Roger Sanchez Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Iznenađen sam otkrićem u roditeljskom domu stripa o Ćirilu i Metodu, by Radovan Devlić. Oblačiće je popunio Dubravko Horvatić, koristeći aktualnu hrvatsku riječ uhititi već 1985. :) Očito je bilo negdje zakopano pa se preslagivalo & izronilo.Izdanje Kršćanske Sadašnjosti. Like.
BornToRun Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 Evo nesto aktuelno, bas sam se danas podsecao kako je to izgledalo, pa reko da podelim sa vama:Patrijarh Protiv Savesti 2 ocu nazad tih 30 sekundi zivota koje sam utrosio gledajuci ovo djubre
DarkAttraktor Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 Mnogo si neodredjen tako da ne mogu pretpostaviti na kom nivou si se izrevoltirao. Mene su, recimo, u startu 'kupili' mali detalji tipa slika iz Pajinog detinjstva ili konceptualni prikaz svemirske stanice:
Dankan Ajdaho Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Crko ga, File. Pročitah napokon "Pride of Baghdad". Iskidah se i isplakah. Ono "vredelo je" na kraju ubi me skroz.
kim_philby Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Crko ga, File. Pročitah napokon "Pride of Baghdad". Iskidah se i isplakah. Ono "vredelo je" na kraju ubi me skroz.ma ja ne mogu jos jednom da citam taj strip. kao svaki dobar sociopata saosecam vise s zivotinjama no sa ljudima.
Calavera Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Kraj je sjajan, steta sto ostatak stripa nije preterano kvalitetan. Ako hoces zaista dobru emotivnu pricu sa zivotinjama koje govore, procitaj WE3.
kim_philby Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Kraj je sjajan, steta sto ostatak stripa nije preterano kvalitetan. Ako hoces zaista dobru emotivnu pricu sa zivotinjama koje govore, procitaj WE3.citao. posedujem u papiru. frank quietly je gospod otac, reinkarnacija jack kirby-a u telu srebrnog letaca s zadatkom da ostvari kosmicku ravnotezu.kad smo kod doticnog quietly-ako nije citao ass (all star superman) neka to odmah ucini!
Calavera Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 (edited) Uh, za taj strip ce mi trebati jos dodatnih godinu dana da se nakanim na citanje.Nego, ne javljas kako su ti se svideli oni TenNapeli sto si krenuo da citas? Jesi stao na Creature Techu ili sta? :) Edited November 30, 2009 by Calavera
kim_philby Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Uh, za taj strip ce mi trebati jos dodatnih godinu dana da se nakanim na citanje.Nego, ne javljas kako su ti se svideli oni TenNapeli sto si krenuo da citas? Jesi stao na Creature Techu ili sta? :) jos da nadjem earthboya i eto srece. zbog tennapela cu revidirati sve sto sam ikad lose rekao o born-again hriscanskoj fundamentalistickoj desnici u SAD.
kurdi Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 WE3.jedan od retkih morrisona koji mi je super.
kim_philby Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 pa nacelno to je morrison i za one koji ga ne vole. za nas koji ga volimo to mu dodje kao double treat.probaj i ass!
Killiana Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 (edited) .... Edited December 6, 2009 by Killiana
Calavera Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 jedan od retkih morrisona koji mi je super.Ista stvar i kod mene. :) Elem, nisam mnogo citao stripove ovih dana, ali od onog sto jesam izdvajam... Imageov serijal o specijalnom agentu koji je, onako uzgred, jeti. Znaci, premisa kao u Hellboya, ali se tu slicnosti zavrsavaju. Proof je samo zabavan strip o mitskim bicima, nikako pokusaj predstavljanja stripa kao umetnosti. Glavni lik je instantno dopadljiv, a crtez radi posao. Jos jedan strip za koji me je nova Fibrina tura podsetila da mi je bio na redu za citanje. Prilicno depresivna prica o ocu koji pokusava da pobegne senkama koje iz nekog razloga zele njegovog sina mrtvog. Kvalitet dela je neosporan i uzivao sam pri citanju ali sumnjam da cu se mnogo vracati ovome. Crtez je prilicno originalan i simpatican. Ponovo sam iscitavao jedina dva stripa iz serijala o Gilu Jourdanu koji se prevedeni na nas jezik (oba objavljena u Biser Stripu) i utvrdio da sam jos kao klinac znao sta valja. :D Odlicna mesavina policijske akcije, komedije i avanture. Dodatan plus ide na prevod koji je sjajan u oba stripa, ne bas na Brixyjevom nivou ali svejedno odlicno odradjeno.
Calavera Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 jedan od retkih morrisona koji mi je super.Ista stvar i kod mene. :) Elem, nisam mnogo citao stripove ovih dana, ali od onog sto jesam izdvajam... Imageov serijal o specijalnom agentu koji je, onako uzgred, jeti. Znaci, premisa kao u Hellboya, ali se tu slicnosti zavrsavaju. Proof je samo zabavan strip o mitskim bicima, nikako pokusaj predstavljanja stripa kao umetnosti. Glavni lik je instantno dopadljiv, a crtez radi posao. Jos jedan strip za koji me je nova Fibrina tura podsetila da mi je bio na redu za citanje. Prilicno depresivna prica o ocu koji pokusava da pobegne senkama koje iz nekog razloga zele njegovog sina mrtvog. Kvalitet dela je neosporan i uzivao sam pri citanju ali sumnjam da cu se mnogo vracati ovome. Crtez je prilicno originalan i simpatican. Ponovo sam iscitavao jedina dva stripa iz serijala o Gilu Jourdanu koji se prevedeni na nas jezik (oba objavljena u Biser Stripu) i utvrdio da sam jos kao klinac znao sta valja. :D Odlicna mesavina policijske akcije, komedije i avanture. Dodatan plus ide na prevod koji je sjajan u oba stripa, ne bas na Brixyjevom nivou ali svejedno odlicno odradjeno.
Recommended Posts