Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Author

@kronostime

Svašta si ti tu napisao, ali ne znam zašto si mene kvotovao, kada se to uopšte ne odnosi na moj post. Mimo toga, svakako da imaš pravo na svoje mišljenje.

Razumem da ti je ideja sterilizacije neprihvatljiva - najbolji način da se u tom bude konzistentan je da se životinje uopšte ni ne drže te tako ne doprinosi drugim lošim posledicama koje sa sobom nosi odsustvo sterilizacije (a mi sa "naših prostora" jako dobro znamo kako izgleda kad je to sve neregulisano i prirodno, kao i kakva je sudbina tih "suvišnih" kuca i maca... ne živim tamo decenijama, ali kad dođem ponekad u posetu, imam "čast" da prisustvujem srednjevekovnim scenama u mom bloku 45, gde izgladneli psi jure još izgladneliju mačku, dok je ne stignu i ne rastrgnu, da barem malo omrse brk. To ti je realnost toga zašta se zalažeš, a ne tvoja fina kuca sa pametnim okicama.)

Ako ćemo držati životinje uopšte, onda neko rešenje mora da se nađe - ti si lagano preskočio oko mog pominjanja kontracepcije: dakle, to postoji, ali nije u praksi masovno primenljivo, znači (za sada) nije rešenje.

• Replies 8.8k
  • Views 754k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• FEELIN BETTR     I CAN HAS GUD HEALTH NAO PLZ

• ^Hvala na idejama harpere. Zbog tog avatara, već sam očekivao nešto o vibracijama molekula...   Evo ga upravo došo kući, sad na oporavak.   

• Posle 21 godine fizičke egzistencije u ovoj našoj ravni, naš prijatelj Živojin, Žilijen, a od pre ppar godina poznat i kao Starac Fočo, preselio se u više sfere. Želim da verujem da će mu u toj tranzi

Posted Images

A koliko ima tek likova koji te svoje kućne pse sa pametnim okicama puštaju da se iživljavaju nad kerušama lutalicama u teranju, eto čisto da dožive i osete, ono valja se, prirodno je, znam za slučajeve, generalno smo zatucana i surova zemlja po tom pitanju

Edited by ubibobi

4 minutes ago, ubibobi said:

E ako uspeš tom svom psiću Iliji da navučeš kondom, alal ti ćufte fantom

Zasto bi?

Ako ne smeta njegovoj simpatiji Arji iz komsiluka, ne smeta ni meni, a ni komsiji, a za njihove stence dolaze decurlija iz celog kraja - jbg, izgledaju zajebano na roditelje, a i pametni su i blesavi na njih.

3 minutes ago, Indy said:

@kronostime

Svašta si ti tu napisao, ali ne znam zašto si mene kvotovao, kada se to uopšte ne odnosi na moj post. Mimo toga, svakako da imaš pravo na svoje mišljenje.

Razumem da ti je ideja sterilizacije neprihvatljiva - najbolji način da se u tom bude konzistentan je da se životinje uopšte ni ne drže te tako ne doprinosi drugim lošim posledicama koje sa sobom nosi odsustvo sterilizacije (a mi sa "naših prostora" jako dobro znamo kako izgleda kad je to sve neregulisano i prirodno, kao i kakva je sudbina tih "suvišnih" kuca i maca... ne živim tamo decenijama, ali kad dođem ponekad u posetu, imam "čast" da prisustvujem srednjevekovnim scenama u mom bloku 45, gde izgladneli psi jure još izgladneliju mačku, dok je ne stignu i ne rastrgnu, da barem malo omrse brk. To ti je realnost toga zašta se zalažeš, a ne tvoja fina kuca sa pametnim okicama.)

Ako ćemo držati životinje uopšte, onda neko rešenje mora da se nađe - ti si lagano preskočio oko mog pominjanja kontracepcije: dakle, to postoji, ali nije u praksi masovno primenljivo, znači (za sada) nije rešenje.

Ako nisi spreman na postojanje potomstva bilo cega u svom okruzenju - o cemu pricamo?

Ja i ti kao pripadnici tzv napredne vrste imamo izbor izmedju:

• Nejebice

• Celibata

• Monogamije

• Poligamije

Ako odbacimo sva filozofska proseravanja o smislu zivota i ogranicimo se na biologiju i istoriju onda ostaje samo jedna istina za sve vrste:

Da nam se nisu jebali preci - ne bi ni nas bilo.

Nasa sadasnja jebacina je put ka buducnosti.

Jbg, @Indy da je neko u onoj pecini navukao svinjsku besiku ili prekinuo odnos - ne bi odgovarao sada.

Vreme je zajeban paradoks kada ga razvlacis...D

3 minutes ago, kronostime said:

Zasto bi?

Ako ne smeta njegovoj simpatiji Arji iz komsiluka, ne smeta ni meni, a ni komsiji, a za njihove stence dolaze decurlija iz celog kraja - jbg, izgledaju zajebano na roditelje, a i pametni su i blesavi na njih.

Opet ti ovu diskusiju doživljavaš na ličnom nivou i isto tako je i argumentuješ, Iliji i Ariji želimo sve najbolje i da im se potomci lepo udome ali ovde pričamo o generalnom problemu u vezi pasa i mačaka lutalica kojih je sve više zbog neažurnosti gradskih službi i generalne zatucanosti našeg naroda

Mislim da je ok kompromis pustiti životinje godinu ili dve pa tek onda sterilisati. Dakle da imaju ženke bar jedno leglo a muški da malo prožive i to. Moje skromno mišljenje, znam kakve su muke, ja sam imao mačke 80-tih i 90-tih, tada nije bilo sterilisanje uobičajeno kao sad, pa smo imali žešću frku da udomimo mačiće.

Cela priča je krenula od saveta za @Boksi da svoje mače na vreme steriliše jer je zbog specifične situacije tj.alergije na mačju dlaku primorana da je drži napolju a kako smo od toga došli do priče o kastraciji kućnih pasa ja evo ne znam

Edited by ubibobi

6 minutes ago, igoraki said:

Mislim da je ok kompromis pustiti životinje godinu ili dve pa tek onda sterilisati. Dakle da imaju ženke bar jedno leglo a muški da malo prožive i to. Moje skromno mišljenje, znam kakve su muke, ja sam imao mačke 80-tih i 90-tih, tada nije bilo sterilisanje uobičajeno kao sad, pa smo imali žešću frku da udomimo mačiće.

Vidi, 80-tih je bilo oko 5 milijardi ljudi na svetu a sada je blizu da se ta cifra duplira, o kućnim ljubimcima da i ne govorim, 80-tih nije bilo ni pet šopova već se kuvala hrana, davale se koske umesto tableta kalcijuma a o salonima za kućne ljubimce da i ne govorimo, sva@ta se promenilo od tada pa je opet i u to vreme postojao problem sa lutalicama koji je surovo rešavan preko šinteraja, ubijanja i spaljivanja tih jadnih životinja

1 hour ago, kronostime said:

Pristalice sterilizacije i kastracije macaka, kucica i ostalih ljubimaca bih samo pitao da li bi dobrovoljno pristali na isto bez opravdanih medicinskih razloga?

Ali, upoređuješ neuporedivo.

Čovek koji ne želi potomstvo ili koristi zaštitu ili se odluči na trajni zahvat.

Ljudi koji potomstvo žele, uglavnom prvo stvore osnovne uslove za porodicu i brinu o njoj do kraja.

Ne vode ga na ugovoreno parenje zarad dobrog legla iz kog će eventualno prodavati životinje i zarađivati, a i ne luta ulicama gde bez ikakve kontrole svog libida rasipa decu na sve strane ili ih rađa do iznemoglosti, čega nažalost i ima u siromašnim sredinama...

@igoraki evo hipotetički da pođemo od toga da @Boksi posluša tvoj savet i da pusti mačku da "proživi" godinu-dve.

Obzirom da mačke ulaze u teranje više puta godišnje i da im period trudnoće traje oko dva i po meseca te da je nakon okota u kom omaci u proseku 3-5 mačića veoma brzo spremna za sledeći ciklus, to bi značilo da bi @Boksi imala zahtevan zadatak da udomi za te dve sezone u proseku od 24 do 40 mačića i to bez ikakvog preterivanja.

Sve one koje ne uspe da udomi, obzirom da bi živele napolju bi donele sličan broj novih mačića u navedenom periodu. Da ne pričamo tome da su mačke polno zrele već u dobi od 5 do 9 meseci starosti.

Još jednom za @kronostime i ekipu, ne pričamo ovde o kućnim ljubimcima koji žive u kontrolisanim uslovima, ako vlasnicima ne smeta da im se životinje muče zbog suzbijenog nagona, da im stavljaju pelene u vreme ciklusa i da rizikuju sa tumorima reproduktivnih organa, onda voila

27 minutes ago, Klara said:

Ali, upoređuješ neuporedivo.

Čovek koji ne želi potomstvo ili koristi zaštitu ili se odluči na trajni zahvat.

Ljudi koji potomstvo žele, uglavnom prvo stvore osnovne uslove za porodicu i brinu o njoj do kraja.

Ne vode ga na ugovoreno parenje zarad dobrog legla iz kog će eventualno prodavati životinje i zarađivati, a i ne luta ulicama gde bez ikakve kontrole svog libida rasipa decu na sve strane ili ih rađa do iznemoglosti, čega nažalost i ima u siromašnim sredinama...

Ma džaba objašnjavaš, to je već drugi put da pravi isto poređenje, a najgore od svega je što ulazimo u polemiku sa likom koji se u samom startu diskvalifikovao

Ma definitivno sterilizacija ako odluči da ostane kod nas. Koliko puta se desilo da razgovaram telefonom sa mamom i pitam gde je tata, a ona kaže ‘Eno ga poradja’ isuselol

Već sam pomenula, zaista ne znam kako su prošli kroz sva sahranjivanja, odn. tata, jer su sve išle za njim i sa njim kao za frulašem. Mama je sada sama i ima drugačiji odnos i stav.

Edited by Boksi

19 minutes ago, Boksi said:

Ma definitivno sterilizacija ako odluči da ostane kod nas. Koliko puta se desilo da razgovaram telefonom sa mamom i pitam gde je tata, a ona kaže ‘Eno ga poradja’ isuselolol

E sad ti kao teško da udomiš njih 40 za početak....40 kao 39, 39 kao 38...fantom

Preterao si sa brojem, kao što sam napisao imao sam mačku pa se sećam da nismo delili 20 mačića godišnje. Ja sam moj stav napisao, šta bih i kako radio da sad imam mačku. Ti naravno radi šta ti misliš da je najbolje...

Edited by igoraki

3 do 5 u leglu = 12 do 20 godišnje, nisam ništa preterao, to je vrlo egzaktna stvar i pričamo o mački koja boravi napolju

Lol pa neće biti baš da se pare 4x godišnje, već dva puta