Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Popular Post
10 hours ago, John Dies at the End said:

🥲

Jedna od naših najljepših pop pjesama - tako lepršava, a ozbiljna, sa divnim solom, s početka dvijehiljaditih, tumačenja milion.. Kada su bendovi bili dio talasa za promjene, kada je muzika bila moćno oružje optimizma, sveprisutna na ulicama, na barikadama, ali i u ličnim fantazijama, što ljubavnim, što revolucionarnim. Ljubav za revoluciju, Gvozdena i Kristale.

• Replies 5.4k
  • Views 690.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• umro je gvozden iz kristala. bio mi je drug. iako sam znao da je tesko bolestan, nadao sam se.. igrali smo zajedno komodor 64 naduvani, on je bio od onih sto moraju da zavrse do kraja igricu, a pritom

Posted Images

Sad videh na mrežama...

Počivaj u miru dečko...

Bukvalno pesme uz koje je "teško" sedeti...

Prosto kad slušaš vidiš Gvozdena..

počivaj u miru dečko od dva metra

cry

• Popular Post

Bio sam na prvom velikom koncertu Kristala kao klinac, krajem 1994., u Domu omladine. Još uvek se sećam narandžaste karte iako je nisam sačuvao. Svi ti klinci koji su bili mnogo veseli i ja, koji sam se oseoao suvišnim.

Kasnije im nisam otišao ni na jedan koncert zbog nepripadanja, ali sam nastavio da ih slušam.

Naročito drugi album. Posle su imali još dragulja.

I Gvozden je za vreme korone objavio jednu lepu pesmu. Imala je malo pregleda, bilo mi je čudno kako to, jer danas i nema baš mnogo lepe pop muzike.

Mnogo mi je žao.

Meni omiljena od Kristala.

On 5. 10. 2025. at 15:39, Lezilebovich said:

Steta bas ... igrom slucaha ih pre neki dan youtube ubaci na listu, nisam ih slusao godinama ... imaju par pesana koje sam bas voleo - talasi, sad se svega secam, ja imam 2 metra ...

Meni su Talasi nasa najbolja stvar.... neverovatna pesma.... RIP Dejane

Pustio sad neke pesme, nisam Kristale bas dugo cuo, osim Sad se svega secam koju sam pre izvesnog vremena slusao par dana na repeat, i naravno odmah me vratilo unazad 20 i kusur godina, bio sam klinac i eto i dalje znam te pesme.

RIP Gvozdene, bio si mnogo kul lik.

• Popular Post

Ode i Halid

Eh, ode druze moj bosanski.

Otpevaj jednoj tamo koja me ceka u moje ime...

Zlatne strune,

svirajte mi

ovu pjesmu jace

sanjao sam kako draga

na rastanku place....

Znace od koga je....

Halid je bio faca.. nek mu je vecna slava.

1 hour ago, kronostime said:

Zlatne strune,

svirajte mi

ovu pjesmu jace

sanjao sam kako draga

na rastanku place....

Stjepko Gut odsvirao trubu u jednom delu foršpila te pesne

• Popular Post

Umro Halid, mamin školski drug i udvarač. Tako da mi je uvek bio drag, moj zemo. Zezala sam mamu kao mlađa da je neke pesme posvetio njoj. Jedan od poslednjih spotova je snimao na našem imanju u Bosnici. ❤️

Edited by Svemir Zeka

Eh, ima tih momenata koji ti tada i u tom trenutku ne znace mnogo, a kada prodsje neko vreme, shvatis njihovu vrednost makar i u njihovoj banalnosti.

Nisam imao srecu da upoznam Ivu Andrica, mada je svracao u Kasinu na "srneca ledja" i panj-tortu, ali svracali su i pevaci, politicari (tadasnji i buduci), novinari, pevaci, pevacice.... sto je jednom malom Kronosu otvaralo sirom oci i vidike tada nezamislive za balavca koji je seo za svoj prvi ZX Spectrum - sikter, Commodore sajdzije!

Tomu pamtim kao ludog nosonju, Tozovca i njegovu Mimu kao zvanice na mojoj svadbi sa tim da on ne peva, Tomu Pantera iz vremena bombardovanja gde me oterao u 3PM kad sam rekao da ako ista podje po zlu - pred Svetog Petra idem sa Ciganima u pratnji i danas me psuje zbog toga kad se seti.D

Sa pokojnim Halidom i Marinkom sam dernecio i vise no sto bih voleo da se setim, a tu su i Cobi, Miki Jevremovic i, necete verovati, Stevo Zigon.

Njemu i dan danas skidam kapu na doslednosti do kraja i sposobnosti da sa par tiho izgovorenih reci natera Zorana Radmilovica da ucuti, a Bata Stojkovic samo pogleda obojicu i smire se u trenutku dok mjegov tihi glas reze tisinu Dete, daj jos jednu meni i ovim budalama...

Trci mladi Kronos po splavu celu noc tada i ne pita za radno vreme i dnevnicu...

Zato sada matori Kronos i ne zali da crkne - proziveo je nesto sto neko ni za 5 zivota ne bi, kuda dalje rodjace?

Dado Topic mi je pasenog, svirali na Novim Godinama i slavama kod mene....

https://drive.google.com/open?id=0B7dZnbbRgdGlV3p6dzNFNU9ibDQ&resourcekey=0-dHShrvSXZV-GOTx-M5_CpQ&usp=drive_fs

Nova Godina, pjani ko odeljenje majki u porodilistu sa sve babicama, al ko ga jebe...

Zao mi je sto deca nisu snimila nase izvodjenje Ja te pjesmom zovem od Hanke D

Sad da crknem ne bih zazalio ni milisekundu - sem za unucetom...

#PizdaMuMaterinaStaViseCeka?

On 6. 10. 2025. at 12:14, Malkmus said:

Bio sam na prvom velikom koncertu Kristala kao klinac, krajem 1994., u Domu omladine. Još uvek se sećam narandžaste karte iako je nisam sačuvao. Svi ti klinci koji su bili mnogo veseli i ja, koji sam se oseoao suvišnim.

Kasnije im nisam otišao ni na jedan koncert zbog nepripadanja, ali sam nastavio da ih slušam.

Naročito drugi album. Posle su imali još dragulja.

I Gvozden je za vreme korone objavio jednu lepu pesmu. Imala je malo pregleda, bilo mi je čudno kako to, jer danas i nema baš mnogo lepe pop muzike.

Mnogo mi je žao.

Meni omiljena od Kristala.

Већ два дана мотам по глави дал је била 94. или 95. Наступили и Јарболи. Вратио се кући по снегу.