Jump to content
IGNORED

NOVI SAD

melankolic

Recommended Posts

Posted

Hah, pa onda su još veći carevi nego što sam mislio. Jašta, sad će NS da strovali X miliJona evra za baš taj objekat.Tranždament ili Majevica, em bolji prostor em sigurno dosta jeftinije od kasarne u centru grada.

Posted (edited)

...

Edited by prima
Posted

bedak, neću moći da popijem pivo sa digom u kasarni.prenoćio sam i ja tamo dve noći kad sam bio klinja na putu da postane pilot...

Posted
post-59-13269267371343.jpgAntifašistička Akcija Novog Sada poziva sve iskrene novosadske antifašiste i antifašistkinje da se okupimo, u podne 21. januara 2012. ispred spomenika „Porodica“ na Keju i zajedno odamo počast žrtvama Novosadske racije. Minutom ćutanja, polaganjem venaca i cveća na spomenik žrtvama fašizma podsetićemo se stravičnog događaja iz januara 1942. kada su hiljade nevinih ubijene jer se fašizmu nije na vreme i odlučno stalo na put. U vremenu krize i beznađa, a ovo današnje prilično je takvo, fašizam i njemu srodne ideje lako nalaze svoj put. Podele i mržnja dovode do užasa kakva je bila i Novosadska racija. Sistematsko zatiranje antifašizma ponovo je nad nama nadvilo mračnu senku ideologija mržnje. Mi, antifašisti i antifašistkinje, građani i građanke Novog Sada, svojim prisustvom na dan zloglasne racije, sa tog stratišta poručićemo svima da nećemo dopustiti da se fašistički zločin zaboravi a novi zločini da se dogode. Zato sugrađanke i sugrađani, dođite da se, bez gazdi, političara i popova, bez onih koju su tu zbog protokola, zbog plate ili zbog toga što večito love ljudske duše, setimo ljudi koje je ideologija zla odvela u smrt pod ledom Dunava. Da se u tišini, bez govorancija i velikih reči, jedni sa drugima, prisetimo lekcija iz prošlosti.Povedite svoju porodicu, prijatelje, komšije i ponesite cvet.NOVI SAD - ANTIFAŠISTIČKI GRADSećanje je borba! Protiv fašizma, svim sredstvima.AFA NOVI SADwww.afans.org
Posted

^ meni malo bezveze kako se vi iskreni antifasisti i antifasistkinje ogradjujete od svih ostalih koji bi "neiskreno" odali pocast zrtvama, a pritom tog dana neki od vas idu negde da sviraju i zezaju se...

Posted

Pa, nije to dan žalosti da ceo dan ne sme ništa zabavno da se radi, nego memorijalni skup. Dođe se, oda počast i život ide dalje.

Posted

Ne razumes pravoslavni koncept "zivota na groblju" i umiranja za umrlima.A o tome da niko ne sme da se drzne da zali i obelezava mimo SPC tajminga i protokola da i ne pricamo.Dolazi i Patrijarh, eeeeej!!

Posted

kako me ne razumes kad pricam prosto, narodski? i ne radi se sada o mom stajanju uz crkveni "koncept" (mada izem ga, znas me...) nego se radi o tome da mi malo smeta tvoje (vase) stalno davanje lekcije drugima uz "mi smo najbolji i najiskreniji" i valjda jedini antifasisti. pa bem ga, valjda se podrazumeva da smo svi antifasisti i bez da pripadamo toj organizaciji...(osim ako nismo od umobolnih desnicara)...

Posted

Cek bre dete...Jel lepo pise da je to poziv gradjanima NSa, svakom kome se to radi i to tako kako je navedeno?Kakva organizacija, kakvi bakraci?Ovo je najsire i najotvorenije sto je AFA NS uradila u poslednjih 5 godina. Svako je dobrodosao.

Posted

Ako sam dobro čuo na tvu i političari i popovi su se odazvali i dolaze u ponedeljak u podne.

Posted

tolko sam u kurcu da više ne znam ni koji je dan.

Posted
kako me ne razumes kad pricam prosto, narodski? i ne radi se sada o mom stajanju uz crkveni "koncept" (mada izem ga, znas me...) nego se radi o tome da mi malo smeta tvoje (vase) stalno davanje lekcije drugima uz "mi smo najbolji i najiskreniji" i valjda jedini antifasisti. pa bem ga, valjda se podrazumeva da smo svi antifasisti i bez da pripadamo toj organizaciji...(osim ako nismo od umobolnih desnicara)...
SPC o fašizmu, kao kurva o poštenju. To je tako kristalno jasno da mi škrguću ovi zlatni zubi na samu pomisao da treba obrazlagati. A AFANS je u mnoštvu antifašistički nastrojenih organizacija u gradu valjda najglasniji - odatle i tapija na obeležavanje Racije..