Dagmar Posted November 16, 2014 Posted November 16, 2014 nema razloga da sklanjaš lice nije sramota - riba pogrešila, pogrešim i ja sto puta za dan Nije, pravilno je predsedava.
boshoku Posted November 16, 2014 Posted November 16, 2014 ne znam, nije predsedava već pretsedava, moguće da grešim, tako me učili, jbg
Time Crisis Posted November 16, 2014 Posted November 16, 2014 ne znam, nije predsedava već pretsedava, moguće da grešim, tako me učili, jbg Taj ko te je učio nema pojma, to pravilo se valjda još od Vuka koristi.
Hamlet Strašni Posted November 16, 2014 Posted November 16, 2014 Mislim da se pre 2 sv rata pisalo pretsednik.
Dagmar Posted November 16, 2014 Posted November 16, 2014 ne znam, nije predsedava već pretsedava, moguće da grešim, tako me učili, jbg Ovo d ispred s i š je glavni izuzetak od jednačenja po zvučnosti.
Frau Gabrijela Posted November 16, 2014 Posted November 16, 2014 priznajem grešku, mada mi moje bolje zvuči to zapamtiš ovako: oDStupanje od jednačenja po zvučnosti. tako se piše. kada se izgovori, nije jasno artikulisano d, naginje ka jednačenju, tj. obezvuči se, i zaliči na t.
ajgor Posted November 16, 2014 Posted November 16, 2014 Mislim da se pre 2 sv rata pisalo pretsednik. Ako se ne varam, ovo je važilo sve do usvajanja novog pravopisa 1959, nastalog posle novosadskog dogovora. Dovoljno je pogledati stare brojeve novina iz pedesetih, pisalo se samo pretsednik.
aram Posted November 16, 2014 Posted November 16, 2014 (edited) e jebi ga, kad nekom nije dosta sto je ispao neobrazovan, nego mora i da pokaze koliko je prost &ajgor tako je Edited November 16, 2014 by aram
boshoku Posted November 16, 2014 Posted November 16, 2014 e jebi ga, kad nekom nije dosta sto je ispao neobrazovan, nego mora i da pokaze koliko je prost to meni? ako jeste: kapiram kad da ti neko nije drag/mrzak je, al ovo već vuče na bolest,,, siguran sam da nije upućeno meni
Time Crisis Posted November 16, 2014 Posted November 16, 2014 Ako se ne varam, ovo je važilo sve do usvajanja novog pravopisa 1959, nastalog posle novosadskog dogovora. Dovoljno je pogledati stare brojeve novina iz pedesetih, pisalo se samo pretsednik. Koliko vidim kroz pretragu, to pravilo je uvedeno u Belićevom pravopisu iz 1929, a važilo je do novog pravopisa, znači samo jedan relativno kratak period.
aram Posted November 17, 2014 Posted November 17, 2014 to meni? ako jeste: kapiram kad da ti neko nije drag/mrzak je, al ovo već vuče na bolest,,, siguran sam da nije upućeno meni sve si pogresno skapirao :D nis ti meni ni najmanje mrzak, o kontrer, samo me ludo zabavlja tvoje umijece socijalizacije. poslovicni slon je za tebe mala maca, jedino te uki zajebo onim odgovorom gospa bubi. a o gramatickim intervencijama i da ne pricam. reci, jel bilo ijednom da si bio u pravu? i ne brini, kad god pocnes sa prostaklucima, uvek cu ti se naci da ti ukazem na to, that's what friends are for, wright? -_-
Recommended Posts