December 4, 2025Dec 4 https://www.rollingstone.com/music/music-news/steve-cropper-booker-t-mg-stax-records-guitarist-dead-1235477205/
December 22, 2025Dec 22 Popular Post BBC NewsSinger Chris Rea dies age 74Rea was known for a string of hits including Driving Home For Christmas.
December 22, 2025Dec 22 Bedak. Veliki muzičar za koga me vezuju neke baš lepe uspomene. Počivaj u miru, legendo 🖤 Edited December 22, 2025Dec 22 by Willow
December 22, 2025Dec 22 Da se oprostim sa jednom mracnijom pesmom, inace mojim favoritom kad je u pitanju Chris Rea...RIP
December 22, 2025Dec 22 Uf tek sad vidim za ManijaNikada mi nije legao stil tih laganih engleskih bendova, ali sam TSR iz ko zna kog razloga zavoleo RIP
December 22, 2025Dec 22 Toyota Celica 1.8, auto-put i 200 na sat da ne zakasnimo na koncert u Areni te 2008.🤘
December 22, 2025Dec 22 Popular Post Jedan od dva koncerta u životu na koji sam otišao sam, a da nisu u pitanju jazz festivali. I to iz prvog reda, 2008. turneja odmah posle albuma The return of the fabulous Hofner Bluesnote, lek za uši. 1 od omiljenih likova na rok sceni Kad sam pročitao poruku od drugara da je Kris umro, odmah mi je na pamet pala And you my love i baš mi je bilo žao kao da je neko moj. Veliki borac, pobedio je rak pankreasa u tridesetim godinama života, ali je nastavio dalje. Pre 10tak godina je doživeo i šlog...Curse of the traveller sa ubitačnom bas linijom i još ubitačnijim "čergarskim" introm (neizostavna na svakoj kompilaciji za put, jel) . I sa jedanaestostrukog albuma Blue Guitars, u kom je "opisana" istorija bluza, se posebno izdvaja KKK blues (ovaj live snimak gde Kris svira usnjak i bedžo, a Silvan Mark solo na gitari) a tu je i Man gone missing....Ali pesma za ćerku, Josephine, je ipak omiljenaA life without meaningI was walking awayIn the coldest of wintersNight becomes daypočivaj u miru, majstore