Jump to content
IGNORED

Trčanje

Pixie

Recommended Posts

• 1 month later...
Posted

u ponedeljak istrcao polumaraton. prezadovoljan.

napadam maraton 16. aprila. ideja mi je da tri nedelje pre maratona istrcim izmedju 32 i 35 km.

da li maratonci imaju neki savet?

Posted

cepaj pet dana nedeljno po desetak km, dodaj dva, dva i po km svake subote ili nedelje (jedan dan nedeljno odmaraj, najbolje vikendom) da se nakupi negde do 35 km na sredini tog perioda do maratona, pa onda oduzimaj svakog vikenda otprilike to sto si dodavao do sredine, da budes spreman i odmoran.

batali traku, trci napolju, sneg il kisa nema veze, bice ti lepo. trci u prirodi.

ako pusis, prestani odmah, osetices promenu u kvalitetu trcanja i sveukupnom dozivljaju vec kroz par dana.

muzika nije losa stvar, ali ja ne bih preterivao, jer lepota je u osluskivanju sopstvenog ritma i okoline, mada dobro dodje kad doguras u treningu do vrha, razbije neminovan osecaj dosade i dodatno motivise.

za patike, sta da ti kazem, koristi te sa polumaratona, vec su razgazene.

nadji knjigu harukija murakamija "o cemu govorim kada govorim o trcanju" bice ti sve jasno.

sa klopom nemas problem, jedi koliko hoces, sa tom kolicinom treniranja sve je dozvoljeno.

naravno prezderavanje i alkoholisanje tokom priprema nije preporucljivo jer ce da ih omete.

posle treninga hladno cokoladno mleko/topli caj od kamilice imaju ukus kao nikada u zivotu.

kad doguras u treniranju do najduzih deonica, skembaj neke cokoladice i/ili osvezavajuce napitke u nekom zbunju na trasi da se okrepis povremeno.

ali dobro ih skembaj jer hoce prolaznici da maznu.

budi disciplinovan. ne propustaj nijedan dan treninga. vodi evidenciju, koliko si i za koje vreme pretrcao.

divi se svojim dostignucima.

ako te prehlada ili nesto drugo omete na kratko, ne panici, kapiraj to kao odmor, koji si zasluzio i koji dobro dodje.

maraton je samo kruna poduhvata na koji si se odlucio - uzivaj u svakom trenutku.

mnogo ti zavidim na onome sto ti predstoji i puno srece.

beograd 2012 05.16.23

Posted

kad doguras u treniranju do najduzih deonica, skembaj neke cokoladice i/ili osvezavajuce napitke u nekom zbunju na trasi da se okrepis povremeno.

ali dobro ih skembaj jer hoce prolaznici da maznu.

:D

Posted

hvala fridge na savetima i cestitam na istrcanom maratonu.

murakami mi je u planu svakako, pitanje je da li cu ga naci pre maratona.

Posted

probaj na internetu. ja sam ga kupio za kindl, verovatno ga ima i u drugim agregatnim stanjima...

Posted

ima kako ne, ja čitala pdf, mogu da prosledim ako želiš

Posted

e super, aj pošalji na pm.

hvala unapred :)

• 1 month later...
Posted

Na koji nacin je najbolje prati sinteticke majice i helanke za trcanje ? Smara me da palim masinu za par stvari, a ne mogu da ih nosim vise od jedanput zbog znojenja.

Posted

Ja potopim svaki put u rastvor sode bikarbone, malo postoji, promuljam i isprem, pa posle par nošenja operem(ili ne).

Posted

Ne deluje komplikovano  :thumbup: . Hvala na pomoci, isprobacu koliko sutra ili prekosutra. Reci mi samo u hladnu vodu ili ?