Topola Posted October 10, 2012 Share Posted October 10, 2012 (edited) Bugarski oficiri ulaze u Beli Dvor u Beogradu, 1943. godina.Da se Rodzer ne zbuni: strazu ovde drze nemacki vojnici. Bugarski slem lici na nemacki model 35/42 ali nije isti, razlika je uocljiva. Edited October 10, 2012 by Topola Link to comment
Pontijak Posted October 10, 2012 Share Posted October 10, 2012 bugarski oficiri koji se voze u citroen traction avant modelu :) Link to comment
bigvlada Posted October 11, 2012 Share Posted October 11, 2012 Btw., naišao sam na potencijalno zanimljiv rad. (pdf)Interesantno, sada su mi neke stvari jasnije glede istorijata ustaškog pokreta. Nisam znao da se Hitler nosio mišlju da ndh uključi u rajh. Zanimljiva je i problematika oko hrvatske pravoslavne crkve a bilo mi je smešno kada sam video da i oni koriste termin srbska država. Ako imaš još, ovoga ili nečeg drugog, samo kači, ja uvek volim da čitam. :) Link to comment
Topola Posted October 12, 2012 Share Posted October 12, 2012 (edited) Da se jos malo zadrzimo na Bugarima na teritoriji Srbije:1) orkestar vojske Carevine Bugarske nastupa na trgu u nepoznatom gradu u juznoj Srbiji neposredno po ulasku okupacionih bugarskih trupa, 1941. godina Edited October 12, 2012 by Topola Link to comment
Roger Sanchez Posted October 12, 2012 Share Posted October 12, 2012 Ih, pa došli su oni do Austrije, ratovali s ustašama na Dravi.. nema đei nije bilo.. Link to comment
Topola Posted October 12, 2012 Share Posted October 12, 2012 Ih, pa došli su oni do Austrije, ratovali s ustašama na Dravi.. nema đei nije bilo..eh, da su ustasama Bugari bili briga... Njima su "odmetnici" pravili probleme: Link to comment
Otto Katz Posted October 14, 2012 Share Posted October 14, 2012 (edited) Apologija Prinz Eugen na temelju antikomunističke borbe sa sajta donaušvapskog Eichenberga/Hrastovca: http://www.hrastovac...SS-Division.htmIt is correct to assume that it is against the law of nations to force men from occupied countries to participate in the defense against their own country. However, the ethnic Germans of Yugoslavia did not fight against Royal Yugoslavia; they were active against the communist terrorist the very same the “Kings Loyalists” were fighting as well and it must be looked as helping their countrymen fight a common enemy the “Communist Tito Partisans Terrorists” not yet even recognized as the official government of the Yugoslavia.Drugim riječima pošteni Volksdeutscheri nisu činili ništa drugo od onoga što i JVO. Bonus je da nisu kraljevi gerilci pomagali Wehrmacht, nego obratno, Švabe su uletjeli da podrže hrabre kraljeve lojaliste protiv komunističkih terorista. Edited October 14, 2012 by king louie Link to comment
čekmeže Posted October 14, 2012 Share Posted October 14, 2012 Ne mogu da nađem text na netu, ali koliko se sećam u koračnici 7SS se spominju srpske glave... Link to comment
Hamlet Strašni Posted October 14, 2012 Share Posted October 14, 2012 http://www.rastko.rs/rastko-bl/istorija/kcsavic/csavich-eugen_e.htmlevo ima ovde Link to comment
Topola Posted October 15, 2012 Share Posted October 15, 2012 (edited) ....Drugim riječima pošteni Volksdeutscheri nisu činili ništa drugo od onoga što i JVO. Bonus je da nisu kraljevi gerilci pomagali Wehrmacht, nego obratno, Švabe su uletjeli da podrže hrabre kraljeve lojaliste protiv komunističkih terorista. ne volim bas da se pozivam na precesto vidjene fotografije, ali kad smo vec kod bonusa evo jedne slike na kojoj se odlicno uocava ta podrska "JVO"-u od strane Volskdeutchera na duznosti u Sedmoj Vafen SS. Lokacija je mesto Kriva Reka u centralnoj Srbiji, dogadjaj je Operacija "Kopaonik", vreme je oktobar 1942 - tu su srbijanske ustanike pod komandom majora kapitulirane vojske Kraljevine Jugoslavije D.Keserovica uleteli da podrze "Papa" Flepsovi SS-ovci. Lako cemo ih ovde raspoznati: SS-ovci pucaju iz puskomitraljeza ZB30, dok Keserovicevi kadrovi od te podrske beze uz kosinu padajuci pod kisom metaka... Edited October 15, 2012 by Topola Link to comment
Roger Sanchez Posted October 15, 2012 Share Posted October 15, 2012 http://www.rastko.rs...ch-eugen_e.htmlevo ima ovdeOvo je fantastičan tekst. Unternehmen Weiss je pokrenut - protiv nekoga neznanoga. Beograd je oslobodila Crvena Armija - i točka. 7 SS se tukla kod Vukovara - sa Rusima i Bugarima. Itd.. :0.6: Link to comment
Prospero Posted October 20, 2012 Share Posted October 20, 2012 (edited) lenština sam da kucam pa evo skenovi o sajmištu, deo o osnivanju logoraM. Koljanin, Nemacki logor na Beogradskom sajmištu 1941-1944.rar Edited October 20, 2012 by buffalo bill Link to comment
Lord Protector Posted October 20, 2012 Share Posted October 20, 2012 Hvala BB na trudu, bacio sam se na čitanje Link to comment
Topola Posted October 22, 2012 Share Posted October 22, 2012 (edited) mesto Štimlje kod Prizrena, na Kosovu, oktobar 1943. Nemačka pešadijsko-mehanizovana divizija se prebacuje ka Jadranskom moru u očekivanju moguće Savezničke invazije, i pravi predah na ovom mestu...Privatna kolekcija Edited October 22, 2012 by Topola Link to comment
Recommended Posts