Jump to content
IGNORED

Sladoled

FranziskaKafka

Recommended Posts

Posted
2 hours ago, nisam ja said:

a i ne vidim šta bi bio problem sa medom

kao što sam napisao ne dezintegriše se lepo, kada je jedan od sastojaka zaleđena tvar(u mom slučaju je to uvek višnja, malina a u tvo će biti banana) med koji stavim u smesu se pretvori u neke sitne kuglice i bude baš glup

jednom sam ga stavio i nikad više. banana sama po sebi ima sasvim dovoljno šećera

ima neki crveni mix, e to i banana je top ima

a ako insistiraš na medu potrudi se da svi sastojci budu sa spoljne temperature stavljeni u blender

Posted
1 minute ago, copkillah said:

ali mislim da mora da se napravi jače nego što bismo inače pili, nije mi ispalo baš nešto iz prvog pokušaja :D

pravila sam i jace, i dalje nije nesto, ali je makar pravo hladno 😀

u poslednje vreme samo ostavim casu limunade u frizu da se polusmrzne, onako, sa kristalima, to mi je sada hit.

Posted
3 hours ago, slepa živana said:

e a jesi probala onaj što se ne kuva. ja sam kupila ali nisam probala da napravim, stoji mi... inače ni ne umem da skuvam puding, uvek mi se zalepi, zgrudva i ni na šta ne liči.

danas sam videla taj sto se ne kuva i pomislim da je sigurno sranje, pa nisam ni kupila, a trebala sam, kao opit br 4

Meni puding uspe samo 50% bude odlican dok je vruc ali cim se ohladi obezvezi 

Nije mi neki plan da kuvam na ovu vrucinu, bolje da odlozim

Posted (edited)

Uzeo sam da probam dva Štark/Moritz sladoleda koja su me najviše zanimala, 199 din. po čaši.

Smoki je mlečni sladoled sa smuljanim puterom od kikirikija i nekakvim "crunchy" komadićima na vrhu. Prepliću se slatko i slano. Da više liči na pravi Smoki, ne bi valjalo.

Bananica mi je bila veliko razočaranje dok nisam skapirao da sam greškom zgrabio Najlepše želje. :D To je najobičniji čokoladni sladoled, ali je na vrhu izlomljena NŽ čokolada pa se oseća karakterističan ukus.

Edited by msv
Posted

Neću više da kupujem ovu zaleđenu hemiju.

Pravio sam u blenderu sa zamrznutim bananama uz dodatak malo mleka, urme i borovnica, u jednom, i kakaa, u drugom slučaju.
Pravio bih ponovo, ali bih dodao i avokado, da li će imati efekta u smislu da bude kremastiji, kao da sam sl pavlaku stavio?

Послато са LEX829 помоћу Тапатока

Posted

ti sladoledi od zamrznute banane su zakon

• +1 1
Posted

Kad smo već kod banane, stigli su u Lidl sladoledi od banane, narandze, ananasa i passion fruit-a (u pakovanju od 4). Sve preporuke...

Posted
On 21.6.2021. at 7:16, nisam ja said:

ja kontam da je sladoled od pasulja odlicna stvar. 

zapravo jeste, jeo sam sladoled od azukija u japanu i vrlo je sličan po ukusu sladoledu od kestena a pritom ima bolju (pasuljastu) strukturu.

od soje isto odličan.

mada nije seks kao crni susam ali ne možeš imati sve, mudrost stare babe iz vratarnice.

• +1 1
Posted

On 22.6.2021. at 10:56, chandra said:

Mi se opako navukli na mochi sladoled. kao mala kugla sladoleda oblozena opnom od pirincanog brasna. Doduse porodica podeljena - jedan deo obozava, drugi ne podnosi.

191203101225-mochi-ice-cream-1-exlarge-1

https://edition.cnn.com/2019/12/09/success/mochi-ice-cream/index.html

https://tastesbetterfromscratch.com/mochi-ice-cream/

Ovo je bilo fantasticno bacanje novca. :unsure::laugh:

Bile su samo cokolada i kokos, uzeh cokoladu.

Posted

Probala Crazy Cat sladoled, gostovali sa fridžom na setu i konferenciji za štampu na snimanju novog Šijanovog filma u dvorcu Fantast pa malo počastili i nas novinare. Odličan sladoled. Crna čokolada savršena.

• 2 weeks later...
Posted

Na wolt ima akcija, Bubamara iz Kosovske, 3 ukusa, 500g džabe dostava i sve to za 500din

Pistać odličan, italijanski lešnik ipak bolji.

Posted

Sladoled na akciji kila hiljadu dinara...moj komšija iz Gostivara prodaje kuglu za 80 dindži. Dve su problem pojesti.

• +1 1