Lezilebovich Posted April 16, 2017 Posted April 16, 2017 Na bateriji U kom smislu je bolje ? Brze radi, duze traje baterija (pre nego sto se pokvari) ?
renne Posted April 16, 2017 Posted April 16, 2017 Brzina zavisi od toga kako podesiš upotrebu, tj štednju ili neštednju baterije Nego baterija radi duže pre no što crkne
Zverilla Posted April 18, 2017 Posted April 18, 2017 iz mog iskustva, kako god da ga koristis, moras je menjati nakon 2-3 godine :)
kud u maglu Simoviću Posted April 18, 2017 Posted April 18, 2017 (edited) a tzv kalibracija, pomaže li? Edited April 18, 2017 by kud u maglu Simoviću
Razzmatazz Posted April 18, 2017 Posted April 18, 2017 Kalibracija može samo da ti pomogne da se preciznije javi koliko tačno još ima soka u bateriji. To u svakom slučaju neće nadoknaditi kapacitet koji opada vremenom.
kud u maglu Simoviću Posted April 18, 2017 Posted April 18, 2017 a da li će redovna, npr. jednom u dva meseca, kalibracija doprineti da sok™ sporije curi?
Razzmatazz Posted April 18, 2017 Posted April 18, 2017 Ne, kalibracija ne utiče ni na koji način na potrošnju odnosno kapacitet baterije. Prosto baždarenje prikaza, ništa više.
hazard Posted April 19, 2017 Posted April 19, 2017 Imao sam ja slične ideje, ali jednostavno, ne fercera... Druga stvar je što ja ne mogu da radim sa manje od 17, jednostavno, nemam prostora... Meni je veći deo rada kroz GUI, i ako je manji monitor, sve mi dođe presitno... Probao sam ja i sa '13 (eno, Lenovo YOGA, kod gospođe, vrlo je zadovoljna ), probao sam pre toga sa 15, ne ide, stvarno osećam teskobu dok radim, a nemam uvek mogućnost za eksterni monitor, jer (pre)često radim iz hotelskih soba... +1 Ozbiljno raditi na ekranima od 13''-14'' je truba. To moze za kucni komp, koji koristis za net, gledanje filmova, povremeno igranje neke igrice, i povremeni "ozbiljniji" rad (tipa da napises neko pismo, sracunas nesto u spreadsheet-u itd.), ali ako posao zahteva buljenje u ekran 8+ sati, mora veliki. Ja buljim u ekran od 13'' godinu i po dana i ne mogu vise, pocele su ozbiljno da me bole oci i glava (a i jebeni glossy ekran nikako ne pomaze, jebo ih glossy, poenta je da super izgleda u radnji i da se odusevis bojama, a da li je prakticno koga zanima), sad kacim sve na eksterni monitor, sto veci po mogucstvu, i progledao sam, bukvalno
Simon Posted April 19, 2017 Posted April 19, 2017 Ја користим такођер обично и код куће и на послу 17", све мање од тога ми смета очима. Али да је кабаст кад га мораш нохат,јесте.
radisa Posted April 19, 2017 Posted April 19, 2017 +1 Ozbiljno raditi na ekranima od 13''-14'' je truba. To moze za kucni komp, koji koristis za net, gledanje filmova, povremeno igranje neke igrice, i povremeni "ozbiljniji" rad (tipa da napises neko pismo, sracunas nesto u spreadsheet-u itd.), ali ako posao zahteva buljenje u ekran 8+ sati, mora veliki. Ja buljim u ekran od 13'' godinu i po dana i ne mogu vise, pocele su ozbiljno da me bole oci i glava (a i jebeni glossy ekran nikako ne pomaze, jebo ih glossy, poenta je da super izgleda u radnji i da se odusevis bojama, a da li je prakticno koga zanima), sad kacim sve na eksterni monitor, sto veci po mogucstvu, i progledao sam, bukvalno Dobro je, nisam jedini... Ima nas još da nas Bata zajebava... :D
SleeperSleep Posted April 19, 2017 Posted April 19, 2017 iz mog iskustva, kako god da ga koristis, moras je menjati nakon 2-3 godine :) nije to baš tako.
Zverilla Posted April 22, 2017 Posted April 22, 2017 nije to baš tako. cek, hoces reci da ako je na odredjen nacin odrzavas, ona ce i nakon 2-3 godine koriscenja i biti slicna onom stanju koje je imala na pocetku? poslednji koji arcim je hp elitebook. kad je bio nov pre 2.5 godine je bez problema drzao 8h na bateriji i nisam morao da nosim punjac kad sam isao na teren sad ne drzi duze od 5h i vreme je da se menja jer vise ne radi posao i moram da vucem i punjac a koriscena je "savrseno": malo na punjacu, malo bez njega al fizika baterija je neumitna i one naprosto propadaju ako ih koristis
Recommended Posts