dig_chohano Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 Hah, pa onda su još veći carevi nego što sam mislio. Jašta, sad će NS da strovali X miliJona evra za baš taj objekat.Tranždament ili Majevica, em bolji prostor em sigurno dosta jeftinije od kasarne u centru grada.
maheem Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 bedak, neću moći da popijem pivo sa digom u kasarni.prenoćio sam i ja tamo dve noći kad sam bio klinja na putu da postane pilot...
MrX Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 A zasto nisu pitali cika Stevu Nadrkanova? http://www.021.rs/Novi-Sad/Sta-to-sija-u-tvom-kraju/Sta-to-sija-u-tvom-kraju-2.html
Mp40 Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 Antifašistička Akcija Novog Sada poziva sve iskrene novosadske antifašiste i antifašistkinje da se okupimo, u podne 21. januara 2012. ispred spomenika „Porodica“ na Keju i zajedno odamo počast žrtvama Novosadske racije. Minutom ćutanja, polaganjem venaca i cveća na spomenik žrtvama fašizma podsetićemo se stravičnog događaja iz januara 1942. kada su hiljade nevinih ubijene jer se fašizmu nije na vreme i odlučno stalo na put. U vremenu krize i beznađa, a ovo današnje prilično je takvo, fašizam i njemu srodne ideje lako nalaze svoj put. Podele i mržnja dovode do užasa kakva je bila i Novosadska racija. Sistematsko zatiranje antifašizma ponovo je nad nama nadvilo mračnu senku ideologija mržnje. Mi, antifašisti i antifašistkinje, građani i građanke Novog Sada, svojim prisustvom na dan zloglasne racije, sa tog stratišta poručićemo svima da nećemo dopustiti da se fašistički zločin zaboravi a novi zločini da se dogode. Zato sugrađanke i sugrađani, dođite da se, bez gazdi, političara i popova, bez onih koju su tu zbog protokola, zbog plate ili zbog toga što večito love ljudske duše, setimo ljudi koje je ideologija zla odvela u smrt pod ledom Dunava. Da se u tišini, bez govorancija i velikih reči, jedni sa drugima, prisetimo lekcija iz prošlosti.Povedite svoju porodicu, prijatelje, komšije i ponesite cvet.NOVI SAD - ANTIFAŠISTIČKI GRADSećanje je borba! Protiv fašizma, svim sredstvima.AFA NOVI SADwww.afans.org
batticuore Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 ^ meni malo bezveze kako se vi iskreni antifasisti i antifasistkinje ogradjujete od svih ostalih koji bi "neiskreno" odali pocast zrtvama, a pritom tog dana neki od vas idu negde da sviraju i zezaju se...
Quizmaster Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Pa, nije to dan žalosti da ceo dan ne sme ništa zabavno da se radi, nego memorijalni skup. Dođe se, oda počast i život ide dalje.
Mp40 Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Ne razumes pravoslavni koncept "zivota na groblju" i umiranja za umrlima.A o tome da niko ne sme da se drzne da zali i obelezava mimo SPC tajminga i protokola da i ne pricamo.Dolazi i Patrijarh, eeeeej!!
batticuore Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 kako me ne razumes kad pricam prosto, narodski? i ne radi se sada o mom stajanju uz crkveni "koncept" (mada izem ga, znas me...) nego se radi o tome da mi malo smeta tvoje (vase) stalno davanje lekcije drugima uz "mi smo najbolji i najiskreniji" i valjda jedini antifasisti. pa bem ga, valjda se podrazumeva da smo svi antifasisti i bez da pripadamo toj organizaciji...(osim ako nismo od umobolnih desnicara)...
Mp40 Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Cek bre dete...Jel lepo pise da je to poziv gradjanima NSa, svakom kome se to radi i to tako kako je navedeno?Kakva organizacija, kakvi bakraci?Ovo je najsire i najotvorenije sto je AFA NS uradila u poslednjih 5 godina. Svako je dobrodosao.
čekmeže Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Ako sam dobro čuo na tvu i političari i popovi su se odazvali i dolaze u ponedeljak u podne.
čekmeže Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 tolko sam u kurcu da više ne znam ni koji je dan.
mojo Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 kako me ne razumes kad pricam prosto, narodski? i ne radi se sada o mom stajanju uz crkveni "koncept" (mada izem ga, znas me...) nego se radi o tome da mi malo smeta tvoje (vase) stalno davanje lekcije drugima uz "mi smo najbolji i najiskreniji" i valjda jedini antifasisti. pa bem ga, valjda se podrazumeva da smo svi antifasisti i bez da pripadamo toj organizaciji...(osim ako nismo od umobolnih desnicara)...SPC o fašizmu, kao kurva o poštenju. To je tako kristalno jasno da mi škrguću ovi zlatni zubi na samu pomisao da treba obrazlagati. A AFANS je u mnoštvu antifašistički nastrojenih organizacija u gradu valjda najglasniji - odatle i tapija na obeležavanje Racije..
Recommended Posts