placenik Posted May 25, 2012 Posted May 25, 2012 A da NBS neće da brani kurs, to je valjda već jasno...Meni je bolje pitanje u ovom trenutku- ako bi htela, da li bi imala cime?
radisa Posted May 25, 2012 Posted May 25, 2012 Meni je bolje pitanje u ovom trenutku- ako bi htela, da li bi imala cime?I drugo, i ako ima čime, da li guverner smatra da je to neophodno?Ja mislim da ima čime, ali da smatra da nema potrebe i da bi se previše para spucalo, bez nekog dugoročnog efekta...To što će ovo da ugrobari građane, to već nije njegova briga... :(
placenik Posted May 25, 2012 Posted May 25, 2012 (edited) I drugo, i ako ima čime, da li guverner smatra da je to neophodno?Ja mislim da ima čime, ali da smatra da nema potrebe i da bi se previše para spucalo, bez nekog dugoročnog efekta...To što će ovo da ugrobari građane, to već nije njegova briga... :(Ja sam ovde vec pominjao da mu ono obaranje evra sa 107 na 100 prosle godine ic nije trebalo, ali je tada, jelte, odluceno da je to dugorocno korisno <_< Ako ima cime da ga brani, bice da je vec odluceno dokle ce da ga puste, verovatno do nekih 120, pa onda malo zatisja... Edited May 25, 2012 by placenik
Tale Posted May 25, 2012 Posted May 25, 2012 WTF??? Da bi zaradio na tu foru, mora malo i da pada...Ma kako god. Nemaju sve menjačnice isti kurs, a sa mnogima se za taj iznos možete i pogađati za visinu. U svakom slučaju se može namaći više nego kamatom na štednju.Dalje, uz praćenje dnevnih promena kursa dinara prema evru (ostavljeno je ovde par linkova), može se oceniti da li će sutrašnji kurs ići gore ili dole.A neke menjačnice rade i posle 17h.Ovo što sam pisao nije bio savet nego predlog, za one koji imaju kad da se zezaju na taj način. Neki koje znam rade tako.
yolo Posted May 25, 2012 Posted May 25, 2012 Koju banku preporucujete za stednju,nije bas velika suma u pitanju(3000e)?trenutno najbolje kamate od vecih imena ima societe. mislim da je na 3 meseca 4.5%, da imas malo vise para dali bi ti i 4.75%. poredjenja radi kombank je na 3%.ima i bolji od sogea, cini mi se da grci opet divljaju sa kamatama, alpha bank na primer. ko oce da se kocka, sasvim dobar izbor.
Kelt Posted June 8, 2012 Posted June 8, 2012 meni stvarno idu na onu stvar (kurac) sa ovakvim naslovima Dinar nezaustavljiv, evro na 114,64
Spirit Posted August 3, 2012 Posted August 3, 2012 Sad kad smo izgubili nezavisnu NBS postavljam sam sebi pitanje kako se ne opeći u novim okolnostima. Skoro sam overio štednju na još jednu godinu kod jedne od banaka uz pristojnu kamatu ali imajući u vidu aktuelna dešavanja, vrlo sam blizu odluke da sve povučem. Gledam pre par dana ono debelo škembe koje se odaziva na Palma, kako kaže da on kao privrednik zna da je neisplativo da se zadužujemo (Srbija) po nekim visokim kamatama kad imamo onoliko love u rezervama, da smo bogati, a da nam stan prokišnjava. Pretpostavljam da će ova ekipa na vlasti učiniti sve da se u najskorije vreme pokažu kao spasitelji, da ćemo vrlo brzo imati privid boljeg standarda, dakle kurs dole (inflacija gore ali to se ne računa), da će se davati šakom i kapom penzosima, JP-ima, da će se pokrenuti investicije. Nemam nekakve velike dileme da će za početak malo, a onda sve više, grebati po deviznim rezervama i posle nekog vremena ćao-ćao i "Dođi kroz x god da ti isplatimo štednju". Nisam paranoid, ali sam pesimista pa tako nekako procenjujem
đorđe geprat Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 Sad kad smo izgubili nezavisnu NBS postavljam sam sebi pitanje kako se ne opeći u novim okolnostima. Skoro sam overio štednju na još jednu godinu kod jedne od banaka uz pristojnu kamatu ali imajući u vidu aktuelna dešavanja, vrlo sam blizu odluke da sve povučem. Gledam pre par dana ono debelo škembe koje se odaziva na Palma, kako kaže da on kao privrednik zna da je neisplativo da se zadužujemo (Srbija) po nekim visokim kamatama kad imamo onoliko love u rezervama, da smo bogati, a da nam stan prokišnjava. Pretpostavljam da će ova ekipa na vlasti učiniti sve da se u najskorije vreme pokažu kao spasitelji, da ćemo vrlo brzo imati privid boljeg standarda, dakle kurs dole (inflacija gore ali to se ne računa), da će se davati šakom i kapom penzosima, JP-ima, da će se pokrenuti investicije. Nemam nekakve velike dileme da će za početak malo, a onda sve više, grebati po deviznim rezervama i posle nekog vremena ćao-ćao i "Dođi kroz x god da ti isplatimo štednju". Nisam paranoid, ali sam pesimista pa tako nekako procenjujemstvarno, šta da se radi? ja imam neku malu crkavicu. valjda neće da padne plafon do oktobra/novembra.
placenik Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 U Zakonu o porezu na dohodak građana menja se poreska stopa za dohodak od kapitala i kapitalnu dobit sa 10% na 15%. Ovo bi bilo dobro kada bi istovremeno smanjili namete na rad.Jel ovo znaci da nam draga nam drzava opet skrmka od nase crkavice?
placenik Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 Izgleda, i to pred nedelju štednje.Dabobda im preselo. Tako se gradi poverenje gradjana u drzavu...
Uskebasi Posted September 13, 2012 Posted September 13, 2012 Izgleda, i to pred nedelju štednje.Koju nedelju stednje? Zar nije prosle godine drzava savetovala™ bankama da ne povecavaju kamate u nedelji stednje?
stoka Posted October 28, 2012 Posted October 28, 2012 Za sve koji imaju para ko pleve (ima se, može se!) i žele da se razbiju od štednje, evo ponuda za nadolazeću neđelju štednje:http://www.kamatica.com/nedelja-stednje/nedelja-stednje-2012
yolo Posted December 26, 2012 Posted December 26, 2012 u cemu je fora sa ovako niskim kamatama na stednju? mislim da se ne secam da su bilo ovako lose kamate u ovom sistemu...
radisa Posted December 26, 2012 Posted December 26, 2012 u cemu je fora sa ovako niskim kamatama na stednju? mislim da se ne secam da su bilo ovako lose kamate u ovom sistemu...Nema gde da se plasiraju pare, verovatno.
Recommended Posts