Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Samo da javim @Klara da je ona šatro moja mačka dovela još jednu u dvorište i to bih rekao po glavudži da je mačor u pitanju...ne sluti na dobro think

Screenshot_20250927_144932_Gallery.jpg

• Replies 8.8k
  • Views 754k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• FEELIN BETTR     I CAN HAS GUD HEALTH NAO PLZ

• ^Hvala na idejama harpere. Zbog tog avatara, već sam očekivao nešto o vibracijama molekula...   Evo ga upravo došo kući, sad na oporavak.   

• Posle 21 godine fizičke egzistencije u ovoj našoj ravni, naš prijatelj Živojin, Žilijen, a od pre ppar godina poznat i kao Starac Fočo, preselio se u više sfere. Želim da verujem da će mu u toj tranzi

Posted Images

[img]img%5D

Juče nam je u kuću/život ušetalo mače. Pitomo, umiljato wub Nahranili smo ga (hranom za mačiće) i namestili mu u dvorištu da spava. Pas je prestrašen skoro kao i mače. To je njihov odnos, treba im vremena.

I muž i ja smo alergični, tako da ga ne puštamo u kuću. :(

Nego, neki savet za ovaj kritični period u odrastanju s obzirom na to da prvi put brinem o mačetu bez majke? Njegove, ne moje.

P.S. Slikaću ga kasnije :)

Ako nije mnogo malo, nemaš neku naročitu brigu osim hrane, maženja, igre i utopljavanja, jer su već krenule hladne noći. 🌸

edit: veterinar i vakcine, možda

Edited by Klara

Nedelja je, hladna i kišovita, a ja spremam fokaču i ne moram napolje.

Savrrrršen dan. 

585bd0297f059ff7239010b151a6e152.jpg

6 hours ago, Boksi said:

Nego, neki savet za ovaj kritični period u odrastanju s obzirom na to da prvi put brinem o mačetu bez majke? Njegove, ne moje.

P.S. Slikaću ga kasnije :)

Ako je mačka: na vreme sterilizacija da bi izbegla uvećanje brojnosti matematičkom progresijom fantom

Ako je mačor: na vreme kastracija da ne bi napravila pakao od života nekom drugom koji se nije pridržavao saveta iz prvog pasusa fantom

Edited by ubibobi

Ajde @kronostime obrazloži zbog čega se ne slažeš sa mojim savetom (obzirom da je Boksi navela da su i ona i muž alergični na mačke i da je plan da mače boravi van kuće)?

Evo ja sam u prošlosti imao 3 mačora koji su spavali u kući i izlazili u baštu kad im se prohte i prva dva (nekastrirani) nisu doživeli 3 godine života, jedan je na ulici naleteo na čopor lutalica a drugi je nestao u sezoni parenja inače su obojica dolazili u katastrofalnom stanju svaki put u navedenom periodu.

Treći mačak koji je bio kastriran doživeo je duboku starost, pri izlasku ispraćao me je do kapije a često i dočekivao zavaljen na ogradi bez ikakve namere da izađe na ulicu i zakomplikuje sebi život. Uzgred imao je lep život, boravio je u bašti po ceo dan, družio se sa komšijskim mačkama, verao se po drveću, jeo kad je hteo i spavao u kući na krevetu

Zamisli da tebe neko protiv volje sterilise ili kastrira?

Pusti prirodu da ide svojim tokom.

Jednom rečju, pustite mačke da budu mačke.

A jel vas dvojica imate ljubimce u kući?

I ako imate jel ste vi jedni od onih "vlasnika" što puštaju prirodu da ide svojim tokom ali u vreme teranja zabravite životinje u stanu.

Da bi sve išlo prirodnim tokom trebalo bi da ih pustite da se pare a ne da se muče u kući

Ili je to ipak vaš "dobronameran" savet drugima, pošto verujem da ne držite životinje

Edited by ubibobi

U pravu si, nemam mačku u stanu i sa stanovišta posmatrača i ljubitelja mačaka im želim samo najbolje. Bez operativnih zahvata ako je moguće...ali ti to bolje znaš.

20 minutes ago, kronostime said:

Zamisli da tebe neko protiv volje sterilise ili kastrira?

Pusti prirodu da ide svojim tokom.

Prijatelju, to je neuporedivo, životinje za razliku od ljudi ne poseduju svest da bi ih uzdrmalo saznanje o tome da su uskraćeni za potomstvo

Sterilizacija i kastracija produžuju život mačkama. Ženke često obole od tumora mlečnih žlezda i materice, jajnika i izmuče se učestalim donošenjem mačića na svet.

Patnja i za nju i za vlasnika koji posle pokušava da udomi mace ili ako je kreten, pa ih negde baci.

Ti zahvati životinji mogu sa poboljšaju kvalitet života.

Hvala vam na ovome jer sam ja nesigurna. Ostavljala sam ovde slike i pisala o mačama kod mojih. Bili su protiv sterilizacije i dešavalo se ovo što i @ubibobi ju, s tim što se kod njih smenilo više generacija. Ne znam uopšte kako su podneli toliko nestalih u akciji, stradalih u saobraćaju itd.

Imam komšinicu ovde na voždovcu koja živi kao u srednjem veku, jako "voli životinje" i ima ih gomilu, žao joj je ili nema sredstava da ih steriliše a kada vrag odnese šalu onda krene da davi tek omacene mačiće. Sad je srećom onemoćala sa svojih 95 godina pa nije u mogućnosti da se dalje iživljava ali ni da dovlači nove žrtve. Sad joj je u dvorištu koliko-toliko kontrolisan broj mačaka i to su sve ove koje prelaze kod mene i čije fotke ovde postujem.