Cyrano de Bergerac Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 Kako mi se čini, Opera (mislim da imam 9.5 portable) i bez pluginova ima nešto vrlo slično ADblocku. Kad sam je isprobavao, postojala je funkcija da sklanja sve banere i zezancije po izboru.Desni klik - block contentUgrađeno i radi.Meni se ne sviđa vrlo skromna ponuda widgeta (pluginova)Meni se kod Opere sviđa upravo to što ima ugrađeno sve što mi je potrebno. Ne moram se zezati sa kojekakvim (i koječijim) pluginovima. Doduše, ni na FF ih ne koristim mnogo, Adblock i DownThemAll.
Indy Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 Desni klik - block contentUgrađeno i radi.Nije to isto sto i Adblock+ (u velikoj meri ne mora nista da se blokira: ako je linkovano na poznatim advertising domenima, jednostavno se ni ne pojavi u browseru).
Cyrano de Bergerac Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 Nije to isto sto i Adblock+ (u velikoj meri ne mora nista da se blokira: ako je linkovano na poznatim advertising domenima, jednostavno se ni ne pojavi u browseru).Nije, ali Opera nema bolje. Meni je dovoljno.
ion Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 Meni se kod Opere sviđa upravo to što ima ugrađeno sve što mi je potrebno. Ne moram se zezati sa kojekakvim (i koječijim) pluginovima. Doduše, ni na FF ih ne koristim mnogo, Adblock i DownThemAll.Ima nekoliko stvari koje mi baš "trebaju" i često ih koristim, i kad bi ih Opera imala, ne bih ni 3 minuta razmišljao, o'ma bi prešao na nju:DownThemAll (automatizovanje skidanja svih slika, linkova i drugih fajlova sa par klik-klikova) Screengrab (pravljenje skrinšota proizvoljnog ili vidljivog dela strane ili kompletne Internet strane)Imagebot (automatsko uploadovanje na imageshack i photobucket)Vremenska prognoza (ima)Download helper (za youtube)Tab sidebar (u sidebaru se vide thumbovi otvorenih tabova)
Indy Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 Nije, ali Opera nema bolje. Meni je dovoljno.Pa, zato kazem da Operi to i fali. S druge strane, nisam primetio da je u necemu bolja.
Cyrano de Bergerac Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 Ima nekoliko stvari koje mi baš "trebaju" i često ih koristim, i kad bi ih Opera imala, ne bih ni 3 minuta razmišljao, o'ma bi prešao na nju:Ja koristim oba, zavisno od sajta ( i potrebe).Pa, zato kazem da Operi to i fali. S druge strane, nisam primetio da je u necemu bolja.Meni je udobnija za obično surfanje i forume. Stvar navike, vjerovatno. Plus, opcija Fit to width je vrlo korisna za nas cvikeraše. Ne bih se upuštao u ocjene tipa bolje i lošije, koristim oba, kako mi je gdje zgodnije.
Indy Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 Ne bih se upuštao u ocjene tipa bolje i lošije, koristim oba, kako mi je gdje zgodnije.Auh, ako na forumu nije u redu iznositi (iskreno) subjektivno misljenje, onda ga treba zatvoriti. Forum, ne misljenje. :DPreferiram da koristim 1 program za 1 stvar, ali to sam samo ja. (Na zalost, IE ne moze da se odstrani sa Win sistema, pa da se bude dosledan u ovome <_< )
Cyrano de Bergerac Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 Auh, ako na forumu nije u redu iznositi (iskreno) subjektivno misljenje, onda ga treba zatvoriti. Forum, ne misljenje. :DRazmjena mišljenja je suština foruma kao oblika komunikacije. Nevolja je kada to preraste u sukob na bazi ne mišljenja, nego iracionalnog navijačkog svrstavanja. Mac - PC, Win - Linux, Intel - AMD, Partizan - Zvezda... ne, hvala. Koristim ono što mi odgovara, nije me briga za zastave.Ovo se ne odnosi na tebe, niti na bilo koga ovdje. Prosto, izbjegavam besmislene sukobe. Preferiram da koristim 1 program za 1 stvar, ali to sam samo ja.Takođe, kada je to moguće. Na programe gledam kao na alat, biram ono što mi je zgodnije. No, rijetki su savršeni programi.
Indy Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 Nevolja je kada to preraste u sukob na bazi ne mišljenja, nego iracionalnog navijačkog svrstavanja.Jeste nevolja, samo ne znam gde si to ovde video. :)
Valk Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 (Na zalost, IE ne moze da se odstrani sa Win sistema, pa da se bude dosledan u ovome <_< )Mada, ruku na srce, IE7 je mnooogooo bolji od IE6, ono čudo je takav trash da mi uopšte ne ide u glavu kako neko može da ga koristi (mada u većini firmi i mora, jbg..)Na Operu nikad nisam uspela da se naviknem iako ima svoje dobre osobine.
Indy Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 Isti slucaj. Valjda zato sto ne volim operu (kao zanr) :PPostoji vise stvari koje me nerviraju u vezi IE (ne znam odakle da pocnem), a pritom nisam od Microsoft-basher sorte. Npr. ona neopisivo dosadna zastita od skriptiranih prozora, koja iskace svaki put kad pokusa da se umetne slika ili link u forumski post - za mene to cini IE prakticno neupotrebljiv za forume (a to znaci uopste). I to je i u verziji 8 (beta 2).
Dankan Ajdaho Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 (edited) Konačno sam, nakon nagovaranja bližnjih, instalirao Lisicu trojku. Ajde sad, trustu mozgova, kako da u adress baru eleminišem naziv sajta koji se sad prvo pojavljuje, NEĆU to, oću da se vidi samo adresa;i, o sranja neopevanoga, do sada je pritiskom na dugmad ctrl i + ili - bilo moguće povećavati ili smanjivati tekst - zato sam uostalom i počeo da koristim ovaj program. A sada, u ovoj verziji, osim slova se povećavaju i sve slike na stranici. OĆU DA SE POVEĆAVA SAMO TEKST!!! Znao sam da ću se zajebati.Help. Edited September 17, 2008 by laki21
Indy Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 OĆU DA SE POVEĆAVA SAMO TEKST!!!Hm, pa probaj da chekirash opciju, ovaj, Zoom text only (iz View menija).
amnesiac Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 kako da u adress baru eleminišem naziv sajta koji se sad prvo pojavljuje, NEĆU to, oću da se vidi samo adresa;i, o sranja neopevanoga, do sada je pritiskom na dugmad ctrl i + ili - bilo moguće povećavati ili smanjivati tekst - zato sam uostalom i počeo da koristim ovaj program. A sada, u ovoj verziji, osim slova se povećavaju i sve slike na stranici. OĆU DA SE POVEĆAVA SAMO TEKST!!!stiže help. edit: ipak ne dovoljno brzo :)za povećanje samo texta: view -> zoom -> klik na zoom text only.that simple. a za ovo prvo, to su nazvali awsome bar. give it a spin. priraste čoveku za srce nakon nekog vremena :)
Dankan Ajdaho Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 Hm, pa probaj da chekirash opciju, ovaj, Zoom text only (iz View menija). stiže help. edit: ipak ne dovoljno brzo :) za povećanje samo texta: view -> zoom -> klik na zoom text only.that simple. a za ovo prvo, to su nazvali awsome bar. give it a spin. priraste čoveku za srce nakon nekog vremena :)Hvala! :)(awsome bar )
Recommended Posts