Jump to content
IGNORED

HOROR filmovi


melankolic

Recommended Posts

Sve ono sto vas je plasilo i sto vas jos plasi dok gledate ove filmove.Secam se kakvo je traumaticno iskustvo za mene bilo kad sam u bioskopu prvi put gledao Friday 13th (1. deo, naravno), kako mi je Freddy bio smesan lik, kako sam se nalozio na Majkl Majersa iz Helloweena, na ono njegovo sustinsko Zlo (sto me i dan- danas fascinira ne samo u domenu filmske umetnosti)...Za pocetak, odgledah jedan zaista bizaran eksperimantal- horor film: Begotten Film je uradjen '91. godine, vizuelno upecatljiv i preporucujem ga onima sa jacim zivcima.Izvolite...

Edited by melankolic
Link to comment

U novinama 'The Times' od 13. marta James Christopher postavlja pitanje kakva je buducnost horor filma "kada su dani slave Blair Witcha i Exorcista iza nas"? Moram priznati da sam se i sam isto zapitao jer dozivljavam poprilicna razocarenja u pogledu savremene horor- zanrovske produkcije.Od utisaka vezanih za kljucna dela tog zanra, pratimo analizu sadasnje situacije u filmskoj industriji, a mozemo procitati i James- ove filmske preporuke u mesecima koji dolaze. Clanak mozete procitati ovde.

Link to comment

Freddy je moja prva ljubav horor filmamalo kasnije sam shvatila da sam definitivno postala veran fan horora nakon sto sam pogledala Evil Dead II, Dead by Dawn... neki mangupi bratu i meni uvalili taj film u video klubu, bili smo mali.. moj brat se nalozijo na Dzeki Cena, a ja potpuno odlepila na Brus Kembela... tu kasetu nikad nisam vratila, film i danas znam napamet od slovca do slovcaisto kao sto sam skinula glavnu temu iz Halloween.. dok su druga deca vezbala menuete i etide, ja sam skidala stravicne saundtrekoveonda je doso The Crow... onaj sa Lijemostalo.. klasika uglavnom

Link to comment
aaaaa ne ne ne..... tu su uvek japanci
Na mene nijedan japanski horor, a odgledao sam ih dosta, nije ostavio neki naročit utisak. Jedino ako ih gledaš posle holivudske adaptacije, u kom slučaju svaki ispadne remek-delo.
Link to comment
Na mene nijedan japanski horor, a odgledao sam ih dosta, nije ostavio neki naročit utisak. Jedino ako ih gledaš posle holivudske adaptacije, u kom slučaju svaki ispadne remek-delo.
Na mene jeste: Kwaidan!Old school, sta cu?
Link to comment

Horor je jedan interaktivni zanr, oduvek sam ga volela, a on mi uzvracao:- Sitno dete, gledam "Noc vestica"... U bioskopu, do mene sedi zena bez oka. I tesko dise... Istrcala sam napolje na pola projekcije.- "Strava u ulici Brestova"... negde na sredini filma, u polupraznom bioskopu, preko noge mi pretrcava pacov (bez oka, takodje). Istrcala napolje...- "Isterivanje djavola iz Emili Rouz"... (malo paranormalno, ali 'ajde): gledam sa nekim kandidatom za bojfrenda... i u trenutku kad se na filmu pojavljuje djasa - priguseno svetlo u sobi se drasticno pojacava. I ostaje tako... Ovaj ne bi bojfrend, suvisno je naglasavati. Uplasio se da sam neka madjionicarka. Istrcao napolje... - Otisla sama u bioskop (drugi i jedini put... ), nasekirana postupcima i nepostupcima okoline. Gledam "The Portrait of a Lady"... Traka se prekida 5 minuta pre nedocekanog kraja... Svaki film moze biti horror.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...