Zli Gli Posted February 20, 2021 Posted February 20, 2021 70 tisuca km. Najjeftinija u obicnoj opremi od 2017-2019. je 10 500e, pa 10 800 pa skuplje dosta, doduse te skuplje imaju neku (malu) multimediju, nista spektakularno bolje od obicnog radija. Mene bi izasla znatno jeftinije, sad samo da se skontam koliko je prodajno to.Sent from my SM-G973F using Tapatalk
Mil@n Posted February 20, 2021 Posted February 20, 2021 On 18.2.2021. at 23:58, pacey defender said: benzin, 1400 kubika, moram proveriti konje, ali mi čudno ovo deluje što Mahim pominje 180. Vozio sam taj 1,4 500l do Crne Gore tj mora i nazad cca 1200km. Mahem je 101% u pravu taj auto bukvalno NE VUČE uzbrdo. Da ne pričam kada ti se na onakvim putevima do dole napravi neka gužva i sl i moraš da zaobiđeš nekoga i to uzbrdo, samo da se ubiješ. Ne sećam se da sam tako odlepio u vožnji, hteo sam da se ubijem od nerviranja. Ne bi ga uzeo bukvalno za džabe. 1
goofs Posted February 20, 2021 Posted February 20, 2021 Ja ga vozio do Kopaonika i nazad letos, takodje mi se cini da slabo vuce, ponekad je malo zajebano obilaziti kamione po onim brzecima (na autoputu je opustencija, kruz kontrol i pici). Ali meni to ne smeta previse, inace top mi se svideo auto, doduse imao je te drangulije iz dodatne opreme, senzore za parking, a ne znam sta je multimedija?! Ima neka bocna svetla koja ti se pale sama pri krivinama i mraku, mnogo zgodna stvar. Malo mi je bio tesan jer sam krakat, inace ne bih imao nista protiv da takav neki za sebe uzmem. 1
Milosh76 Posted February 21, 2021 Posted February 21, 2021 Moja najnovija ljubav https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/16372499/opel-astra-k-14-125-turbo?ref=search-profile Alternativa je novi Sedan koji je 300 evra skuplji, ali Astra J.. i test vozilo koji je 100e skuplji presao 100km razlika u odnosu na novi su alu felne, bar mi se tako cini.
Milosh76 Posted February 21, 2021 Posted February 21, 2021 Zar moze vise? Pogotovo sto dobijam nalepnicu za parking za invalide za stari auto, a ako uzmem drugi, moram opet da se cimam sa birokratijom i da jurim parking okolo. Stres na sve strane
kud u maglu Simoviću Posted February 21, 2021 Posted February 21, 2021 uzmi fauvejca, jebo astricu ima golfara 7, prešao 79k kupljen nov u srbiji za te pare nešto neće da c/p link
autsajder Posted February 21, 2021 Posted February 21, 2021 Ali polako, na dobrom je putu - sportski kupei su takođe zanimljivi, a i pikapovi imaju nekog šarma. Spoiler „A koji je ključni problem?” „Čuj, nisam ja neodlučan, ali da bi razumeo šta želim da uradim, moram da povežem sve podatke. Sam po sebi neki podatak ne kazuje ništa, tek svi podaci zajedno pokazaće ono što se na prvi pogled nije videlo. Treba da obratiš pažnju baš na ono što pokušavaju da sakriju.” „Govoriš o tom tvojem istraživanju?” „Ma ne, govorim o izboru automobila.” Umočio je prst u vino i po stolu iscrtao mnoštvo tačaka, kao u enigmatskim časopisima, gde te tačke treba da se povežu kako bi se video crtež. „Automobil mora da bude brz, određene klase, svakako ne tražim mala i jeftina kola, osim toga, po meni: ili prednja vuča, ili ništa. Pomišljao sam na lanču, model Tema, turbo 16v, spada među najskuplje, gotovo šezdeset miliona. Mogao bih da se odlučim za nju, 235 km/h, ubrzanje od 0 do 100 km/h za 7,2 sekunde. Gotovo savršeno.” „Skup je.” „I ne samo to, već treba da otkriješ podatak koji skrivaju od tebe. Ako reklama za automobil ne laže, onda nešto prećutkuje. Treba da izbistriš tabele s tehničkim podacima u auto-časopisima pa ćeš otkriti da je širina lanče teme 183 centimetra.” „Zar to nije lepo?” „Ni ti ne obraćaš pažnju, u reklamama uvek ističu dužinu, koja je svakako važna za parkiranje, ih za prestiž, ali retko navode širinu, koja je ključna ako imaš malu garažu, ili još uže parking-mesto, da i ne pominjem da stalno moraš da kružiš kao luđak ne bi li pronašao neki prostor da se udeneš. Širina je ključna. Treba tražiti nešto uže od sto sedamdeset centimetara.” „Ima ih, pretpostavljam.” „Naravno, ali u kolima širokim sto sedamdeset centimetara biće ti tesno ako neko sedi pored tebe, nećeš imati dovoljno prostora za desni lakat. Osim toga, nemaš sve one pogodnosti koje krase prostrana kola, gde su mnoge komande nadohvat desne ruke, blizu menjača.” „I onda?” „Treba voditi računa da na instrument-tabli ima dovoljno podataka, da komande budu na volanu, kako ne bi morao mnogo da pomeraš desnu ruku. I eto kako mi je zapao za oko sab 900 turbo, 168 centimetara, maksimalna brzina 230 km/h, a cena je niža, pedeset miliona.” „To su kola za tebe.” „Da, jedino što negde u ćošku napišu da ubrzanje od 0 do 100 km/h dostiže za 8,5 sekundi, a idealno bi bilo bar za sedam, kao rover 220 turbo, četrdeset miliona, širina 168, maksimalna brzina 235, ubrzanje od 0 do 100 za 6,6, pravi bolid.” „Znači, tome treba da težiš…” „Ne, zato što tek u dnu tabele navode da mu je visina 137 centimetara. Suviše je nizak za krupnog čoveka poput mene, gotovo kao trkački auto za picopevce koji hoće da izigravaju sportske tipove, dok je lanča visoka 143, a sab 144, i u njih ulaziš kao gospodin čovek. I kamo sreće da je to sve, ako si picopevac, nećeš ni da gledaš tehničke podatke, koji su nalik na neželjena dejstva na onim lažljivim uputstvima za upotrebu lekova, ispisana sitnim slovcima, kako bi ti promakla činjenica da ćeš umreti sutradan pošto ih popiješ. Težina rovera iznosi svega 1.185 kilograma: to je malo, ako naletiš naveliki kamion, spljeskaće te kao od šale, tako da treba birati teže automobile, sa čeličnim ojačanjima; ne govorim o volvou koji je pravi tenk, ali je prespor, već o roveru 820 Ti, pedesetak miliona, 230 km/h i 1.420 kilograma.” „Ali pretpostavljam da otpada zato što…”, prekinuo sam ga, jer je već i mene obuzela paranoja. „Zato što ubrzanje od 0 do 100 km dostiže tek za 8,2 sekunde: pravi puž, uopšte nije startan. Baš kao i mercedes C 280, čija je širina navodno 172, ali osim što košta šezdeset sedam miliona, brzinu od 100 km/h postiže za 8,8 sekundi. A još im treba celih pet meseci za isporuku. A i taj podatak valja uvrstiti u računicu jer za neke od modela koje sam ti nabrojao rok isporuke je dva meseca, a neke isporučuju odmah. A zašto ih isporučuju odmah? Zato što ih niko neće! Tu ne smeš da budeš lakoveran. Izgleda da odmah isporučuju opel kalibru 16v, 245 km/h, pogon na sva četiri točka, ubrzanje od 0 do 100 km/h za 6,8 sekundi, širina 169 centimetara, cena pedeset miliona i kusur.” „Idealno, rekao bih.” „ A, ne, zato što joj je težina svega 1.135 kg, suviše je lagana, a visina iznosi samo 132 centimetra, niža je od svih ostalih, idealna je možda za nekog bogatog patuljka. A kamo sreće da su to jedini problemi. Nisi uzeo u obzir prtljažnik. Najprostraniji ima lanča tema 16v turbo, ali njena širina je 175 centimetara. Među užim modelima privukla mi je pažnju lanča dedra 2.0 LX, s velikim prtljažnikom, ali ne samo da brzinu od 0 do 100 km/h dostiže za 9,4 sekunde, već je i teška svega nešto malo više od hiljadu dvesta kilograma i maksimalna brzina joj je samo 210 km/h.” „I onda?” „Onda ne znam više gde mi je glava. Već sam do guše obuzet tom istragom, a noću se budim i upoređujem modele automobila.” „A znaš sve podatke napamet?” „Napravio sam tabele, ali nevolja je u tome što sam ih naučio napamet, a to je nepodnošljivo. Još ću poverovati da se automobili namerno prave tako da ja ne mogu da ih kupim.” by Umberto Eco 3
Milosh76 Posted February 21, 2021 Posted February 21, 2021 16 minutes ago, kud u maglu Simoviću said: uzmi fauvejca, jebo astricu ima golfara 7, prešao 79k kupljen nov u srbiji za te pare nešto neće da c/p link Da imam 12000 u kesu , ne bih ni gledao Astru dobar deo toga ide na kredit, zato se toliko i razmisljam... Sad je pitanje da li cu se pre vakcinisati ili kupiti automobil 1
Milosh76 Posted February 26, 2021 Posted February 26, 2021 Toyotasi.. sta mislite o ovoj Coroli? https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/17672966/toyota-corolla-16?ref=search-normal&position_ref=5 @radisa ti si bese Corolla fan?
Milosh76 Posted February 26, 2021 Posted February 26, 2021 Pa ne kupujem krompir na pijaci a drugo, moji zahtevi su specificni, a budzet rastegljiv kao budzet FKCZ...
kud u maglu Simoviću Posted February 27, 2021 Posted February 27, 2021 4 hours ago, Milosh76 said: Toyotasi.. sta mislite o ovoj Coroli? https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/17672966/toyota-corolla-16?ref=search-normal&position_ref=5 @radisa ti si bese Corolla fan? 7 godina matoro auto. mnogo
radisa Posted February 27, 2021 Posted February 27, 2021 Mnogo trazi, sobzirom da jje nova plaćena 13.5k... Ja sam moju 3 godine staru, prodao za te pare...
Recommended Posts