Velocipede Posted February 1, 2016 Posted February 1, 2016 https://news.microsoft.com/2015/12/09/microsoft-offers-new-certification-for-linux-on-azure/
iDemo Posted February 3, 2016 Posted February 3, 2016 Edited by teacher, 01 February 2016 - 23:30:37. zabranjeno postavljanje licencnih izdanja **** Je l' moze licencna izdanja kad ih sam izdavač deli (za) džabe??
teacher Posted February 3, 2016 Posted February 3, 2016 Je l' moze licencna izdanja kad ih sam izdavač deli (za) džabe?? nisam proveravao link, ako je tako onda izvini
iDemo Posted February 3, 2016 Posted February 3, 2016 nisam proveravao link, ako je tako onda izvini ok je u ovom slucaju - ovo je bio moj dropbox al' sam isto tako mogao da stavim i link na njihovu "za dzabe" kopiju... ako je to ok onda cu da ga nadjem pa da okacim? Kali je spetakl za nas amatere...
Milosh76 Posted February 12, 2016 Posted February 12, 2016 Drugovi Linuxasi, imam pitanje. Kad udjem u Putty i hocu da editujem virtual fajl u postfixu, koja je komanda za search ili find da ne moram da jurim usere pesaka? Hvala
teacher Posted February 12, 2016 Posted February 12, 2016 Drugovi Linuxasi, imam pitanje. Kad udjem u Putty i hocu da editujem virtual fajl u postfixu, koja je komanda za search ili find da ne moram da jurim usere pesaka? Hvala find dirname -name "file.name" locate file.name možeš i da filtriraš sa grep naredbom
Milosh76 Posted February 12, 2016 Posted February 12, 2016 Znam za to. Hocu da udjem u virtual fajl u postfixu. Udjem u vi /etc/postfix/virtual i izlista mi gomilu usera i ja treba da nadjem tacno odredjeni da napravim da mu se forwarduje mail na drugu mail adresu. Pa mi treba komanda u putty-ju da ne idem redom nego da odmah nadjem usera koji mi treba.
braca Posted February 12, 2016 Posted February 12, 2016 Onda ti ne treba komanda "u putty-ju" nego search komanda za vi a to je slash (/)... znaci vi /etc/postfix/virtual i onda /imekojetrazis i to je to
Milosh76 Posted February 12, 2016 Posted February 12, 2016 Znam i za to :) ali ne funkcionise Poslato sa Asus tableta ili Lumia 830
braca Posted February 12, 2016 Posted February 12, 2016 Kako misliš ne funkcioniše ? Prijavi neku grešku ili ne nadje to što tražiš ? Ako ne nadje korisnika, možda je postfix podešen da virtualne usere drži negde drugde, u mysql bazi na primer
Milosh76 Posted February 12, 2016 Posted February 12, 2016 Ne prijavi gresku, nego se ne desi bas nista... Priznajem, glupo je bilo postaviti pitanje u petak popodne pred praznik. Iscimacu kolegu kad se vrati sa odmora, ako ako mi zatrebate cimacu i vas. Hvala :)
teacher Posted February 12, 2016 Posted February 12, 2016 Ako ne funkcioniše ovo što ti je braca rekao, onda nema tog podatka. Dakle, /imekojetrazis i enter. Ako ih ima više na sledeći ispodideš sa malim n, a na iznad sa gornjim Sent from my iPad using Tapatalk
Utvara Posted February 12, 2016 Posted February 12, 2016 Jel imaš možda nano ili pico umesto mrskoga vi-ja?
teacher Posted February 12, 2016 Posted February 12, 2016 Jel imaš možda nano ili pico umesto mrskoga vi-ja? šta je to bolje od vima? spreman sam da se potučem.
braca Posted February 12, 2016 Posted February 12, 2016 šta je to bolje od vima? spreman sam da se potučem. vi zakon, koristim ga i na mac-u pored nekoliko šarenih editora...
Recommended Posts