October 7, 2025Oct 7 15 minutes ago, dekki said:Већ два дана мотам по глави дал је била 94. или 95. Наступили и Јарболи. Вратио се кући по снегу.Jeste, Jarboli, samo kratko, 4-5 pesama. Znao sam samo Da li ona u stvari... - to je bio skoro pa aktuelni hit, izašla im je recenzija u Vremenu zabave. Decembar 1994., sigurno. Edited October 7, 2025Oct 7 by Malkmus
October 7, 2025Oct 7 Ne znam Halidov repertoar izuzev 2-3 hita, a ova pesma je baš lepa.https://www.youtube.com/watch?v=iQDfqANx9v0Nek počiva u miru.
October 7, 2025Oct 7 1 hour ago, Nikodije said:Ode i HalidPre desetak sam vozila grupu onih sto su hteli da sljokaju na zajednicki kocert za gastose Halida i jedne velike zvezde zabavne muzike koja je pevala na plejbek. Halid je svoj deo razbio kao na Vudstoku, druga zvezda not so much.A i gastos verzija sarajevskih cevapa je bila prste da polizes.Posten pevac i muzicar. Uzivo razbijao bez plajbeka, pa i unpluged.Sad moze duet sa Masimom. Edited October 7, 2025Oct 7 by Moonwalker
October 7, 2025Oct 7 Ostala urbana legenda..Bude svadba..Halid se slucajno zatekne u tom hotelu..vide ga, prepoznaju, pozovu da nazdravi sa njima..pa da otpeva jednu pesmu..On otpeva celu svadbu i da baksis muzici. Nisam pratio njegov privatni zivot ali je definicija velicine.
October 7, 2025Oct 7 ima ona scena u karauli kad se obeznane u kafani, naravno uz halida, al ne muslimovića nego bešlića koji peva muslimovićevu pesmu put putuje moj jaran…kad neko tako pokida uz tuđu pesmu mora da je ozbiljna sila, a halid bešlić je bio sila Edited October 7, 2025Oct 7 by kud u maglu Simoviću
October 7, 2025Oct 7 Ne znam kako, dopala nam kaseta Halid Beslic live u Beogradu. Divna svirka, zaista vrhunski muzicari i sve. POsebno dobar uvod kad vrte par forspila, i onda krenu Necu dijamante ili nesto tako. Bas sjajno. Vrtili smo to u autu, klinci kad se naduvamo, i znali smo 5-6 pjesama sa tog, opet, odicnog koncerta i sjajna narodna svirka. Desetak goidina posle, zaglavimo na rostilju kod druga ciji je otac poceo praviti vikedicu u zlatno doba Jugoslavije, ali shodno desavanjima, dovrsio je osnovno i tako je zjapila citav rat i posle. Bas posle, nas 10-ak smo se obreli u toj polurusevini, u neko doba mrtvi pijani, stondirani, lezimo povaljani na livadi ispred, nijemi. Taj moj drug izlazi sa mojim pilotskim cvikama, koje je maznuo iz auta, na nedovrsen balkon, u ruci drzi tekun (od kuruza onaj klip) kao mikrofon i kaze nam: Dobro vece Beograde.RIP Halide. Zlatne zice i ova svirka, hvala! Znacilo je.
October 7, 2025Oct 7 Pročitah danas ovo kod druga. Umro je najbolji čovek Sarajeva, Halid Bešlić...nisam o njemu ništa znao nit imam veze sa tom muzikom dok pre desetak godina nije upala SIPA u narodnu kuhinju u Sarajevu! Bilo im je sumnjivo što je broj korisnika bio mnogo veći od budžetskih davanja za ovu, inače državnu instituciju. U celom drkeljisanju računa, ulaznih faktura... ispostavilo se da godinama već narodna kuhinja dnevno izdaje 100 obroka više od dobijenih sredstava! Pričepe direktora i on prizna da im prvi komšija, Halid Bešlić, daje u kešu pare već godinama za te obroke ali da neće da se zna, pa ih prave na crno! Trajalo tako do uvođenja SAPA! Ovo sad prvi put pišem da ga po tome pamtimo.
October 8, 2025Oct 8 8 hours ago, Starman said:Pročitah danas ovo kod druga.Umro je najbolji čovek Sarajeva, Halid Bešlić...nisam o njemu ništa znao nit imam veze sa tom muzikom dok pre desetak godina nije upala SIPA u narodnu kuhinju u Sarajevu! Bilo im je sumnjivo što je broj korisnika bio mnogo veći od budžetskih davanja za ovu, inače državnu instituciju. U celom drkeljisanju računa, ulaznih faktura... ispostavilo se da godinama već narodna kuhinja dnevno izdaje 100 obroka više od dobijenih sredstava! Pričepe direktora i on prizna da im prvi komšija, Halid Bešlić, daje u kešu pare već godinama za te obroke ali da neće da se zna, pa ih prave na crno! Trajalo tako do uvođenja SAPA! Ovo sad prvi put pišem da ga po tome pamtimo.Da, i upalo mi je u oči spimenuto na topiku s Allahom dž.š...On nikad nije bio u toj priči.
October 8, 2025Oct 8 On 5. 10. 2025. at 16:44, Ivo Petović said:Baš mi je žao. Kad bih negde krenuo da se prisećam i da sabiram u glavi, Kristali su verovatno bend koji sam najviše puta slušao uživo tih 90-ih, a možda i ukupno.Jbg : (Isto.Deo trojstva koji sam pratio do pada Milosevica: Kristali, Del arno, Darkvudi. Uz neprikosnovenu Evu Braun.Jos od prve kasete, i tri pesme koje sam pustao po zurkama: Dva metra, Osmi Dan i obrada Sunny.Deo odrastanja sa drugaricom koja se lozila na Gvozdena. Edited October 8, 2025Oct 8 by Budja
October 8, 2025Oct 8 On 5. 10. 2025. at 16:35, Nikodije said:Mnogo mi je žao. Viđao sam ga često po nbg.Ziveo je jedno vreme na Brdu.