September 28, 2025Sep 28 Just now, ubibobi said:@Boksi ovaj nema para za alimentaciju See you in court! 😁Toliko je umiljata i čim je zovnem iskoči iz kutije i krene da se vere uz mene ako je ne uzmem odmah. Blago se gušim, ali nema veze.
September 28, 2025Sep 28 Pošteno, ona tebe da guši alergijom a ti nju da gušiš ljubavlju i svima lepo Edited September 28, 2025Sep 28 by ubibobi
September 28, 2025Sep 28 18 minutes ago, Boksi said:Toliko je umiljata i čim je zovnem iskoči iz kutije i krene da se vere uz mene ako je ne uzmem odmah. Blago se gušim, ali nema veze.(moja majka dok me opisuje 🥹❤️)
September 28, 2025Sep 28 3 hours ago, kronostime said:Zamisli da tebe neko protiv volje sterilise ili kastrira?Pusti prirodu da ide svojim tokom.Ne lupetaj. Jel ti je onda i sledeći savet, da kada ne budu znali šta sa mačićima , jer ih niko neće , da ih pobiju, opet prirodno.
September 29, 2025Sep 29 Author Vrlo popularni izraz "mačka u džaku" nema veze sa Šredingerom, već se tako nekad rešavao problem suvišnih mačaka (obično, malih mačića). U džak, pa u reku... Postoje kontraceptivna sredstva za mace, ali realno u svetu u kom živimo toliko ljudi ima probleme da reši ljudske zdravstvene poteškoće, to i nije neko praktično rešenje.Gledao sam nedavno japanski film The Cats of Gokogu Shrine (2024). Pošto u filmu "igraju" mačke koje godinama pratim na Instagramu, imao sam visoka očekivanja. Neverovatno, film me je bacio u depresiju, pošto priča o tim mačkama nije ni malo vesela. Nekako tamo stvari idu "prirodnim tokom", što vrlo često nije prijatna stvar (nemali broj lokalaca smatra mačke smetnjom i štetnicima za koje bi bilo idealno bilo da nestanu...) Možda film objektivno i nije baš toliko deprimirajući (čak je i malo dosadan), ali je tako delovao na mene, pošto sam (bazirano na lepim mačijim turističkim fotkama sa Instagrama) izgradio u glavi čitavu fantaziju o životu na tom japanskom ostrvu punom divnih macona :D ... ej, živote. (Mislim da sam ranijih godina kačio te mačke i na ovom topiku.)
September 29, 2025Sep 29 8 hours ago, Indy said:Postoje kontraceptivna sredstva za mace, ali realno u svetu u kom živimo toliko ljudi ima probleme da reši ljudske zdravstvene poteškoće, to i nije neko praktično rešenje.Ne znam za mačke ali za kučiće postoji mogućnost hemijske kastracije sa privremenim delovanjem i može da se da 3 puta u toku životnog veka. Idealno za "saosećajne" vlasnike koji bi da izbegnu sec-sec a da im pas ne zapišava po stanu i da ne naskače na sve što hoda (ima i takvih). Edited September 29, 2025Sep 29 by ubibobi
September 29, 2025Sep 29 9 hours ago, Indy said:Vrlo popularni izraz "mačka u džaku" nema veze sa Šredingerom, već se tako nekad rešavao problem suvišnih mačaka (obično, malih mačića). U džak, pa u reku...Postoje kontraceptivna sredstva za mace, ali realno u svetu u kom živimo toliko ljudi ima probleme da reši ljudske zdravstvene poteškoće, to i nije neko praktično rešenje.Gledao sam nedavno japanski film The Cats of Gokogu Shrine (2024). Pošto u filmu "igraju" mačke koje godinama pratim na Instagramu, imao sam visoka očekivanja. Neverovatno, film me je bacio u depresiju, pošto priča o tim mačkama nije ni malo vesela. Nekako tamo stvari idu "prirodnim tokom", što vrlo često nije prijatna stvar (nemali broj lokalaca smatra mačke smetnjom i štetnicima za koje bi bilo idealno bilo da nestanu...) Možda film objektivno i nije baš toliko deprimirajući (čak je i malo dosadan), ali je tako delovao na mene, pošto sam (bazirano na lepim mačijim turističkim fotkama sa Instagrama) izgradio u glavi čitavu fantaziju o životu na tom japanskom ostrvu punom divnih macona :D ... ej, živote. (Mislim da sam ranijih godina kačio te mačke i na ovom topiku.)Pristalice sterilizacije i kastracije macaka, kucica i ostalih ljubimaca bih samo pitao da li bi dobrovoljno pristali na isto bez opravdanih medicinskih razloga?Ako lecite nezeljeno potomstvo kod svojih ljubimaca zasto vam smeta preventivna vazektomija i tubektomija vec razmatrate sve ostale mere kontracepcije umesto ovih potpuno efikasnih?Kondomi, spirale, pilule za pre i posle, coitus interuptus... ne deluju?Ne mogu da pogledam u oci mom psicu Iliji i da ga odvedem na strojenje i lisim ga potomstva zato sto ne bi ni on bio tu da je neko odlucio neko to sa njegovim precima.Zivot postoji samo zato sto se kroz potomstvo nastavlja i napreduje - ko smo mi da u svojoj bahatosti sudimo tu ko sme, a ko ne sme da se razmnozava?Zastupnici kastracije i sterilizacije ikoga i icega - da li bi bi pristali da je neko to uradio nad vama pre reprodukcije zarad kontrole populacije?Pustite argument To su zivoitinje, nisu ljudi - te zivotinje su, za razliku od nas, verne, iskrene, veruju nam i pune ljubavi....Kako i zasto da im uradimo to?Nece ziveti isto kao i mi, vec 15-20 godina, i zelecemo nakon toga nekog njihovog naslednika nadajuci se da ce biti bar 5% um,iljat i pametan kao oni - a to smo uskratili time sto smo onemogucili razmnozavanje svojim ljubimcima?Jbt, ako mi prenosimo gene kroz svoju decu u buducnost - zasto to branimo drugim vrstama i da li nas to cini boljim i plemenitijim?
September 29, 2025Sep 29 38 minutes ago, kronostime said:Ako lecite nezeljeno potomstvo kod svojih ljubimaca zasto vam smeta preventivna vazektomija i tubektomija vec razmatrate sve ostale mere kontracepcije umesto ovih potpuno efikasnih?Kondomi, spirale, pilule za pre i posle, coitus interuptus... ne deluju?Ne mogu da pogledam u oci mom psicu Iliji i da ga odvedem na strojenje i lisim ga potomstva E ako uspeš tom svom psiću Iliji da navučeš kondom, alal ti ćufte