Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

2 hours ago, kralj said:

Meni je Smederevski put potpuno nezamisliv za bicikl. Bukvalno mi deluje gori nego Ibarska.

Ili postoji neka alternativa?

Vozio sam do Srebrnog jezera, ali preko Vojvodine.

Vozio jutros, potpuno si u pravu. Gust saobraćaj ka gradu već u 6:30, kad sam se vraćao iz Vinče još gore. Autobusi, kamioni, jedna traka, uglavnom bez trotoara ili druge površine, gde se možeš pomeriti kad vidiš kamion ili autobus iza sebe.

• Replies 5.9k
  • Views 405.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Danas skoknuo do Rumunije.   Nisam išao do Temišvara, pošto hoću da noćim tamo, a imam neku proslavu večeras, pa sam otišao samo do seoceta koje se zove Pustinin i vratio se. Cca 75km vožn

• Jutros nekih 35km po gradu.

• Jutrosnjih 80 km po Istri: Rovinj, Limski kanal, Funtana, Vrsar, Poreč, Žbandaj, Sv Lovreč, Limski kanal, Rovinj.    

Posted Images

6 hours ago, kralj said:

Meni je Smederevski put potpuno nezamisliv za bicikl. Bukvalno mi deluje gori nego Ibarska.

Ili postoji neka alternativa?

Vozio sam do Srebrnog jezera, ali preko Vojvodine.

Nema alternativa koja valja da ja znam. Zapravo bi se možda nešto moglo smisliti do Vinče, jer je najveći problem izvući se iz Beograda. Posle Vinče nije strašno, ni približno kao Ibarska. Doduše ovo je važilo pre nekih 10-tak godina kas sam poslednji put biciklao po Srbiji.

Preko Kovina do Srebrnog jezera je super tura. Zapravo čitava okolina Velikog Gradišta je fantazija za vožnju.

Hvala @kralj i @Zabalujev na preporuci, vozio jutros preko Ade, makiškim putem do Ostružnice. Morao sam da se okrenem tu da bih stigao nazad do Ade u 8, ali ću ponoviti sigurno i produžiti bar do Umke, ako ne i dalje.

Nije bilo mnogo saobraćaja, poneki autobus i kamion, put uglavnom dobar (pa mi je nedostajao sportski bicikl), lepa i priroda okolo (osim indusrijskog dela).

Nema na čemu.

Od Ostružnice ti je tek lepota, saobraćaja gotovo da i nema. Meni je mnogo lepše tamo kroz sela, nego pravo Savom do Umke. Sad, zavisi i u kakvoj si formi, ima tu solidnih brda.

• 2 months later...

jezivo.

Jebi ga, stari deo grada je osuđen na biciklističku diskriminaciju, razlozi su brojni - od nedostatka bajs kulture, urbanističke strukture do denivelacije terena. Da ne govorim o banalnim stvarima poput parkirališta za bajs.

Št bre jezivo, sve vreme vozi po biciklističkoj stazi i po ravnom. lolol

parkiralista za bicikle nedostaju,u vecini grada cak ne postoje, i u Novom Sadu koji ima staze

stvarno..posle ovog videa jos vise volim moj NS i okolinu...raavnnoo,mirno i uzivancija za vozenje odvojen od saobracaja wub

i ustvari mozes obavljati ceo zivot biciklom wub

6 minutes ago, ivy said:

parkiralista za bicikle nedostaju,u vecini grada cak ne postoje, i u Novom Sadu koji ima staze

stvarno..posle ovog videa jos vise volim moj NS i okolinu...raavnnoo,mirno i uzivancija za vozenje odvojen od saobracaja wub

i ustvari mozes obavljati ceo zivot biciklom wub

U Kragujevcu postoji samo jedna biciklistička staza, u Šumaricama u kojima je saobraćaj ionako zatvoren, dugačka je možda oko kilometar, ali pešaci potpuno ignorišu obeleženi deo, koji je btw. širok samo jedan metar, znači nema mimoilaženja sa drugim biciklistom čak i kad bi moglo da se vozi po njoj od pešaka.

A ravno... ravno nema nigde, uvek je ili uzbrdo ili nizbrdo. D

• 2 weeks later...

Ako ima fanova marke Gorewear, videh da zatvaraju radnju naredne godine. Vidim da su dosta popularni po internetsu.

Gorewear clothing set to shut down after 40 years  | Bike...

The pioneering brand says it sees “no realistic possibility of sustainably achieving our business and financial goals”

Uglavnom nisam vozio po zimi, ali moram u nedelju i videh izvanrednu vremensku prognozu od 0 stepeni i reko' vreme je da kupiš nešto toplije. I malo prevrtim da vidim šta ljudi nose, odlučim da probam i onda vidim da ih uskoro više neće biti. Sad će garantovano da mi se svidi.

Enivej mrzim tubeless i sve s tim u vezi. Za ovu vožnju sam rekao idem samo sat vremena, jer poslepodne imam druge obaveze, ali pošto sam prošle godine skoro zaginuo svojim ćelavim gumama, kupio sam nešto što više odgovara za offroad. I to mi tako stoji mesecima u podrumu i kao glupo je da ih ne koristim. I ranije sam se jebavao s tubeless gumama koje se jedva stavljaju, ali nikad do sada kao ovaj Schwalbe kombo. Ode mi celo poslepodne i ne bi ni uspeo da se nisam setio da imam Schwalbe "tire levers" koje mogu za tu svrhu da posluže.

I jutros da krenem da vozim i prednja prazna hahaha. I šta ću, na brzinu uzmem točak sa starom gumom u fazonu preživeo sam prošle godine 4 sata pa ću i sad sat i po. Ali sam imao najbizarniji bicikl na svetu.

PXL_20251123_085345131.jpg

Normalno čim sam došao tamo, kao -7 stepeni, idemo bolje redovnom biciklističkom stazom a ne kroz šumu. Tako da sam se jebavao bez veze, vozili smo po asfaltu sve vreme.

Ali ne samo to, išao sam uopšte jer sam obećao i zbog mene su stavili taj vikend. Ali isto tako, kaže ovaj što je rekao da može samo u nedelju pa je zbog njega bila nedelja neće doći, pa smo mogli i u subotu. Pazi sad, nije mogao jer nije hteo da vozi svoj novi carbon bicikl na -7.

Crko dabogda peder. Garant ima tubeless gume koje mu je neko drugi montirao.

• 1 month later...

Sat vremena na -7 je lakše nego dva sata na -3. Smrz'o sam se, ali nema veze. Rekao sam da neću da slikam ništa, jer sam okasnio i nisam hteo da vozim po mraku, ali ipak sam morao da stanem makar ovde.

Probao sam novu aplikaciju kao alternativu za komoot https://cycle.travel/ . Navodno preferira puteve bez automobila, planiranje je bilo dosta solidno, spojio je dva puta koja ponekad koristim i put je bio ok. Sama aplikacija je imala problem da me ne prati tokom vožnje, pa sam morao da pomeram sam mapu povremeno. Ne znam da li sam nešto pogrešio ili je bug, mada u ovom slučaju nije bio problem jer sam uglavnom znao put. Pravi neki entuzijasta, džabe je ali može da se donira.

PXL_20251227_143305965.jpg

Edited by Venom

• 1 month later...

Bi li neko bacio pogled na pukotine ispod krampona i između krampona i logoa? Tu ih ima duž cele gume, ali ne i po samom spoljašnjem zidu.

Pitanje je da li izgledaju kao da mogu da izdrže 3 meseca, nije mnogo, možda 300-500km, po betonu uglavnom?

Mislim da neću više uzimati Schwalbe odavde. Nije redak slučaj, kaže internet, da se to dešava, navodno, zbog lošeg skladištenja distributera. Relativno su nove.

https://imgur.com/a/biMT2es

Ovo liči na model Hurricane

Ma šta će da im fali,na jednoj bicikli imam slične naprsline godinama isto schwalbe i teram lagano