August 20, 2025Aug 20 53 minutes ago, zorglub said:@Heaviside Ozbiljno, Touran. Rekao si da ti je prostranost kabine prioritet - nijedan od predloženih nije komforniji. Nije predugačak, ima dovoljno gepeka... nikada mi neće biti jasno zašto ljudi izbegavaju MPV-jeve pri izboru porodičnog automobila.probao sam ga kao kandidata kada sam na kraju kupio pasata. objektivno zadovoljava sve uslove, subjektivno mi je u pasatu bilo lepše unutra. malo luksuzniji osećaj i spolja izgleda dosta lepše iako ni pasat karavan nije neki lepotan. ću da ga probam opet.
August 24, 2025Aug 24 On 20. 8. 2025. at 13:15, Heaviside said:probao sam ga kao kandidata kada sam na kraju kupio pasata. objektivno zadovoljava sve uslove, subjektivno mi je u pasatu bilo lepše unutra. malo luksuzniji osećaj i spolja izgleda dosta lepše iako ni pasat karavan nije neki lepotan. ću da ga probam opet.RLine Touran je malo picnutiji
August 24, 2025Aug 24 On 20. 8. 2025. at 9:30, napadaj said:A novi Pasat karavan?Bacio bih pogled i na Citroen C5X, taj auto mi deluje fenomenalno.Edit: Možda i DS9, to mi tek izgleda kao magija.. Citroen c5x. Auto se proizvodi koliko znam iskljucivo u Kini. Jedno vreme sam ga razmatrao.. Dizajn citroenski, ili ti se svidja ili bi govnom polio.. Ja volim francuski smek. Auto izuzetno udoban, prostoran i sa povisenim klirensom. Osnovna ideja auto izmedju sedana , karavana i krosa.. Meni nedostaje kros - SUV karakteristika, jbg navikao sam., a i oficijalno ga ovde nema. A poceo sam sve vise da gledam kineze, to je cudo sta oni sve prave i za koje novce. Motor ep6 , francusko bmw dete konacno doveden u red. To nema veze vise sa problematicnim motorom od pre 10 godina. Ja sam na zeninoj 3008 1.6 thp turbo ispratio vec do 70 000 sve njegove bolestii. Od lanca do benzinske pumpe visokog pritiska. Ide odlicno trosi malo. Imas i hibrid verziju.. Tradiciono gubi znacajno na vrednosti posle 3godine, posle toga znacajno manje.. Imas i peugeot verziju , izgleda agresivnije.. Opet sve stvar ukusa.. .
August 24, 2025Aug 24 35 minutes ago, barba said:.Citroen c5x.Auto se proizvodi koliko znam iskljucivo u Kini. Jedno vreme sam ga razmatrao..Dizajn citroenski, ili ti se svidja ili bi govnom polio.. Ja volim francuski smek.Auto izuzetno udoban, prostoran i sa povisenim klirensom. Osnovna ideja auto izmedju sedana , karavana i krosa.. Meni nedostaje kros - SUV karakteristika, jbg navikao sam., a i oficijalno ga ovde nema. A poceo sam sve vise da gledam kineze, to je cudo sta oni sve prave i za koje novce.Motor ep6 , francusko bmw dete konacno doveden u red. To nema veze vise sa problematicnim motorom od pre 10 godina.Ja sam na zeninoj 3008 1.6 thp turbo ispratio vec do 70 000 sve njegove bolestii. Od lanca do benzinske pumpe visokog pritiska.Ide odlicno trosi malo. Imas i hibrid verziju..Tradiciono gubi znacajno na vrednosti posle 3godine, posle toga znacajno manje..Imas i peugeot verziju , izgleda agresivnije.. Opet sve stvar ukusa...Na trulom zapadu je sasvim normano u ponudi, ne znam gde se proizvodi, C4X i C5 X.
August 24, 2025Aug 24 7 minutes ago, John Dies at the End said:Na trulom zapadu je sasvim normano u ponudi, ne znam gde se proizvodi, C4X i C5 X.. Znam da je u ponudi inace ne bih pisao o tome... To samo kod mene nije u ponudi, oficijalnoj , kao i sve drugo iz Evrope. Gde se proizvodi sam takodje napisao, ako se nesto nije izmenilo , dongfeng-psa Kina. Mozda nekom ta informacija nesto znaci. C4X mi nije interesantan, ne znam nista o njemu. .
August 24, 2025Aug 24 On 19. 8. 2025. at 23:20, kud u maglu Simoviću said:limuzina - superbsuv - karoq/kodiaq možda može da se nadje i tiguan sa skromnijom opremom ieventualno renault conquestškodilak je verovatno best buyViše nisam siguran za škode. Kod mene su službeni od fabie do superb-e i nije baš sjajno. Dosta check engine, dosipanja ulja, relej za ovo, ventil za ono... Pre je bilo redovan servis i vozi do 120.000 km.
August 24, 2025Aug 24 tako je. u hanuminoj firmi trose oktavije, 2020-21. skoro svima su menjali farove, jer pocnu da magle u nekom trenutku. rekord je postavila jedna oktavija kojoj su 8 puta menjali farove. i cesti su check engine i oil pressure sensor. Edited August 24, 2025Aug 24 by Grunf
August 25, 2025Aug 25 On 20. 8. 2025. at 11:13, Heaviside said:Dobar mi je nov pasat ali neću opet pasat. Malo neka promena da budem uzbuđen godinu-dve što imam nova kola.Novi Pasat se poprilično razlikuje od starog, osim što se isto zovu nemaju mnogo sličnog. Takođe vidi i novi Tayron ako ti nije previše para.E da, novi/restilizovani Ford Kuga ima jako dobro opremljenih za te pare. Do kraja godine ili do proleća treba da se pojave nova Corolla Cross, novi Rav4 i nova Mazda CX5 ako ti se ne žuri Edited August 25, 2025Aug 25 by Time Crisis
August 25, 2025Aug 25 Istekao edit: takođe restilizovani Reno Austral može da bude zanimljiva opcija i uklapa se u sredstva. Pomenuti Citroeni (c4 i c5x) su 4 zvezdice na EuroNCAP, a c5x se više neće proizvoditi - ne mora ništa da znači ali baš ne uliva poverenje
August 26, 2025Aug 26 16 hours ago, Time Crisis said:a c5x se više neće proizvoditi - ne mora ništa da znači ali baš ne uliva poverenje.Nisam znao... Ne mislim da je on los, meni izgleda da definitivno modeli koji pokusavaju da objedine vise tipova ne uspevaju na trzistu..To je otprilike sudbina BMW trece i pete serije Gran Turismo, koji je na trzistu bio sa slicnom idejom.. Ostala je samo 6 serija...Sve ide ka krosoverima... I MVP su prakticno nestali na moju zalost, ili su bas dosadni... Espace se takodje vise ne proizvodi... Edited August 26, 2025Aug 26 by barba
August 26, 2025Aug 26 Da velike limuzine i karavni su bukvalno postali ugrožena vrsta zbog SUV-ova, tako je kako je
August 26, 2025Aug 26 43 minutes ago, Time Crisis said:Da velike limuzine i karavni su bukvalno postali ugrožena vrsta zbog SUV-ova, tako je kako je. Za mene to nije slucajno... nedavno sam gledao audi A6, posle suv-kross klase imao sam utisak da pokusavam da sednem u kutiju sibica. Nek se ne ljute na mene vlasnici, ali meni sa mojih 193, i posle krosa je to prosto tako.. U suv-kross klasi mi nedostaje vazdusnost koji ima MPV, polozena ogromna soferka , ogromna stakla.. Pogledao sam malopre cene u Evropi par kineskih modela meni interesantnih...Mislio da su u Rusiji carine velike.. Voyah Free u Kini startuje sa manje od 30hiljada evra, u Evropi oko 70000..Giugaro dizajn, 490 konja, ubrzanje oko 4.7 sekundi... Hibrid..
August 26, 2025Aug 26 4 hours ago, Time Crisis said:Da velike limuzine i karavni su bukvalno postali ugrožena vrsta zbog SUV-ova, tako je kako jeKako gde .U Norveskoj je karavan 4x4 1 standard.Golf,Passat,Octavia.
August 26, 2025Aug 26 6 hours ago, barba said:.Za mene to nije slucajno... nedavno sam gledao audi A6, posle suv-kross klase imao sam utisak da pokusavam da sednem u kutiju sibica. Nek se ne ljute na mene vlasnici, ali meni sa mojih 193, i posle krosa je to prosto tako..U suv-kross klasi mi nedostaje vazdusnost koji ima MPV, polozena ogromna soferka , ogromna stakla..Pogledao sam malopre cene u Evropi par kineskih modela meni interesantnih...Mislio da su u Rusiji carine velike..Voyah Free u Kini startuje sa manje od 30hiljada evra, u Evropi oko 70000..Giugaro dizajn, 490 konja, ubrzanje oko 4.7 sekundi... Hibrid..Pogledaj cene u Indiji, kross renault, citroen, kia, mazda od 6000€, može doplata za turbo, 360 kamere, automatik... Voze se za sve pare™ Ko pokrene biznis uvoza iz Indije ima da postanr milijunaš.