ordi Posted June 21, 2015 Posted June 21, 2015 (edited) naletela sam na neku žensku na fb, piše fino ime pa prezime i u zagradi to mozga bez. nije mi neki primer, znam, al sigurna sam da sam čula slično i ranije. hm, moguće u nekoj hip hop recitaciji? u svakom slučaju, nije mi delovalo sasvim nepoznato. samo sam pomislila kako je bedan pokušaj da se učini zanimljivijom nego što jest i kako se valjda utripovala da je napisala nešto neverovatno zabavno, šta li? a meni, namćoru starom, to u rangu onog "negde", kao u: ja negde smatram... gde smatraš, lebtejebo?! Edited June 21, 2015 by ordi
ordi Posted June 21, 2015 Posted June 21, 2015 sad sam malo vršljala po netu i našla da je to jezik kojim govore mladi. nije ni čudo što ne znaš.
Time Crisis Posted June 21, 2015 Posted June 21, 2015 konstrukcije poput "mozga bez" čemu to? Hm, čemu bilo koji sleng? Stipu gatibo? :)
Ariel Posted June 21, 2015 Posted June 21, 2015 "mozga bez" je iteracija pantelinog načina izražavanja, ko se još seća pantele kao jednog od prvih autentično srpskih internet meme ličnosti.
hazard Posted June 22, 2015 Posted June 22, 2015 ja mrzim reč gazda. nije gazda nego vlasnik. Pa gazda i vlasnik nisu nuzno isto.
Krošek Posted June 22, 2015 Posted June 22, 2015 osim toga sto ne znace isto obe su lepe stare srpske reci
ordi Posted June 23, 2015 Posted June 23, 2015 Pa gazda i vlasnik nisu nuzno isto. zato me i nervira kad ko vlasnika preduzeća nazove gazdom
Weenie Pooh Posted June 23, 2015 Posted June 23, 2015 Ali zašto ne bi mogao da vlasnika nazove gazdom? Gazda je širi termin, zar ne?
Time Crisis Posted June 23, 2015 Posted June 23, 2015 Ali zašto ne bi mogao da vlasnika nazove gazdom? Gazda je širi termin, zar ne? U svakom slučaju gazdu niko neće nazvati vlasnikom (Gazda, jel dobro ovo?) :P
ordi Posted June 23, 2015 Posted June 23, 2015 neka ga zove imenom, aman zaman! gazda kera a vlasnik preduzećeta i tačka. -_-
Weenie Pooh Posted June 23, 2015 Posted June 23, 2015 Vlasnik je valjda i kera koliko i preduzeća. Gazda ima iste korene kao i gospodin, tako da je van konteksta više izraz poštovanja nego nekakvog posedovanja.
ordi Posted June 23, 2015 Posted June 23, 2015 svejedno, naježim se kad neko priupita: šta kaže vaš gazda? momentalno sebe zamislim s povocem oko vrata :(
Time Crisis Posted June 23, 2015 Posted June 23, 2015 svejedno, naježim se kad neko priupita: šta kaže vaš gazda? momentalno sebe zamislim s povocem oko vrata :( Kad nisi sa sela. :P Gde je najnormalnije da neko otvori kapiju i prodere se "Gazdeeee" (u prevodu, ima li koga). I slično. :)
Recommended Posts