ivy Posted August 5, 2013 Posted August 5, 2013 poznajem coveka koji je uspeo da ubije 1 kaktus i 1 cuvarkucu :0.6: tako da zivka samo hrabro...mozes ti to!!
gospa buba Posted August 5, 2013 Posted August 5, 2013 poznajem coveka koji je uspeo da ubije 1 kaktus i 1 cuvarkucu :0.6:tako da zivka samo hrabro...mozes ti to!! ja sam ubila i n kaktusa i n chuvarkuca, pa shta? <_<
Frank Pembleton Posted August 6, 2013 Posted August 6, 2013 (edited) ja sam ubila i n kaktusa i n chuvarkuca, pa shta? <_<Jel vam ovo cuvarkuca Ja zatekao u novom stani i razbujalo se...Prijateljica uzela presadu.Sve smo uradili ja se pravio da ne znam jer tako je jel'te zbog uroka.A njoj nije uspelo i ona se izbedacila kao:Pa ovo svakome uspeva a meni nece! Edited August 6, 2013 by Frank Pembleton
halloween Posted August 6, 2013 Posted August 6, 2013 (edited) Jeste i to baš lepa čuvarkuća (narodni lek za uhobolju, ne bih se igrala sa tim- samo napominjem). Kad sam se uselila u stan, baka mi je dala 5 pelcera iz njene 60-ak godina stare čuvarkuće i svi su mi propali. Verovatno jer je u tom periodu non stop padala kiša, pa je istrunula. Baš mi je bilo krivo, a što je najgore bakuta (nenadmašne intuicije) svaki čas zapitkuje kako napreduje. Morala sam da odem u garden centar na Vidikovcu, tamo ima raznih kaktusića u rasadu na rasprodaji, 80 din/ kom. Uzela baš reprezentativnu čkuću ( za sad dobra) da impresioniram baku kad dođe u goste. Valjda neće provaliti da nije baš ista vrsta pošto ih ima mali milion. U GC uzela i nepoznati kaktus. Mnogo je lep, loptast sa mekanim bodljama. Edited August 6, 2013 by halloween
gospa buba Posted August 6, 2013 Posted August 6, 2013 e, deco. treba mi neko praktichno mislenje. imam sad neke ozbiljne biljchurine, tipa visterije, orlovijeh noktiju, onog pseceg grozdja itd, (lijandera, dabogda crkli u mukama <_<), koji su sad sve ozbiljne persone i moraju bit presadjeni u neke zeshce vece lonce. i sad se pitam, ima li kulturnijeg reshenja od da gospoja konachno uzme neke kingsajz kante, reda velichine za vesh, i tako okoncha operaciju, il ima i neshto lepshe. naravno, nisam nikako orna da ulazem stotine evara u saksije, ove kante vidjeh na munze pijaci po cirka 600 dindzi, a boje sharene i skoro pa lepe...
halloween Posted August 6, 2013 Posted August 6, 2013 Sad prolazi sezonsko cveće, pa će biti sniženja i biljaka i opreme. Ja bih još malo sačekala, plastika nije loša, ali treba pokušati na rasprodajama. Za velike biljke koje jestoje napolju, najviše mi se sviđaju okovane drvene saksije. Videla sam ih u Home centru, raznih veličina, nisu jeftine, a do petka je na sniženju 20% sve za baštu, mada očekujem njihovu rasprodaju na jesen tj. do 70%. http://www.vias.hr/wp-content/uploads/2012/02/vedricakmetska-1.jpg Biće toga i u Merkuru i u Garden centru, kao i obično.
Amelija Posted August 8, 2013 Posted August 8, 2013 gospode kako glupa biljka :ojoj jeste, i ja se svojevremeno šokirah kad mi pokazaše slike ananasa kao takvog
prima Posted September 8, 2013 Posted September 8, 2013 da li neko zna kako se zove ova sukulenta?nasla sam na netu da je najpribliznija euphorbia pod-kategoriji, al ne nalazim bas ovu tacno nigde
Hippie Posted April 24, 2014 Posted April 24, 2014 ovdi se bese racuna okolokuchno bilje..... u tom slucaju;
gospa buba Posted April 25, 2014 Posted April 25, 2014 lijanderi izbacheni na (buducu) kishu i snijeg. neka se drzava brine o njima <_<
Hippie Posted April 27, 2014 Posted April 27, 2014 moja orhidejica koju imam vech nekoliko godina..... na staroj adresi je redovno cvetala i onda smo se preselili i vise nije tela iako sam joj isto mesto nasla..... i evo... posle 3 godine opet je cvetala;
Hippie Posted April 27, 2014 Posted April 27, 2014 eve je, ista ona od pre 5 godina..... i Noodle [jeste, ona]
Recommended Posts