Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Polovnjaci

Featured Replies

5 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

reci lepo od silvane do nirvane, da ne dolaze i obzir ferari, maserati, bentli…

gde ćeš višu premium klasu od merc e i a6

uzmi e klasu i uživaj

to što je premium mi je u redu, ali premium cost of ownership mi nije ok :D

u principu pokušavam da nađem nešto što je jeftinije održavati od toga, a da mi se sviđa. poslednja opcija mi je e klasa za 40k, ima dobrih primeraka za te pare, ali za to mi ne trebaju saveti tongue znamo i mi nemači pojma da je to dobar auto. malo mi je i neprijatan feeling, ne vidim sebe kao vozača tih premium nemačkih brendova. ću da isprobam te tojote prvo, to mi nije palo na pamet.

Edited by Heaviside

• Replies 8.7k
  • Views 640.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Posle epopeje sa polovnim golfom, evo mene ponosne vlasnice novog renault clio.   Long story short - bukvalno sam krenula da kupim golf u autokomercu, ispostavilo se medjutim da prodavac sma

• Dakle, definitivno mogu da kazem da sam ponosni vlasnik MB GLA 180 amg line...

• kud u maglu Simoviću
    kud u maglu Simoviću

pa da se pohvalim, novi gvozdeni konj u ergeli simović       a ovako izgleda po suhim danima    

Posted Images

@Heaviside

Da znas samo, nove Toyote su skupe i elektronika unutra uvek izgleda bar generaciju starija nego sto treba...

Ja sam covek entuzijasta, vozio sam Toyota hybrid kad niko nije, pa i plug in sad ne vozi puno ljudi... A sad da uzimam vozio bih nesto drugo...BYD na primer... Za 40k, nov dobar auto, hibrid...

uzmi bre šta ti se dopada, mečka, bembara, audi…

mlad si, ima vremena za dosadna kola

evo jedna 🍬

www.polovniautomobili.com
No image preview

Mercedes Benz GLC 220 coupe 4M AM Mbeam | Polovni Automo...

Mercedes Benz GLC 220 coupe 4M AM Mbeam, 2021. godište, Kupe, Dizel 1950 cm3, vozilo prešlo 112000 km, Bežanijska Kosa. Putnička vozila - Polovni Automobili

@kud u maglu Simoviću mislim da e klasa ima za klasu bolji kvalitet od A6. Posebno enterijer.

Kad smo kod mladosti, moracu da zimam Zlog da mi nadje nekog namudjenog bembaru cim obnovim budzet posle renoviranja stana. Samo sto ja nisam toliki tajkun pa cu verovatno morati nesto matoro poput ovog:

www.polovniautomobili.com
No image preview

Polovni BMW 520 M-look 2016. god. Polovni Automobili Srbi...

BMW 520 M-look, 2016. godište, Limuzina, Dizel 1995 cm3, vozilo prešlo 220000 km, Bela Crkva. Putnička vozila - Polovni Automobili

19 minutes ago, radisa said:

@Heaviside

Da znas samo, nove Toyote su skupe i elektronika unutra uvek izgleda bar generaciju starija nego sto treba...

Ja sam covek entuzijasta, vozio sam Toyota hybrid kad niko nije, pa i plug in sad ne vozi puno ljudi... A sad da uzimam vozio bih nesto drugo...BYD na primer... Za 40k, nov dobar auto, hibrid...

A jbg ako hoćeš state of the art, onda se uzima Leksus sleep Tojotin moto je small improvements over time i glavni feature je pouzdanost. Doduše bilo je slučajeva da kupiš Tojotu koja je zapravo Leksus po ceni Tojote (neke Camry generacije npr)

Što se tiče e klase, može ako je poslednja generacija na kojoj nisu otpadali delovi nakon 3-4 godine eksploatacije

image.jpeg

10 hours ago, Heaviside said:

vreme za novi auto, nešto do 2-3 godine i 50-60k ili novi, nisam još odlučio

ne pratim i ne zanimaju me automobili van oldtajmera i nadrkancija koje su mi nedostupne. sad imam pasata lubeničara, b8, 150KS, benzin. zadovoljan sam njime i novi ne mora da bude bolji. menjam jer ovaj ima već 8 godina i 130k pa da ga prodam dok ne izgubi skroz vrednost, a i dosadio mi je malo.

Sledeće stvari su mi bitne:

- da ima mnooogo mesta u kabini i gepeku, ali gepek ne mora da bude ogroman kao kod pasata karavana, dovoljno je da bude veliki. deca su mi malo porasla i ne nosimo više kolica i ostala bebeća sranja, ali i dalje nosimo mnogo stvari. kabina mora da bude veoma prostrana.

- da na 150km/h na autoputu nije bučan i da to odrađuje bez napora. ovaj pasat od 150ks benzin mi je tu bio na granici i hteo bih nešto malo bolje. startnost, obrtni moment na 2-3k obrtaja i ostale performanse potrebne za preticanje na magistrali su mi manje-više nebitne.

-da troškovi održavanja u ovlašćenom servisu i potrošnja goriva ne budu u premium klasi. maks viša srednja ako mora. jasno da mi je da za veliki auto koji je dobar na autoputu i nije đubre troškovi ne mogu biti skroz jeftini, ali ne želim ni da vozim nešto što troši 15 litara.

-da ima pristojan set drkalica. lane assist, adaptivni tempomat naravno, kamera pozadi, senzore za parking sa sve 4 strane sa onim 3d prikazom i tako dalje.

može limuzina, karavan ili suv. suv sa kabinom uporedive veličine su skuplji od limuzina i karavana, ali može i to ako se uklopi u budžet. prostor unutra mi je najvažnija stvar.

full electric ne želim. hibrid može.

za polovnog do 2-3 godine starosti bih dao 35k maks. za novog više.

šta da gledam?

A novi Pasat karavan?

Bacio bih pogled i na Citroen C5X, taj auto mi deluje fenomenalno.

Edit: Možda i DS9, to mi tek izgleda kao magija.

Edited by napadaj

VW Touran

Prodaje li ko nesto od klasika bez elektronike: Reno 4, Golf II, Kadet kocka....?

Nesto pouzdano?

fantom

2 hours ago, napadaj said:

A novi Pasat karavan?

Bacio bih pogled i na Citroen C5X, taj auto mi deluje fenomenalno.

Edit: Možda i DS9, to mi tek izgleda kao magija.

Dobar mi je nov pasat ali neću opet pasat. Malo neka promena da budem uzbuđen godinu-dve što imam nova kola.

DS9 i C5X, hvala na predlogu, to ću da pogledam.

Edited by Heaviside

9 hours ago, bios said:

A jbg ako hoćeš state of the art, onda se uzima Leksus sleep Tojotin moto je small improvements over time i glavni feature je pouzdanost. Doduše bilo je slučajeva da kupiš Tojotu koja je zapravo Leksus po ceni Tojote (neke Camry generacije npr)

Lexus u Evropi košta nenormalno...

Na primer RAV4 Plug in u Srbiji je 64K€ što je ugrubo oko 75K$...

U USA, samo je LX skuplji od toga...

Jbg, Evropa i carine...

Video sma C5X uzivo pa iako ne volim taj tip auta moram reci da mi se bas dojmio.

DS9 mi je nekako genericki, slicno kao i 508, lepi su to automobili al teraju ovaj univerzalno dizajn bez osobenosti.

GLC je unutra izuzetno skucen. Kod dva drugara centralna konzola je izgrebana kolenom i sa vozaceve i suvozaceve strane.

Cene polovnih u toj kategoriji su solidno nenormalne ovde kod nas.

Superb (eventualno ako nadjes A6) je tu najsigurnije resenje ako ti ne smeta nagib zadnje klupe.

@Heaviside Ozbiljno, Touran. Rekao si da ti je prostranost kabine prioritet - nijedan od predloženih nije komforniji. Nije predugačak, ima dovoljno gepeka... nikada mi neće biti jasno zašto ljudi izbegavaju MPV-jeve pri izboru porodičnog automobila.