Jump to content
IGNORED

ADSL

MaRkOMaN

Recommended Posts

Posted
Koji vam je? Mnogo vam je da plaćate 1300 dinara za 1.5 Mbit a do juče vam nije bilo mnogo da plaćate 1300 dinara za 1 Mbit?Kome se ne dopada ADSL, široko mu polje. Samo nemojte da kukate kada krenu da ističu promotivni periodi, poskupljenja idu po 50-100 dinara svakih mesec-dva, net ne bude radio zbog kiše koja prska po kablovima, krenu upozorenja jer puno skidate sa neta, i kada misteriozno budete gubili signal na svakih par dana po nekoliko sati...Rado ću plaćati duplo sporiji net u istom iznosu, samo da znam da će biti razdvojen od IKOMa, SBBa, Radijus Vektora i sličnih signala...
To je i meni presudilo. Kada sam video bahatog akvizitera SBB-a koji se ponasao kao da cini uslugu time sto uopste uzima u obzir aplikaciju za kabl, sve mi se smucilo. Lelekom je takav kakav je, ali barem nije indijanska firma. bio sam ja vec na SBB-u, neka hvala.
  • Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Milosh76

72

• nbg4ever

65

• Anonymous

43

• teacher

40

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted
A gde je to ADSL 1300din?unsure.gif
Oko te cifre je jedan megabit bilo gde.
Posted (edited)

To ti je nekadašnji osnovni ADSL Flat paket koji je sada narastao do 1.5 Mb po ceni od 1.208,00 + pdv. (Telekom)

Edited by cika tale
Posted

to je znači 1426 din - juče je na vestima b92 gostovala elegantno popunjena min. za tel. i pokušavala da odbrani ideju prodaje lelekoma, elem po njenom uvrnutom planu neće biti problema što se prodaje kompletna infrastruktura jer će doći konk. firme (sada kada više nema monopola :lol:) i razvući sopstvenu optiku do korisnika :rolf:- ona kao da ne živi u srbiji, kao da nezna da će svaki lokalni šerif tražiti mito za dozvolu da se kopaju ulice, ostavimo sad na stranu što bi to ruiniralo izgled ulica i upropastilo trotoar do sledeće kompletne rekonstrukcije, jer izvođači radova obično vrlo traljavo vraćaju one betonske kocke pa se na mestima gde su nešto kopali javljaju rupe i džombe, naravno dozvole će morati da aminuje i neko na republičkom nivou pa će i tu morati da se podmaže - bez prave konkurencije nastaviće se samovolja sbb i lelekoma da evo već 2 godine nema ubrzanja net-a, još možemo biti srećni da se cena nije menjala sa padom dinara

Posted
- bez prave konkurencije nastaviće se samovolja sbb i lelekoma da evo već 2 godine nema ubrzanja net-a, još možemo biti srećni da se cena nije menjala sa padom dinara
A ovo što je Lelekom uradio tokom januara se zove kako?Mislim, super ako mi nisu ubrzali, a meni se brzina uduplala™.... Šta će tek biti kad ubrzaju?
Posted

Ako se dobro secam, u Hrvatskoj se dogodilo nesto slicno. T-comu su prodali telekom u paketu sa dtk mrezom, ali je kasnije trebalo da dodje do izdvajanja i vracanja lokalnoj samoupravi. Kako se to zavrsilo kod njih?

Posted
Koliko ja znam, blize je 1500 nego 1300. Mislim da ce ovih megabit i po sad biti 1522din sa PDV-om, sto nije 1300.
Posted (edited)
A ovo što je Lelekom uradio tokom januara se zove kako?Mislim, super ako mi nisu ubrzali, a meni se brzina uduplala™.... Šta će tek biti kad ubrzaju?
ja sam na sbb-u adsl me ič ainteresuje, i tu već skoro 2 godine imam istu brzinu jer ne želim da potpisujem sa njima nikakve dvogodišnje aranžmane, sve u uzaludnoj nadi da će se naći neka konkurencija sa boljom uslugom :fantom: Edited by gone fishing
Posted (edited)

Meni Orion nicim izazvan povacao na 4 Mbit/s, sve to za 1300 i nesto dzindzi.Upload 520Vise od tri godine sam kod SezamPro sada Orion, mozda zatoMislim, lepo je to kad eto samo tako povecaju. :)

Edited by Diabolic
Posted (edited)
meni danas kod matoraca digli sa 2 na 4mbps, bez ikakve najave. nemam pojma kojim povodom, ni dal je najavljivano.orion je u pitanju, nadam se samo da ce cena ostati ista.
I meni,ne smeju cenu da diraju,ne mogu da povecaju bez tvog znanjabar se nadam :unsure:PS. Juce im platio paket koji je zvanicno 1024, a imam 4 Mbita a imao sam 2 Edited by Diabolic
Posted (edited)
Ja placam kod Oriona sada ovih 1,5 Mb, a do juce 1 Mb mesecno 1.350 dinkica, a to je zato sto imam popust od 10 %. Posle prve godine koriscenja dobijes 5%, a posle druge jos 5 (bivsi Sezampro). U tome je deal. Inace, i ja sam mogao sada da imam 4 Mb, a prethodno 2 Mb, da sam pristao na neku njihovu AKCIJU, ali posto ne volim akcije koje ukljucuju potpisivanje ugovora, ili ne daj Bloze precutnu saglasnost na nesto na sta nisam pristao, a sto pise u nekim "opstim uslovima", onda je ok i ovako, samo su assholi trebali to ipak dici na 2Mb. Edited by Rick.James
Posted (edited)

Verovatno su, pravilno, ocenili da bi deo onih kojima je 2 megabita dovoljno odmah prešao na jeftiniju tarifu, ovako imaš 1.5 ili 4, incentive i te stvari...

Edited by Vapad
Posted

Inače, Orion nudi i bežični pristup Internetu (oko 750 KBs, flat, trenutno radi u Beogradu i Novom Sadu) za 11000 godišnje, 4000 godišnje uz postojeći ADSL nalog. Možda i pređem na to, nije sve u brzini.

Posted

I meni je ORION duplirao, još pre par dana. ^_^