harper lee Posted January 27, 2022 Posted January 27, 2022 6 hours ago, Indy said: Šerlok je u bolnici:( Ima zablokiranu bešiku, danas je bio jako jako loše (do juče OK). Jedva živ. Staviće mu kateter na 24 h, i posle će još malo morati da ostane. Koštaće to k'o nova mačka (i to rasna) ali tek mu je 6 god... Samo prvi od onih 9 života. Serloce, ti znas bolje od svih nas da once you eliminate the impossible, whatever remains, no matter how improbable, must be to get well. 1
Popular Post Indy Posted January 28, 2022 Author Popular Post Posted January 28, 2022 Hvala puno svima. Šerlok je "comfortable" (štagod to tačno značilo), uglavnom je dosad sve prošlo po planu (hirurška intervencija, katatar, analize itd.) Negde noćas/sutra ujutro bi katatar trebalo da se ukloni, a potom ostaje tamo na osmatranju da se vidi da li mu mokrenje normalno funkcioniše samo po sebi. Rezultati (analiza) su bili prilično alarmantni (posebno veoma visok K, koji je toksičan), a i markeri za funkciju bubrega. Sad su se (posle puno lekova) rezultati vratili u normalne okvire, gde će (nadam se) i ostati. Rekla mi je vet da nije donesen kad smo ga doneli, verovatno bi uginuo. A mi se još mislili da to ostavimo za "sutra" (bilo je kasno popodne)... Nije hteo da jede svežu hranu što su mu nudili, mi smo (to ide sve preko telefona - tamo su smrtno ozbiljni u vezi kovid ne-kontaktiranja) im rekli da on jede samo suvu hranu, pa su mu to dali (nadam se da je jeo). Nadam se da znaju šta rade, mislim vetovi, sve je u njihovim rukama (i u Bastetinoj milosti). 24 h nije kod kuće, ali meni već jako nedostaje. On je bio moja terapijska maca (posle moje vel. operacije pre 6 godina mi je donet, i "oporavio" me.) Nije još na 100% bezbednoj teritoriji, ali se nadam da će sutra ili prekosutra najkasnije biti kući u relativno ispravnom stanju i bez dugoročnih posledica... 20 hours ago, Arkadija said: nikad prežaljena mačka, Coka, je umro zbog toga Baš mi je žao! Vidim kako je moguće da se to lako desi, isuviše lako. Vet nam je rekla da se kod mačora to (začepljene bešike) prilično često događa (sad su 3 tamo u bolnici, sa tim istim.) Kad sam bio tamo, bilo je par tugaljivih Kineza, bez ljubimca pored sebe, koji su platili nešto na kasi nakon čega im je rečeno "sorry about that" (to mi je tu realnost eutanazije približilo malo i suviše...) 10
jms_uk Posted January 28, 2022 Posted January 28, 2022 Šerlok je u bolnici:( Ima zablokiranu bešiku, danas je bio jako jako loše (do juče OK). Jedva živ. Staviće mu kateter na 24 h, i posle će još malo morati da ostane. Koštaće to k'o nova mačka (i to rasna) ali tek mu je 6 god... Samo prvi od onih 9 života. Mamin macak (neku godinu stariji) je prosao kroz isto to pre par meseci. Operacija da ociste to kamenje, nosio kateter jedno nedelju dana i ok je sada. Spremite se za nonstop brisanje dok ne izvade kateter i (na dalje) medicinsku hranu (ima neka spec urinarna, i suva i vlazna).Drzimo Serloku palceve. Sent from my iPhone using Tapatalk 1
I*m with the pilots Posted January 28, 2022 Posted January 28, 2022 Mukica, ali biće on dobro. Sad ti njega da paziš, kao što je on tad tebe. 2
Malkmus Posted January 28, 2022 Posted January 28, 2022 Moj prvi mačak je imao slične probleme sa, ako se ne varam, osam godina. Bio je na redovnoj terapiji i živeo je 16 i po. Ako je neka uteha... 1
Radoye Posted January 28, 2022 Posted January 28, 2022 9 hours ago, jms_uk said: (na dalje) medicinsku hranu (ima neka spec urinarna, i suva i vlazna). Da, poznajemo jednog macka ovde koji ima isti problem i jede tu specijalnu hranu, mada evo ga ziv i zdrav vec 10+ godina pod takvim rezimom... 1
harper lee Posted January 28, 2022 Posted January 28, 2022 10 hours ago, jms_uk said: medicinsku hranu (ima neka spec urinarna, i suva i vlazna). Ja sam posle traume sa gubitkom macke ovoj dvojici ludaka koje sad posedujem, bolje reci koji me sad poseduju, prepisao samo medicinsku "Hills" hranu koja izmedju ostalog ima program za te urinarne zajebancije, plus svoju vodu ne filtriram ali njihovu filtriram opsesivno. Koliko su meni rekli tokom tog traumaticnog iskustva, najcesce opasne boljke kod macora su upravo vezane za bubrege. Bukvalno od kad su progledali i poceli da jedu cvrstu hranu im dajem taj Hills i uspeo sam da ih naviknem da je jedu bez roptanja i prebacivanja gazdi da je manijak koji ih izgladnjuje. Tu i tamo ih castim onim naparfimisanim mamiparama od vlazne hrane u kesicama i kozervama ali to je sve sto dopustam da izadje van kontrole. 4
Popular Post Indy Posted January 29, 2022 Author Popular Post Posted January 29, 2022 ^Hvala na idejama harpere. Zbog tog avatara, već sam očekivao nešto o vibracijama molekula... Evo ga upravo došo kući, sad na oporavak. 6 21
Popular Post ivy Posted January 29, 2022 Popular Post Posted January 29, 2022 evo i kod nas 1 oporavak..od sterilizacije 6 8
NiZdr Posted February 2, 2022 Posted February 2, 2022 Quote Odloženo prinudno iseljenje vlasnika stana sa 40 mačaka Dejan Stojiljković, danas je trebao da bude prinudno iseljen iz stana, u kom živi sa svoje 44 mačke, u ulici Ibarskih rudara. Međutim, to se nije dogodilo. Do iseljenja je trebalo da dođe, jer je Stojiljković, izgubio sudski spor od svoje majke, koja ga je tužila, a na čije ime se vodi stan. Iseljenje je odloženo, kako sudski izvršitelj navodi „dok se ne nađe smeštaj za sve te mačke.“ Na ovom događaju, pored izvršitelja i komšija, prisustvovali su i pripadnici policije, ekipa hitne pomoći i vatrogasna ekipa. http://www.glassumadije.rs/odlozeno-prinudno-iseljenje-vlasnika-stana-sa-40-macaka-video/
mraki Posted February 3, 2022 Posted February 3, 2022 (edited) Imamo situaciju u kući. Uletela mačka sa terase i unela živog miša. Sad se evo igra, baca ga i okreće po dnevnoj sobi. Ne znam kako da izbacim mačku napolje dok joj je miš u zubima. Bojim se da će joj pobeći negde i zavući se pod nameštaj. Edited February 3, 2022 by mraki 1
Indy Posted February 3, 2022 Author Posted February 3, 2022 Pokri miša nekom šerpom ili tako nešto... 1
Recommended Posts