Jump to content

vize, vize, vize, ze, ze, ze...

Featured Replies

I jeste :lol: Mozda u nekim zemljama sudski tumaci imaju pecat sa tim linijama ali kod nas ide rucno sve i izgleda urnebesno.

bio juce u thai ambasadi u pekingu. letim u sl. sredu, nonsalatno svratio tamo pred rucak, uzeo samo pasos i foto. dogegao do saltera i uz blagi osmeh : "sawasdee ka! here is my application and passport, i need tourist visa tomorrow please"odgovor: "ok (?!) nice, but you need guarantee letter from your employer, financial proof from bank and return ticket" rece nonsalatno sluzbenica :lol:sve sam obzbedio za pola sata, ali ne znam koji im je. zena kaze da je na tajlandu prazno. pre je bilo super brzo i jednostavno dobiti vizu, cak i multi na 3 godine.inace, morao sam po obicaju da dignem malo frku sto se niko ne javlja na telefon. zvao sam na svaki slucaj, da proverim sta je potrebno za vizu. mislim, ja zivim i radim na 10min od abmasade (+ ima super kineski restoran pored, pa mi ne pada tesko da idem), ali sta da rade ljudi iz provincije npr. kazu da su mnogo bizi u ambasadi...bezobrazluk.

od 28. septembra bez viza za IzraelJms reaguj

Videh pre neki dan na KPS.Vec gledao i cene karata, samo razmisljam o problemu putovanja u neke druge zemlje pre/posle Izraela.Kolike su sanse da nas MUP izda drugi pasos? :lol:

thaiupdate: danas mi rece drug iz bih diplomatije da su pre par nedelja ukinuli vize za bosancerose tokom sezonenisam sve shvatio, valjda je visa on arrival.

• 2 weeks later...
od 28. septembra bez viza za IzraelJms reaguj
Videh pre neki dan na KPS.Vec gledao i cene karata, samo razmisljam o problemu putovanja u neke druge zemlje pre/posle Izraela.Kolike su sanse da nas MUP izda drugi pasos? :lol:
Otkud vam ta vest?
http://belgrade.mfa.gov.il/mfm/Web/main/document.asp?documentid=129487
Sporazum o ukidanju viznog režima između Izraela i Srbije stupa na snagu 28. septembra, 2010. godine. Do tada, nosioci srpskog pasoša koji žele da posete Izrael treba da apliciraju za vizu u Ambasadi Izraela u Beogradu.
A kazi mi ovo za dva pasosa, pitah i ovde.

nema nikakve sanse sada sa biometrijskim pasosima. pitala na sve strane, cak vise ne moze ni uz tzv sluzbene potrebe.mada nesto mislim sa bracom iz mosada se moze sve dogovoriti - ako su ranije pristajali da lupaju vizu na papir priheftan uz pasos za skroman doprinos od 50 dolara, verovatno i sad mogu da ti lupe ulazni/izlazni pecat na avionsku kartu.postoji i druga varijanta ako brines zbog arapske brace. da udjes iz npr egipta ili sirije u jerusalim kod tabe, uvalis se nekim turistima u grupu, te ces biti na grupnoj vizi i nista se nece videti u pasosu.jedini koji su uvek i svagda nepopustljivi su seici. kod njih ne moze nista.

Hvala Tresko i luba - to sam i mislio :(

Meni to s Izraelskim pecatom i nije neki prakticni problem. Ko bi uopste pozeleo da ode u zemlju gde ne prihvataju strance s izraelskim pecatom u pasosu i/ili ne priznaju izraelske pasose? :ph34r:

Ko bi uopste pozeleo da ode u zemlju gde ne prihvataju strance s izraelskim pecatom u pasosu i/ili ne priznaju izraelske pasose? :ph34r:
Ja bih licno voleo da vidim i Bejrut i Teheran i Damask...

Edited by jms_uk

I ja, ali kada se budu nalazili u politicki normalnim zemljama. :)

I ja, ali kada se budu nalazili u politicki normalnim zemljama. :)
Исто важи и за Јерусалим.

Sve je to lepo - ali nemam ja vremena da cekam 10-20-50-100+ godina da se oni dogovore :D