Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

svakako bi ti probusila gumu i da je slabije naduvana ev. bi prasak izostao..

• Replies 5.9k
  • Views 405.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Danas skoknuo do Rumunije.   Nisam išao do Temišvara, pošto hoću da noćim tamo, a imam neku proslavu večeras, pa sam otišao samo do seoceta koje se zove Pustinin i vratio se. Cca 75km vožn

• Jutros nekih 35km po gradu.

• Jutrosnjih 80 km po Istri: Rovinj, Limski kanal, Funtana, Vrsar, Poreč, Žbandaj, Sv Lovreč, Limski kanal, Rovinj.    

Posted Images

Samo jedna voznja za sad ove godine, 54km krug po selima oko Fruske gore, neozbiljan sam

Mora se krenuti dok nisu paklene vrucine, ove godine planiram da izguram 100km bez pauze, samo da nadjem dobru rutu koja nije mnogo dosadna i idem

7 hours ago, garcia said:

polomila mi se alufelna na prednjem točku u toku vožnje. pocepala gumu uz prasak.

čitajući vašu diskusiju o pritisku, vrv nije pomoglo to što volim tvrdo napumpane gume...

pazario danas novi shimano točak, tourney doduše ali i nema neki izbor "za raju".

IMG-20250522-214122.jpg

Shimano je samo hub, ne i točak? Obično se kombinuje sa nekim generic felnama

u pravu si. Beretta je felna.

• 2 months later...

Dal' ima zainteresovanih za bici vožnju po Bg i okolini u septembru? Nemam puno društva za vožnju u Bg, a mnogo volim bicikl. Obično vozim sam kad dodjem u Srbiju, ali je mnogo lepše u društvu. Tempo ćemo prilagoditi da svima odgovara.

Imam polovan "krš" koji sam uzeo pre par godina, dobro podmazan, čeka moj dolazak (ako nije ukraden 🥺) - mogu svakakvi tereni (ok, ne naš mountain biking, a pogotovu ne spust, jer sam kukavica u duši 😉).

Ima li ovde neko ko vozi Bromptona?

2 hours ago, jms_uk said:

Ne, ali gledam već dugo po oglasima.

2 hours ago, jms_uk said:

Ja ne, ali par ljudi oko mene voze, uključujući i mog šefa (englez, naravno 😀). Izgleda da radi od kuće danas, pa ne mogu da slikam uredno parkiranog (spakovanog) Bromptona u ostavi.

6 hours ago, Venom said:

Ne, ali gledam već dugo po oglasima.

sad mi je malo lakse da nisam jedini 😂

29 minutes ago, jms_uk said:

sad mi je malo lakse da nisam jedini 😂

Da mi je to jedini bicikl i da ga kupujem za svakodnevnu upotrebu uzeo bih ga preko one bike leasing varijante. Verovatno postoji i u UK.

Evo ga danas.

Screenshot_20250729_105326_Gallery.jpg

• 4 weeks later...
On 27. 7. 2025. at 0:26, PPop said:

Dal' ima zainteresovanih za bici vožnju po Bg i okolini u septembru? Nemam puno društva za vožnju u Bg, a mnogo volim bicikl. Obično vozim sam kad dodjem u Srbiju, ali je mnogo lepše u društvu. Tempo ćemo prilagoditi da svima odgovara.

Imam polovan "krš" koji sam uzeo pre par godina, dobro podmazan, čeka moj dolazak (ako nije ukraden 🥺) - mogu svakakvi tereni (ok, ne naš mountain biking, a pogotovu ne spust, jer sam kukavica u duši 😉).

Stigao i uživam u vožnjama kroz Bg, zasad samo održavanje kondicije, rano ujutro dok se ukućani ne razbude (6-8), tad je i saobraćaj podnošljiv.

Trase (ako nekog interesuju), početak sa Kalenića:

• Zvezdarska šuma (preko Bulevara i Milana Rakića)

• Ada / promenada (kroz centar, super jer se radi i nema saobraćaja, niz Kalemegdan do Dorćola i stazom do Ade, krug oko Ade i povratak preko Nemanjine i Hrama)

• Ušće / Zemunski kej i Gardoš (peko centra na Brankov most, onda staza, bicikl dovoljno dobar za kaldrmu do Gardoša)

U septembru ostajem sam, tako da će biti i duže vožnje, ajde neke preporuke ako imate - obično odradim Avalu i Košunjak (posebno naravno 😄), kao i Ada + Savski kej, ali tu mi se ideje završavaju.

Jel neko probao da vozi dalje uz Savu ka Šapcu npr, ili niz Dunav, jel postoje staze? Kako doći do Pančeva (probao preko Pančevačkog mosta pre par godina -neprijatno iskustvo)?

Što se kaže - svaki savet je dobrodošao.

Meni je najbolja ruta posle Ade, makiškim putem, pa tamo posle nadvožnjaka sve radi.

Hvala, probaću. Dokle može da se dobaci, a da je relativno bezbedno sa saobraćajem, Umka?

On 3. 6. 2023. at 13:44, napadaj said:

Danas skoknuo do Rumunije. :D

Nisam išao do Temišvara, pošto hoću da noćim tamo, a imam neku proslavu večeras, pa sam otišao samo do seoceta koje se zove Pustinin i vratio se. Cca 75km vožnje, nije loše.

Naše krave, rumunske krave, ljubav na pužiji način i jedno od odmorišta.

ZpLjLis.jpg

HRANaaB.jpg

BLoi7ex.jpg

zqA0BCj.jpg

U Rumuniju sam ušao desetak kilometara, naša strana je bolja od tog rumunskog dela što se tiče odmorišta, pošto kod njih nema ovakvih stolova i klupa napravljenih u vreme kada su kod nas asfaltirali stazu. I sama staza je u boljem stanju u Srbiji, jer em je napravljena pet godina kasnije, em naši krpe pukotine, za razliku od Rumuna.

Dosta ljudi na stazi, kažu carinici da su iznenađeni brojem vozača. Reče mi naša policajka da su baš malo pre mene naišli neki Smederevci i Novosađani.

U Srpskom Itebeju se na 300 metara od staze nalazi sjajan restoran ispred kojeg je danas bilo mnogo bicikala. Nisam svraćao, ali sam bio ranije i preporučujem ga.

Jel ovde fora da mora isti dan da se vraća nazad, ili može da se noći u Temišvaru?