Jump to content
IGNORED

Kafa

dig_chohano

Recommended Posts

Posted
8 minutes ago, Kelt said:

meni ovo sa pijace nema isti ukus.. možda sam naleteo na neki škart

heh. uradiću nekad uporedni test, pa javljam utiske.

Posted
2 hours ago, Frank Pembleton said:

Eeee bre...
Na izlazu iz pijace ka bloku 45 prvi kiosk sa desne strane, ima ih još...

... Shiit has hit the fan...

"Moja tasta ne pije svasta " ?

Posted

Ja sam napravila zestok fejl i ostala sa tankim, tanusnim zalihama omiljene mi kafe, a kafeterija zatvorena :( :(

Ali imam i L. crema e gusto, prezivecu nekako :( valjda :(

Posted
"Moja tasta ne pije svasta " ?
To je ta... Kupiš pola kike oni ti stave i bananicu pride [emoji6]

... Shiit has hit the fan...

Posted

Meni je ova sasvim fina

item_XL_12145333_18388353.jpg

Na Djermu 280-300 dinara

• 2 months later...
Posted

Pazario u Gradskoj pržionici Brazil i Gvatemalu i sada preostaje da utvrdim ima li razlike između kafa koju kake jedni u odnosu na kafu koju kake drugi majmuni.

Posted

48702510d1ea966768b66684018c9b58.gif

Kad utvrdis, javi utiske ko bolje islakio [emoji3]

• 1 month later...
Posted (edited)

Kada je kafa u pitanju rekao bih da nisam zahtevan korisnik. Pijem ujutru i popdne/predveče i kombinujem pot (jutarnja) i presu.

Sa one dve mešavine (pazario sam po 200g) iz Gradske pržionice sam imao previše oscilacija kod pripreme iz dana u dan, što me prilično iritiralo, pa ne bih da moje iskustvo nekog odvrati da proba.

Uglavnom, sa brazilskom mešavinom u presi nikako nisam dobio zadovoljavajući rezultat, sa mešavinom iz Gvatemale je bilo bolje, pa je to i odredilo dalju upotrebu. Sa brazilskom mešavinom u potu sam na kraju i bio zadovoljan i i dalje je pijem.

Kada je kafa za presu u pitanju, vratio sam se industrijskim kafama (Ikea, Lavazza,...).

Moj prijatelj stalno nabavlja kafu kod njih, ali je priprema u espreso aparatu i vrlo je zadovoljan. On uspeva da u aromi kafe prepozna i vrstu trave kojom se hranio magarac koji je ubranu kafu transportovao do mesta prerade.

Nedavno sam u Vremenu muzike Radio Beograda slušao intervju sa nekim britanskim (?) dirigentom (zakačio sam samo fragment), koji je opisujući svoj pristup izvođenju muzike u prvi plan istakao zadovoljstvo publike i povukao sledeću analogiju sa ispijanjem kafe. Parafraziram, zamislite da se nađete na terasi kafea i želite da uživate u šoljici kafe, a onda dođu da vas usluže, ponude izbor kafe i počnu do detalja da vam opisuju poreklo svake vrste kafe i svojstva, što ume da ide dotle da su žene koje beru kafu za vreme branja sve okrenute licem prema istoku. 

Ono što me odvraća od daljeg eksperimentisanja je postupak nabavke: radno vreme Gradske pržionice je od pon do pet do 16 časova, a onlajn poručivanje zahteva kupovinu većih količina (bar kilogram, možda može i pola kg, treba se kod njih raspitati). Ko nađe vremena da ode može da dobije savete za pripremu i da eventualno proba neke od ponuđenih ukusa. Samo mesto i pristup poslu bez zadrške mi se dopadaju, ali je orijentacija pre svega na biznis korisnike (sajt).

Edited by Ras
  • +1 1
  • 2 weeks later...
Posted

nisam znao da i ovde ima diplomiranih kafopija :+1:

elem, koristio sam gotovo godinu dana DolceGusto, i bio prezadovoljan, naročito onim kratkim espresom /valjda Intenso/. 

Onda sam rešio da se ponovim i pazario AEGov CafaMosa 85, aparat za espreso i - zajebo se. 

Kafa je ko znoj od crnca da prostite, nema ni snagu ni šmek, još uvek nisam provalio kako da iskoristim onu surlicu za penu, ... sačuvaj bože i žali para. Otišao sam sav besan kod dilera aparata, gde mi je napravio kafu na Juri, koji je kao neki super brend kad su aparati za espreso u pitanju - i opet ne liči ni na šta. 

Tako da mi ostaje samo da skupljam pare da kupim onu skalameriju kao iz kafića da bi mogao da pijem kafu ko čovek :cry:

• 2 weeks later...
Posted

Pazario nedavno ponovo u Gradskoj pržionici Pijem i već prvo, ili drugo jutro osetim aromu lešnika u kafi i pomislim: sranje! nije valjda moždani?

Posted
On 27.8.2020. at 17:02, steins said:

elem, koristio sam gotovo godinu dana DolceGusto, i bio prezadovoljan, naročito onim kratkim espresom /valjda Intenso/. 

Onda sam rešio da se ponovim i pazario AEGov CafaMosa 85, aparat za espreso i - zajebo se. 

Kafa je ko znoj od crnca da prostite, nema ni snagu ni šmek, još uvek nisam provalio kako da iskoristim onu surlicu za penu, ... sačuvaj bože i žali para. Otišao sam sav besan kod dilera aparata, gde mi je napravio kafu na Juri, koji je kao neki super brend kad su aparati za espreso u pitanju - i opet ne liči ni na šta. 

Tako da mi ostaje samo da skupljam pare da kupim onu skalameriju kao iz kafića da bi mogao da pijem kafu ko čovek :cry:

Da li si pokusao da namestis da finije melje? Eventualno i količinu kafe možeš menjati (ako mašina ima to podešavanje), mada je to manje bitno

Posted
On 27.8.2020. at 17:02, steins said:

ako ti ne predstavlja problem cena patrona, nespresso ima brutalne kafe.

Posted

Ou je, potpisujem, još onomad su nas u centrali firme tretirali tim čudom, posebna priča.

1 hour ago, nenad said:

ako ti ne predstavlja problem cena patrona, nespresso ima brutalne kafe.

Posted

-1

Skupo, pravi nenormalne količine otpada, nemaš pojma koja je kafa unutra, mali izbor kafe koja uopšte može da se nađe, kafa pride stoji jako dugo samlevena u kapsulama što je nešto najgore što joj možeš uraditi