Hippie Posted February 6, 2015 Posted February 6, 2015 ne znam stae vise moglo da me usrechi ovih dana od vecerasnjeg gledanja dugoiscekivanog filma u vedroj nochi punog meseca toliko vedroj [i ledenoj] da se jasno vidi kako je u divnoj teget boji [prvo dobijes radosti snezne mechave, a posle magiju kad sve prodze] elem, cak i da ne znam da odvaljena Amirpourova nije fan gosn Dzarmusa [al zato je strastven fan Dejvida Linča], ne bih toliko povezivala A Girl Walks Home Alone at Night sa Only Lovers Left Alive... istina da oba imaju vise zajednickih elemenata [vanpirizam, romantika, muzika, suburbia...], ipak se jasno vidi razlika... Amirpour vesto izbegava dijaloge.. ima nekoliko scena od kojih se umal nisam upiskila od sreche, ipak film je ultra spor i definitivno fokusiran na atmosferu i emocije... ne znam sta bih u stvari rekla pored obilne kritike s kojom se vrlo slazem.. osim da jedva cekam sledechi Sandensov omiljeti [folk] horor - The Witch
kobni zelaya Posted February 8, 2015 Posted February 8, 2015 giallo nije umro daklem samo za fanove Maria Bave i Daria Argenta.... ostali stop.. cak i pored toga stoe filmcic pun fine muzikice i vizuelno jebeno prelep Zanimljiv, mestimično naporan zbog preteranog insistiranja na formi, ali opet, ne i bez suštine. Menstruacija je kao horor motiv bila oduvek zapostavljena, u stvari muški strah od iste. :) Ovakve horore apsolutno mogu i hoću da gledam, za veliku većinu ostalih treba zaključati mozak u špajz na jedno dva sata.
ToniAdams Posted February 8, 2015 Posted February 8, 2015 Zanimljiv, mestimično naporan zbog preteranog insistiranja na formi, ali opet, ne i bez suštine. Menstruacija je kao horor motiv bila oduvek zapostavljena, u stvari muški strah od iste. :) Ovakve horore apsolutno mogu i hoću da gledam, za veliku većinu ostalih treba zaključati mozak u špajz na jedno dva sata. nema sanse da gledam film o menstruaciji. sve sto toliko dana krvari a ne umre je od djavla
kobni zelaya Posted February 8, 2015 Posted February 8, 2015 Zanemaruješ jedan ozbiljan problem, bitan za sve ljude, a i čovečanstvo.
Ajant23 Posted February 8, 2015 Posted February 8, 2015 Ovakve horore apsolutno mogu i hoću da gledam, za veliku većinu ostalih treba zaključati mozak u špajz na jedno dva sata. Drž se, Kobni, naći ćemo mi ključ koji si izgubio tokom premijere filma A Nightmare on Elm Street 4: The Dream Master (1988)...
Hippie Posted February 8, 2015 Posted February 8, 2015 Ovakve horore apsolutno mogu i hoću da gledam, za veliku većinu ostalih treba zaključati mozak u špajz na jedno dva sata. + 1 gledaj Berberian Sound Studio, ako nisi gledao... izvrstan omaz giallo filmovima
Ajant23 Posted February 8, 2015 Posted February 8, 2015 Da li moraju da se gledaju i giallo filmovi pre toga?
Hippie Posted February 8, 2015 Posted February 8, 2015 jesam misila na giallo fanove.. ali naravno da ne
kobni zelaya Posted February 8, 2015 Posted February 8, 2015 + 1 gledaj Berberian Sound Studio, ako nisi gledao... izvrstan omaz giallo filmovima Gledao sam naravno. To mi je bolje od ovoga. Mada to realno i nije horor, samo omaž giallu.
luba Posted February 10, 2015 Posted February 10, 2015 dosta su mi bili mnjah svi ovi novi i polunovi horori, pustim juce poltergeist stari koji i dalje zakiva vise nego sve ovo novo. a sta mislite, jel spilberg bio toliko liberalan da je u onoj sceni kad keva tripuje da mala hoda u snu, pa nesto motaju, smislio da duvaju ili samo motaju pljuge?
ToniAdams Posted February 10, 2015 Posted February 10, 2015 ja sam probao to duvanje al nisam uvlacio :(
luba Posted February 10, 2015 Posted February 10, 2015 gde ti je monika? a koliko sam tek odlepila na sve one gluposti u decijoj sobi, dart vejder iznad glave, sw posteljina, klinac cita kepsa u svescici, a keps je 1982. bio spektakl.
ToniAdams Posted February 10, 2015 Posted February 10, 2015 precarski je to film. sanse nea da gledam rimejk. ovaj jos imam na VHS
luba Posted February 10, 2015 Posted February 10, 2015 hehe, imam i ja, i probala sam juče da aktiviram video da ga pustim, ali neće, jadan, samo šlajfuje.
Recommended Posts