Amelija Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 Ako misliš na ovu ljubičastu, onda je oxalis triangularis.To je!Mnogo hvala :)Okačiću i sliku svoje sopstvene čim stignem.
nana Posted July 5, 2008 Posted July 5, 2008 iskreno, nemam pojma, ja sam ga proletos istusirala jednom, i povremeno ga orosavam prskalicom, ali mu nikad nisam brisala lisce vlaynom krpom... valjda se to ne raylikuje mnogo od orosavanja aloe se ne zalivaju puno a tek nema potrebe za orosavanjem - listovi kao kod sukulenta imaju vostani premaz tako da je orosavanje potpuno beskorsno . bolje je uzeti mekanu cetkicu ( vecu za puder npr) i njom cistiti prasinu sa listova
Hippie Posted July 5, 2008 Posted July 5, 2008 nekoliko sinpaticnih biljkica iz botanicke baste bele kuche.....
Allegra Posted July 7, 2008 Posted July 7, 2008 pu, znaci te orhideje su nezahvalna djubrad.u tom slucaju, ko joj j m, ima da je tretiram tek koliko smatram da zasluzuje a od citanja traktata odustajem permanentno.hvala na doprinosu, Nicol.umrelae :( menjala sam i vodu i svetlost i sobu, taoceskurva vene li venepu, ako mi jos nekad neko pokloni saksiju bacicu i njega i saksiju kroz prozor.
mammy two shoes Posted July 19, 2008 Posted July 19, 2008 Da li ko gaji zacinsko bilje na terasi? (ruzmarin, maticnjak i sl.) Sta je sad u sezoni?evo moje baštice na visokom kuhinjskom prozoru na koji ne može mačka da se uzvere. tu ima ruzmarina, bosiljka, majčine dušice, origana, nane, vlasca. matičnjaka, samo provučem ruku kroz prozor i štricnem šta mi treba. biljke sam kupila u merkatoru. sve su se, izuzev neke na kojoj je pisalo zamena za kari, primile i lepo rastu. nadam se da ću ove godine bar neku uspeti da sačuvam, jer su višegodišnje biljke.
gospa buba Posted July 19, 2008 Posted July 19, 2008 i ja uzela 1 origano u merkatoru. i dobila neku matoru zalfiju sa korijenjem. ce vidimo.nego imam problem. chinom selidbe biljaka sa severne-nikad-na-suncu strane na sunchani jugoistok, imam novi problem.zashto moje zeleno nije nije zeleno :cry:el one misle da pochnu da se bave svojim hlorofilom ili jok?
gospa buba Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 (edited) al evo, da ne bude da mi bash ne ide ova tropska varijanta, lijander procveto Edited July 24, 2008 by thermal bug
msmodesty Posted August 6, 2008 Posted August 6, 2008 zaboravila sam za da zalijem cvece i onda smo otisli na put... posle 7 dana ove:tratinchice su bile gecrkt :( ali se brsljan odlichno drzaolepota ovog modularnog bastovanstva je sto sam izvadila tratinchice i ubacila male ciklame (1.8E komad) 1
msmodesty Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 ne znam sta je, raste po parku kao korov, vishegodishnja biljka, visoka oko metar:boja cveta je savrshena
gospa buba Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 (edited) lijander se zahvaljuje na komplimentima. i shtob reko deda - formirala sam bashtu, 1 fini mali mediteranski kich :Pelem, ove dve poslednje. ako izjedete bash mnogo urmi, izrashce vam ovo levo.ovo desno, vika se polyscias, neka zimzelena novotarija, verujemo da ce da izraste u 1 solidno drvo. zemunska pijaca, 350 dindzi. skroz interesantna zivina.zalfiju i origano mi ne daju da grizem, kazu - mi ne jedemo ukucane :P Edited August 20, 2008 by thermal bug
lostfanforever Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 ajde jedan savet....Sadila bih neko svece/ bilje na terasu, a nem pojma sta. Vec je kraj avgusta, a ovde leto i nije bilo neko tako da ko zna kakvo me vreme tek ceka Sta dobro podnosi te fine jesenje temperature <_< i nije previse zahtevno za odrzavanje?Hvala dobri ljudi :)
msmodesty Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 @thermal - kakav kich aman :o minimalizam estetika :)da se pomenu kamenchici, cigle na vrhu - olakshavaju zalivanje, lepshe izgleda, manje ima korova/mahovina/lishajeva i ostalog nepotrebnog rastinja ajde jedan savet....Sadila bih neko svece/ bilje na terasu, a nem pojma sta. Vec je kraj avgusta, a ovde leto i nije bilo neko tako da ko zna kakvo me vreme tek ceka Sta dobro podnosi te fine jesenje temperature <_< i nije previse zahtevno za odrzavanje?Hvala dobri ljudi :)ja bih rekla: brshljan, shimshir i onda dodash neku hrizantemu izmedjune zna se shta je manje zehtevno i jeftinije - pa i ako propadne nije strashno :)a dok traje lepo je
gospa buba Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 ja bih rekla: brshljan, shimshir i onda dodash neku hrizantemu izmedjune zna se shta je manje zehtevno i jeftinije - pa i ako propadne nije strashno :)a dok traje lepo jeja bih rekla brshljan svakako, a izmedju po neku begonijicu. mislim da one mogu i jesen, sad sam uzela nekoliko, pa cu saznati svakako. opet, zavisi sta zena oce, da joj pretekne u sledecu godinu ili da na prolece sadi opet?
lostfanforever Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 fala an savetima, razmotricu ih sve :D Samo sam jednu stvar zaboravila da napomenem da nije bas "terasa" terasa, vec vise onako prozor sa pogledom Tako da ako ovo vase moze da se okaci na ogradu onda super, ako ne onda dajte nesto drugo da ne propadnem do komsije ispod
Recommended Posts