gervasius twinkleminkleson Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 BTW, kolika je bila gledanost serije? Imate li nekih podataka?ne znam podatke, ali znam da od starne publike nije uopste bila narochito prihvacena. chitao sam komentare kako je pravo chudo da je uopste opstala do kraja [za sta treba hbo-u chestitati]. kritika je, pak, bila odushevljena.pravu popularnost stiche tek preko dvd-ova i na internetu [a o tome da nije narochito popularna govori i chinjenica da donedavno uopste nije bilo dvd ripa na netu. niti kvalitetnog snimka uopste].na sajtu guardian-a ima zanimljiv dio posvecen wire-u. zanimljive top liste, izmedju ostalog [najbolje smrti, najbojli mcnulty-bunk momenti, najbolji valchek momenti isl.]. preporuchujem
Sludge Factory Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Hvala. Stvarno interesantna odluka HBO. Sta li im bi? Milsim, i oni valjda jure neki profit, pa mi je ovo dosta neobicno. Aj' da im i ja cestitam. :)A ovi iz Guardiana su opsednuti The Wire-om. Non-stop imaju nesto o seriji. Geekovi, hehe. :P
Buck Naked Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 (edited) Dajte linkove za taj Gardijan i to.Edit: Hvala! Edited January 26, 2009 by Buck Naked
Tresko Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Videh Idrisa Elbu-Stringer Bella, u novom filmu Guy-a Richi-ja. (Rocknrolla).
fancy claps Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 odgledo i 2. sezonu. i to je u proseku i totalu, za sada - super. jeste, proglasavao sam i sranja koja nisam ni odgledao (hrvac) ultimativnim remek-delima... ali ovaj put govorim istinu.za moje pare, osnovni, ako ne i najveci, kvalitet serije je ono sto alan mur naziva odraslom televizijom (ili televizijom za odrasle), tj. otprilike sve sto LOST nije: nema cliffhangera na kraju svake epizode a nadritwistova na sredini i kraju svake epizode (koji kao da su pravljeni za debile s rasponom paznje teniske loptice), likovi se ne produbljuju u idiote/superheroje pod pritiskom bespotrebnih flesbekova i flesahedova. ukratko, the wire ima stav serije koja prvo sama sebe postuje a onda postuje i gledaoce. i iz tog beskompromisnog nacela proizlaze svi ostali kvaliteti - zato serija jeste stokazu novelistic i stilski cista, zato su likovi jasno definisani, motivisani i dosledni, tragicni a nikad pateticni (iako, da se razumemo, protiv patetike nista neam). i onda kad ja kazem: 'smeta mi, bre, sto su svi tako utemeljeni i ograniceni u tom sistemu, jbga, fali mi neki maverick, neko ko ce da iskoci iz kosmosa - kojeg zovemo pravila igre/zavisnosti ili negde chain of command! misio sam da mcnulty oce da bude borac protiv sistema a ne borac u sistemu, kao i svaki 2. lik u seriji!', isto je kao kad pubertetlija trazi vise akcije u ani karenjinoj.malo odmaram, pa za 2-3 dana pocinjem s 3. sezonom.
kovik Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Idite u qratz, iznova ste me naložili, sad ću opet početi da gledam :DU kojoj ono beše sezoni ima najviše Omara i my nigga String-a?
Buck Naked Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Ima maverika i boraca protiv sistema, to je poenta, ali su realnije i prizemnije naslikani. Dee i Stringer protiv gangsteraja, Sobotka koji zaradjuje sa strane, novi gradonacelnik, pandur koji legalizuje drogu u Hamsterdamu, Prezbo protiv skole, itd, itd. U pitanju je sukob pojedinac-institucija, kako institucija ogranicava, i gde su granice ili pukotine slobode. Ali bez super heroja, vec na jedan razuman i inteligentan nacin.
fancy claps Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 (edited) Ima maverika i boraca protiv sistema, to je poenta, ali su realnije i prizemnije naslikani. Dee i Stringer protiv gangsteraja, Sobotka koji zaradjuje sa strane, novi gradonacelnik, pandur koji legalizuje drogu u Hamsterdamu, Prezbo protiv skole, itd, itd. U pitanju je sukob pojedinac-institucija, kako institucija ogranicava, i gde su granice ili pukotine slobode. Ali bez super heroja, vec na jedan razuman i inteligentan nacin.pa da, slazem se. dee i sobotka jesu, u klasicnom znacenju, tragicni junaci (podsecam, tek sam na kraju 2. sezone, pa s te pozicije govorim). ali oni igraju istu igru. sobotka hrani sistem, koji, posledicno, jel, njega jede. misim, to sto svi likovi oce jeste kvalitativno ista stvar, nekad pokusavaju da izigraju pravila, ali igraju istu igru, i svi oni imaju slicna sredstva (droga, korupcija) i isti cilj (uspinjanje u tom sistemu). ni kod policajaca ne postoje vrednosne razlike. svi (a omar stoji kao moguci izuzetak) su u tom sivilu. nema mavericka koji napada vrednosti sistema. ali tako treba da bude. zato je serija super. Edited January 28, 2009 by fancy claps
mojo Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 (edited) Stigao na pola pete. Ništa, u sledeći Vojadžer spakovati i koju epizodu. Edited January 28, 2009 by mojo
Кристофер Лумумбо Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 odgledao prve dve epizode. zamolio bih vas da stavljate u spojler sve sto moze da nagovesti sta ce se desavati u narednim sezonama.
Buck Naked Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Stigao na pola pete. Ništa, u sledeći Vojadžer spakovati i koju epizodu.
Sludge Factory Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Omar na sudu :Hail:Takodje, McNulty i Bunk D'Andjelo ode. Kako su odradili to I da, da se poserem samom sebi u usta, gluma je fenomenalna. Svi glume, razbijaju! Oni na dokovima, sindikalci, de ih nadjose, svaka im se dala! O staroj ekipi necu ni da pricam! Rekoh vec, poezija!
Mauci Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 Iako sam vec odgledao citavu seriju, naterali ste me da nabavim dvd komplet sa amazona. I jedva cekam da stigne.
3opge Posted January 29, 2009 Author Posted January 29, 2009 Iako sam vec odgledao citavu seriju, naterali ste me da nabavim dvd komplet sa amazona. I jedva cekam da stigne.MASHALA!
Recommended Posts