Quizmaster Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 (edited) Koji je to tužan splet nesrećnih okolnosti. Te devojke, sve redom odlične studentkinje PMF-a i FTN-a, izađu prvi put na ovo mesto da proslave položene ispite i rođendan. Inače su retko izlazile do grada, učile valjda. Jedna iz Valjeva, jedna iz Kikinde, ali džabe, nešto ih dovelo na to prokleto mesto. Nastradali su takođe brat i sestra čiji roditelji su već izgubili jedno dete. Onaj momak što je naknadno preminuo radio je u jednom od kafića u ulici Modena, ali eto, nije bila njegova smena... :( Danas su pokazali u novinama i na TV njihove slike, mene nešto steglo i došlo mi da zaplačem iako ih ne poznajem. Baš čudno, neki put dok gledam najobičniji film krene mi suza, a sad nisam mogao, valjda zbog pomešanog osećanja nemoći, tuge i besa što se ova tragedija dogodila. Čujem da je maksimalna zatvorska kazna za ovakvo zlodelo šest godina?! Edited February 19, 2008 by Quizmaster
bup Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Otporastvo nikom dobro nije donijelo!slazem se.
korindjar Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 Koji je to tužan splet nesrećnih okolnosti. Te devojke, sve redom odlične studentkinje PMF-a i FTN-a, izađu prvi put na ovo mesto da proslave položene ispite i rođendan. Inače su retko izlazile do grada, učile valjda. Jedna iz Valjeva, jedna iz Kikinde, ali džabe, nešto ih dovelo na to prokleto mesto. Nastradali su takođe brat i sestra čiji roditelji su već izgubili jedno dete. Onaj momak što je naknadno preminuo radio je u jednom od kafića u ulici Modena, ali eto, nije bila njegova smena... :( Danas su pokazali u novinama i na TV njihove slike, mene nešto steglo i došlo mi da zaplačem iako ih ne poznajem. Baš čudno, neki put dok gledam najobičniji film krene mi suza, a sad nisam mogao, valjda zbog pomešanog osećanja nemoći, tuge i besa što se ova tragedija dogodila. Čujem da je maksimalna zatvorska kazna za ovakvo zlodelo šest godina?!Ispada da niko nije slavio rodjendan i to je gazda potvrdio, rekavsi da 'nije bilo nikakvog organizovanog okupljanja'. Druga stvar je oko te kazne i da nije dignuta optuznica jos i ne zna se za cega ce ih teretiti. Postoje tri opcije: izazivanje opste opasnosti, ubistvo iz nehata i sa 'smisljenom namerom' kako su negde napisali, tako da se ne moze pretpostaviti kakva ce biti kazna.
Quizmaster Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 (edited) Ispada da niko nije slavio rodjendan i to je gazda potvrdio, rekavsi da 'nije bilo nikakvog organizovanog okupljanja'.Utvrđeno je da su tri nastradale devojke sa FTN-a, najbolje prijateljice, proslavljale položeni ispit, a poznavale su i družile se sa dve devojke sa PMF-a. Tu su bila i dvojica srednjoškolskih drugara, od kojih je jedan brat nastradale devojke, a momak optužen za saučesništvo je njihov bliski rođak. Momak koji je naknadno preminuo zabavljao se sa jednom od devojaka, a u kafić je došao sa prijateljem koji je apsolvent FTN-a i koji je nekim čudom preživeo. Teško da se ovakva družina mogla slučajno skupiti i ne razumem zašto bi gazda tvrdio tako nešto. Inače, devojci koja je preživela tih dana bio je rođendan, ali moguće da je to samo slučajnost. Evo i kompletna hronologija događaja iz "Blica" Druga stvar je oko te kazne i da nije dignuta optuznica jos i ne zna se za cega ce ih teretiti. Postoje tri opcije: izazivanje opste opasnosti, ubistvo iz nehata i sa 'smisljenom namerom' kako su negde napisali, tako da se ne moze pretpostaviti kakva ce biti kazna.Sad vidim da se za teško delo protiv društvene sigurnosti može dobiti najviše 12 godina. Naše sudstvo je stvarno katastrofa. Edited February 20, 2008 by Quizmaster
ordi Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 ja bih mu gurala upaljene cigarete u čmar i tako dok ne crkne stoka
bup Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 zasto sada toliko analizirate ko je kome sta i zasto? vi ste od onih ljudi kojima je bitnije kako je neko umro od cinjenice da je umro.lik sigurno nije hteo namerno da zapali svoju rodbinu, znaci da namera nije postojala. nije monstrum. stoka od coveka definitivno jeste. pustite policiju i sud da rade svoj posao, za to ih placamo.
korindjar Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 vi ste od onih ljudi kojima je bitnije kako je neko umro od cinjenice da je umroAjde leba ti...
bup Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 smeta mi to malogradjansko ispiranje usta svakom nesrecom u gradu. tako je bilo i sa onim jadnikom sto je ubio roditelje. lici mi na one babske razgovore da li je bila lepa sahrana i koliko ljudi je doslo. get a life.
Quizmaster Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 (edited) smeta mi to malogradjansko ispiranje usta svakom nesrecom u gradu. tako je bilo i sa onim jadnikom sto je ubio roditelje. lici mi na one babske razgovore da li je bila lepa sahrana i koliko ljudi je doslo. get a life.Sad smo mi malograđani što analiziramo kako je poginulo osam ljudi i ko su oni, a kad neki ludak iz Amerike ode na univerzitet i ubije toliko studenata, onda je to svetska vest... . Ne mislim da je neukusno pričati o tome, jer naprosto ljudi žele da znaju šta se desilo u najvećoj nesreći takve vrste do sada. E, sad, uvek ima i onih koje zanimaju neke posebne "pikanterije" i koji, kako kažeš, razgovaraju poput nekih baba... Dotle ipak nismo došli. Edited February 20, 2008 by Quizmaster
korindjar Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 Naravno da jesmo. 'Ispirali smo usta', kako ne vidis?
G.G. Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 ja bih mu gurala upaljene cigarete u čmar i tako dok ne crkne stokaa za kradju bi sekla ruku, za preljubu polni organ, za verbalni delikt jezik, itd?jedna od tekovina savremenog drustva je i nepostojanje okrutnih kazni.mada slazem se da su kod nas zatvorske kazne za neka dela smesno male saucesce porodicama i prijateljima nastradalih
pseudodjarma Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 Petak, 22. februarCk13Novembar (Nis)The Mess (Ns) http://www.myspace.com/theemess
Quizmaster Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 U petak nastupa VROOOM u Tremi. Upad je 250 dinara ako se karta nabavi ranije, a 350 dinara uoči koncerta. Nisam video kad počinje svirka, verovatno oko 22:00.
Recommended Posts