Feindouno Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 I jeste Mozda u nekim zemljama sudski tumaci imaju pecat sa tim linijama ali kod nas ide rucno sve i izgleda urnebesno.
banecare1 Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 bio juce u thai ambasadi u pekingu. letim u sl. sredu, nonsalatno svratio tamo pred rucak, uzeo samo pasos i foto. dogegao do saltera i uz blagi osmeh : "sawasdee ka! here is my application and passport, i need tourist visa tomorrow please"odgovor: "ok (?!) nice, but you need guarantee letter from your employer, financial proof from bank and return ticket" rece nonsalatno sluzbenica :lol:sve sam obzbedio za pola sata, ali ne znam koji im je. zena kaze da je na tajlandu prazno. pre je bilo super brzo i jednostavno dobiti vizu, cak i multi na 3 godine.inace, morao sam po obicaju da dignem malo frku sto se niko ne javlja na telefon. zvao sam na svaki slucaj, da proverim sta je potrebno za vizu. mislim, ja zivim i radim na 10min od abmasade (+ ima super kineski restoran pored, pa mi ne pada tesko da idem), ali sta da rade ljudi iz provincije npr. kazu da su mnogo bizi u ambasadi...bezobrazluk.
jms_uk Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 Videh pre neki dan na KPS.Vec gledao i cene karata, samo razmisljam o problemu putovanja u neke druge zemlje pre/posle Izraela.Kolike su sanse da nas MUP izda drugi pasos?
banecare1 Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 thaiupdate: danas mi rece drug iz bih diplomatije da su pre par nedelja ukinuli vize za bosancerose tokom sezonenisam sve shvatio, valjda je visa on arrival.
Tresko Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 od 28. septembra bez viza za IzraelJms reaguj Videh pre neki dan na KPS.Vec gledao i cene karata, samo razmisljam o problemu putovanja u neke druge zemlje pre/posle Izraela.Kolike su sanse da nas MUP izda drugi pasos? Otkud vam ta vest?
jms_uk Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 http://belgrade.mfa.gov.il/mfm/Web/main/document.asp?documentid=129487Sporazum o ukidanju viznog režima između Izraela i Srbije stupa na snagu 28. septembra, 2010. godine. Do tada, nosioci srpskog pasoša koji žele da posete Izrael treba da apliciraju za vizu u Ambasadi Izraela u Beogradu.A kazi mi ovo za dva pasosa, pitah i ovde.
Tresko Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 http://belgrade.mfa.gov.il/mfm/Web/main/document.asp?documentid=129487A kazi mi ovo za dva pasosa, pitah i ovde.To nema šanse u Srbiji.
luba Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 nema nikakve sanse sada sa biometrijskim pasosima. pitala na sve strane, cak vise ne moze ni uz tzv sluzbene potrebe.mada nesto mislim sa bracom iz mosada se moze sve dogovoriti - ako su ranije pristajali da lupaju vizu na papir priheftan uz pasos za skroman doprinos od 50 dolara, verovatno i sad mogu da ti lupe ulazni/izlazni pecat na avionsku kartu.postoji i druga varijanta ako brines zbog arapske brace. da udjes iz npr egipta ili sirije u jerusalim kod tabe, uvalis se nekim turistima u grupu, te ces biti na grupnoj vizi i nista se nece videti u pasosu.jedini koji su uvek i svagda nepopustljivi su seici. kod njih ne moze nista.
bus Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 Meni to s Izraelskim pecatom i nije neki prakticni problem. Ko bi uopste pozeleo da ode u zemlju gde ne prihvataju strance s izraelskim pecatom u pasosu i/ili ne priznaju izraelske pasose?
jms_uk Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 (edited) Ko bi uopste pozeleo da ode u zemlju gde ne prihvataju strance s izraelskim pecatom u pasosu i/ili ne priznaju izraelske pasose? Ja bih licno voleo da vidim i Bejrut i Teheran i Damask... Edited August 29, 2010 by jms_uk
bus Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 I ja, ali kada se budu nalazili u politicki normalnim zemljama. :)
расејан Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 I ja, ali kada se budu nalazili u politicki normalnim zemljama. :)Исто важи и за Јерусалим.
jms_uk Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Sve je to lepo - ali nemam ja vremena da cekam 10-20-50-100+ godina da se oni dogovore :D
Recommended Posts