August 25, 2025Aug 25 4 minutes ago, Mindaugas Žukauskas said:Jel ovde fora da mora isti dan da se vraća nazad, ili može da se noći u Temišvaru?Može da se noći, ja sam spavao tamo.
August 25, 2025Aug 25 Milan je vozio u Temišvar dok ove staze nije bilo, 160km u jednom pravcu, od Novog Sada, Žablja, pa na dalje Al nadam se da ću overiti i ovo do kraja sezone.
August 25, 2025Aug 25 1 hour ago, PPop said:Hvala, probaću. Dokle može da se dobaci, a da je relativno bezbedno sa saobraćajem, Umka?Umka je sve makiški put, ja skrenem u Ostružnicu, pa može do Sremčice/Moštanice, a može i krug okolo do Umke, ima finih brda, solidan je asfalt, nego nisam u formi nikako, seo sam na bajs 2x ovog leta.
August 25, 2025Aug 25 Ja ni toliko, baš nije bilo vreme za bajs, a i vitlao sam kolima kojekuda vikendom. Valjda će jesen biti blaga, da može da se sedne.
August 25, 2025Aug 25 2 hours ago, PPop said:Hvala, probaću. Dokle može da se dobaci, a da je relativno bezbedno sa saobraćajem, Umka?Ja sam na tu stranu za duge, endurance vožnje pravio krug Ada-Umka-Ostružnica-Obrenovac-pored elektrane pa mostom u Srem, JaRkovo 😃, Surčin, NBG i nazad Ada. Na NBG je malo nezgodno zbog saobraćaja kad odmakne jutro, ali više volim kroz J.Gagarina drumom nego onim krš bici stazama sa mojim 28mm gumama i da radim slalom među pešacima. Uglavnom, taj krug je 70ak km, uglavnom ravno. Ko hoće može i da produži na Kupinovo pravac, pa da pravi preko stotke.Ja vikendom kad sam tu vozim avalsku rutu, pa dokle dobacim (Trešnja, Ralja).
August 25, 2025Aug 25 Do Avale je pakao, od Avale je pesma. I ako se ide na brdo i da se produži dalje. Nisam dugo bio, nadam se da su iscrtali biciklističku tamo gde može, ali realno nije zadovoljstvo avalskim drumom kako god.Grdan je Beograd za bajs. Moraš iz centra 10 km u jednom pravcu maltene, dok ne počne uživanje. A i to čak nema da te neko brdo nagradi, da popuca pogled. Govorim o nekoj malo ozbiljnijoj vožnji. Za zezanje je Ada super radnim danom.
August 25, 2025Aug 25 Aha, tako sam i mislio. Hvala. Suviše mi je to rizično.Držaću se Ade i Ušća. Eventualno noćna i ranojutarnja vožnja gradom.
August 25, 2025Aug 25 3 hours ago, Malkmus said:Kako do Avale? Je l' mora da se ide kolovozom?Mora kolovozom.Na Avalu dve opcije: Jajinci, selo Rakovica, preko obilaznice i onda kroz Beli potok uspon ili uz V. Stepe, udri na uzbrdicu, pa spust niz Zemljoradničku pa dalje. Radnim danom katastrofa preko Jajinaca, put katastrofa, vrtače i krateri, ulice i sokaci sa strane, gužve, autobusi i kamioni. Vikendom u cik zore malo bolje ka tamo,ali u povratku opet krene saobraćaj, tako da puh.Posle Avale je lepota, sa izuzetkom onog prokletog prihvatlilišta za pse kod Zuca oko koga je uvek žurka sa džukcima koji vrebaju i pored i na asfaltu. Nikada me nisu ujeli, ali umeju da pojure i razgoropade se, iako primenjujem taktiku uspori da ih ne provociraš. I eto prilike za sprint trening Kod skretanja za Vrčin isto dežuraju dva skota, njih sam umeo da zaplašim seljačkom metodom : stani i sagni se po kamen. Ovako inače lepota, ne toliko jak saobraćaj, mada se uvek nađe BMW koji pretiče kolonu tebi u susret Malo više teretnih kamiona u zadnje vreme, grade neke rezorte i pičke materine na tu stranu...Stvarno ne znam šta će mi sve to u životu.
August 25, 2025Aug 25 Ja dam do Avale išao uvek preko Bul Oslobođenja/JNA, ne Voj Stepe, pa na Avalski put. Pre par godina sam se zeznuo, pa se vratio preko Kumodraža, e tu je bio haos sa psima lutalicama, vrlo neprijatno iskustvo. Edited August 25, 2025Aug 25 by PPop Pojašnjenje
August 25, 2025Aug 25 Kakav je put do Vinče za bicikle, uz Bulevar? Deluje da može da se odradi za sat i po - dva sata.
August 26, 2025Aug 26 Do Vinče je laganica može za 2 sata lagano. Ali za dalje ka Smederevu treba biti solidno fizički pripremljen da se ne bi tura pretvorila u mučenje. Ja sam nekih 10+ puta vozio do Smedereva i od toga 2 puta preko Grocke. Prvi put sam rekao nikad više, ali sam morao da utvrdim gradivo. Begaljičko brdo je mislim fizički najzahtevnija stvar što sam ikad u životu uradio. Lakše bi bilo se dva puta za redom se popeti na Avalu. PakaoOsim ta dva puta sam svaki put išao preko Kovina i to uglavnom preko Omoljice. Predivna rekreativna ruta. Preko Bavaništa je smor.
August 26, 2025Aug 26 ja kupim knjigu pa idem po nju 10km u jednom smeru i to biciklistickom stazom pise Novosadska biciklisticka inicijativa da ce poceti gradnju pesacko-biciklistickog mosta kod tvrdjave...sto je potpuna glupost i apsolutno nepotrebno,cist projekat za kradju i pranje para..za te pare su mogli napraviti i stazu do Beocina i stazu do Kovilja...a mogao bi npr i neki Temerin/Backi Jarak da dobije stazu..
August 26, 2025Aug 26 2 hours ago, bios said:Do Vinče je laganica može za 2 sata lagano. Ali za dalje ka Smederevu treba biti solidno fizički pripremljen da se ne bi tura pretvorila u mučenje. Ja sam nekih 10+ puta vozio do Smedereva i od toga 2 puta preko Grocke. Prvi put sam rekao nikad više, ali sam morao da utvrdim gradivo.Begaljičko brdo je mislim fizički najzahtevnija stvar što sam ikad u životu uradio. Lakše bi bilo se dva puta za redom se popeti na Avalu. PakaoOsim ta dva puta sam svaki put išao preko Kovina i to uglavnom preko Omoljice. Predivna rekreativna ruta. Preko Bavaništa je smor.Meni je Smederevski put potpuno nezamisliv za bicikl. Bukvalno mi deluje gori nego Ibarska. Ili postoji neka alternativa? Vozio sam do Srebrnog jezera, ali preko Vojvodine.