravno ne padaju u komu posle svake runde (ja leđno ič numem i nikada neću umeti, slobodni stil mi je omiljen mada nemam ništa ni protiv prsnog). Ne znam je l Beowl razmišljao o ovoj trci u Istambulu ili možda i učestvovao, al meni je ovo velika želja i nadam se da ću je jednom ispuniti. Inače gledao sam rezultate i guglao predhodne pobednike i rezultati su kao i plivači baš ozbiljni, tako da je san o pobedi odmah otpao ali bi bilo lepo učestvovati i uspeti je završiti. Naravno da sam razmišljao ali ne ide <_< Prošle godine nisam mogao zbog operacije kolena, pretprošle sam promašio rok za strance koji iznosi dva dana (toliko je potrebno da se popuni kvota od 900 stranih učesnika), one pre toga sam bio na gületu u vreme trke itd itd. Ovogodišnja prijava je završena mada još uvek mogu da probam da se uvalim kao lokalac (u kom slučaju moram da se kvalifikujem u nekim terminima koji su za to određeni), razmisliću ako budem siguran da mi koleno neće praviti probleme. Od pobede naravno nema ništa, tu pliva ozbiljna ekipa. Još važniji od toga je faktor plivanja na otvorenom koje nema blage veze sa onim na šta smo navikli u bazenu. Veoma lako se izgubi pravac i skrene se levo/desno a Bosfor uopšte nije uzak kao što izgleda. Uz to postoji veoma snažna struja u pravcu Mramornog mora tako da ona "nosi" sve plivače i pliva se dosta brže, ali ako se izgubi pravac pa se treba vraćati to je muka živa. Svake godine posmatram sa obale i uvek vidim solidan broj nesrećnika koji batale glavni tok i odluče da plivaju blizu obale u svom onom smeću i jatima meduza. Sve se na kraju svede na to da se nekako dođe do cilja, koja crna pobeda... Ali radiću ga sigurno, ako ne ove onda sledeće godine. Možda možemo da razmotrimo neki zajednički PPP nastup u 2016-oj, svakako je super iskustvo :)
Recommended Posts