Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Portugalija - Hrvatska 03. jul 01:00 Toronto

dalje ide… 25 members have voted

1. 1. dalje ide…

This poll is closed to new votes

Poll closed on 07/02/26 at 23:00

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

22 minutes ago, Nikodije said:

Pa izgleda da je bolji trener od Radovana Ćurčića.

Kako je uspeo da ga postuju? Kako nisu uspeli Stimac, Niko Kovac ili Ante Cacic? Poklopio se prime igraca, ali je Dalic na kraju ispao monstrum od trenera

9 godina selektor, 2 impozantna rezultata na SP, po meni dosta iznad objektivnog kvaliteta. Oni ni u jednom trenutku na papiru nisu bili jaci od gomile repstacija koje su ostavili iza sebe. Na EP je imao otprilike standardno realne rezultate

Jedini put u zivotu sam za njega cuo na FM-u pre 20 godina... Prvi put sam ga u zivotu video kad je zaseo

@radisa Sta bi s Vujadinom i Piksetom? Volim da cujem pikanterije iz tog vremena, tesko se nadje po internetima

Edited by Ratamahatta

• Replies 621
  • Views 19.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Milošica
    Milošica

• Porediti Hrvatsku i Srbiju u fudbalu je bas neumesno. Mi od Vidica nismo imali graca svetske klase. Plus vecina njihovih igraca ima ozbiljne uloge u svojim klubovima. Mi nemamo dva ifraca neke trece k

• Milošica
    Milošica

Bitno da je Real znao.

Posted Images

1 minute ago, Ratamahatta said:

Kako je uspeo da ga postuju? Kako nisu uspeli Stimac, Niko Kovac ili Ante Cacic? Poklopio se prime igraca, ali je Dalic na kraju ispao monstrum od trenera

Jedini put u zivotu sam za njega cuo na FM-u pre 20 godina... Prvi put sam ga u zivotu video kad je zaseo

@radisa Sta bi s Vujadinom i Piksetom? Volim da cujem pikanterije iz tog vremena, tesko se nadje po internetima

Pa navodno Vujadin je bas bio senilan, svu taktiku i pripremu je vodio Pixeta... I tada se o tome suskalo, a posle dosta godina je, u nekom intervjuu, i sam Pixeta to skoro bukvalno potvrdio...

Ali niko nije imao autoritet, igraci ni njega nisu slusali, pili su, pusili po sobama... I to je pricao isto, da ni njega nisu hteli da slusaju za ponasanje...

2 minutes ago, Ratamahatta said:

9 godina selektor, 2 impozantna rezultata na SP, standardno, po meni dosta iznad objektivnog kvaliteta. Oni ni u jednom trenutku na papiru nisu bili jaci od gomile repstacija koje su ostavili iza sebe. Na EP je imao otprilike realne rezultate

Ja im nisam bio u svlačionici pa da znam kako je uspeo da ga poštuju, ali očigledno je uspeo da se nametne znanjem i građenjem dobrih odnosa.

Osim toga, deluje da su su hrvatski igrači normalni i posvećeni. Tamo nema iskakanja, niko javno ne kuka zato što je zamenjen ili ima malu minutažu. Nema splavarova, nema nediscipline, državni dres je svetinja jer je svetinja za navijače pre svega pa je onda i selektorima mnogo lakše. Taj Dalić da dođe ovde da bude selektor verovatno ništa ne bi uradio. Ne bi ni Anćeloti. Hrvatska je podmazan sistem, tamo je samo budaletina Štimac uspeo da se pokači sa svima pa su ga oterali.

Rebica i Kalenica je odjebo i otero iz repstacije

10 minutes ago, Ratamahatta said:

9 godina selektor, 2 impozantna rezultata na SP, po meni dosta iznad objektivnog kvaliteta. Oni ni u jednom trenutku na papiru nisu bili jaci od gomile repstacija koje su ostavili iza sebe. Na EP je imao otprilike standardno realne rezultate

Odlični igrači koji su i tim, sa jasnom hijerarhijom i zadacima koji se poštuju, a ne samo grupa vrhunskih fudbalera.
Ima tu i patriotizma i borba jednih za druge.
A Štimac ima jak ego (to je kad ne možeš/ ne znaš da ishendluješ igračku karijeru i neka dostignuća koje si kao igrač postigao kad pređeš u trenerske vode).

Edited by alkibijad

Stimac je definicija buzdovana

I kad je igro fudbal je izgledao tacno onako kako je zvucao kad je prestao da ga igra

On se na poluvremenu tekme protiv Spanije na EURO 2012 raspravljao sa kolegama u studiju (mislim da su bili voditelj, Beusan i Vlaovic) da oni idu dalje ako ostane 0-0

Svi u grupi na poluvremenu imali 1-2-0, a siroti Irci 0-0-3, pa on nije znao kriterijume za prolaz, mislio da je gol razlika a ne mini tabela na kojoj su oni bili zadnji jer je valjda dopunski kriterijum bio ranking na FIFA listi, a oni bili iza Spanjolske i I talije

No svejedno su primili zgoditak pred kraj, pa nije bilo ni vazno. Onda je on zamenio Bilica posle tog prvenstva, i onda onaj cirkus ponovo s Mihajlovicem

Pa onda Niko Kovac stize pre baraza s Islandom da ova budala ne prospe i to

Edited by Ratamahatta

15 minutes ago, Ratamahatta said:

On se na poluvremenu tekme protiv Spanije na EURO 2012 raspravljao sa kolegama u studiju (mislim da su bili voditelj, Beusan i Vlaovic) da oni idu dalje ako ostane 0-0

Svi u grupi na poluvremenu imali 1-2-0, a siroti Irci 0-0-3, pa on nije znao kriterijume za prolaz, mislio da je gol razlika a ne mini tabela na kojoj su oni bili zadnji jer je valjda dopunski kriterijum bio ranking na FIFA listi, a oni bili iza Spanjolske i I talije

To je još uvek tipično igračko razmišljanje.
Izađimo na teren i zabavimo se (posvađajmo se). )
Trener mora znati i sve sitnice, ako je pravi....

pUeXcg80cO8I8.webp

47 minutes ago, Ratamahatta said:

Pa uloga selektora se mozda I precenjuje, to je samo 10-15 utakmica godisnje a vec etablirani igraci, a to Hrvati 2018. svakako jesu bili, najvise mrze da im dodje neki diktator I veliki strateg, dosta im je takvih po klubovima. Niko Kovac je imao takve ambicije, a Igor Stimac je kako rekoste buzdovan koji voli da je u centru paznje, ni takvog ne bi trpeli.

Dalic je bio svestan sebe tj koliko je mali u odnosu na igrace I verovatno im ni po cemu nije smetao. Nisu oni zbog njega dosli do srebra, pobogu imao si Modrica, Rakitica, Mandzukica redom sve osvajace CL. Perisic, Vrsaljko, Rebic I ostali takodje dobre karijere...

I sad protiv Portugala vidi se da Hrvatska nije takticka velesila, slabo brane prekide...dakle strucna-trenerska priprema je slaba. Ali brate, imas igrace u vezi koji znaju lopte I koji se znaju medjusobno 10+ godina.

Edited by dillinger

Imali su Hrvati I u jednom drugom sportu isto tako uspeha sa trenerom neznalicom koji je svestan da je neznalica, a imao velike igrace. Lino Cervar jel

11 minutes ago, dillinger said:

Pa uloga selektora se mozda I precenjuje, to je samo 10-15 utakmica godisnje a vec etablirani igraci, a to Hrvati 2018. svakako jesu bili, najvise mrze da im dodje neki diktator I veliki strateg, dosta im je takvih po klubovima. Niko Kovac je imao takve ambicije, a Igor Stimac je kako rekoste buzdovan koji voli da je u centru paznje, ni takvog ne bi trpeli.

Dalic je bio svestan sebe tj koliko je mali u odnosu na igrace I verovatno im ni po cemu nije smetao. Nisu oni zbog njega dosli do srebra, pobogu imao si Modrica, Rakitica, Mandzukica redom sve osvajace CL. Perisic, Vrsaljko, Rebic I ostali takodje dobre karijere...

I sad protiv Portugala vidi se da Hrvatska nije takticka velesila, slabo brane prekide...dakle strucna-trenerska priprema je slaba. Ali brate, imas igrace u vezi koji znaju lopte I koji se znaju medjusobno 10+ godina.

Daj to nekom Rastavcu/Tanjgi/Lazeticu da vodi, da vidis kako se kolajne uzimaju same od sebe

Edited by Ratamahatta

Pa ovde nema sta da vodi, ne znam sto se zavaravamo, mi nemamo stofa.

Hrvati 2018. nanizali 4 nezadovoljavajuca turnira a igraci u klubovima uzeli sve sto su mogli. Sta im je jedino preostalo? I taman legao ko porucen ponizni domoljub Dalic

Edited by dillinger

1 hour ago, Ratamahatta said:

Bio sam sarkastican za Kediru pobogu lolol

Jes Modric nauzimo pokala, ali Xaviniesta su nedodirljivi sta su radili 2008-2015, zato sam to i napiso. Kedira je uzo SP, Makelele nije, pa eto

Izvini, promaklo mi je da si se sprdao, na internetu se sve teže prepoznaju stilske figure D

1 hour ago, radisa said:

Pa navodno Vujadin je bas bio senilan, svu taktiku i pripremu je vodio Pixeta... I tada se o tome suskalo, a posle dosta godina je, u nekom intervjuu, i sam Pixeta to skoro bukvalno potvrdio...

Ali niko nije imao autoritet, igraci ni njega nisu slusali, pili su, pusili po sobama... I to je pricao isto, da ni njega nisu hteli da slusaju za ponasanje...

Ja sam poslom bio "uz reprezentaciju" na tom euru i bilo je baš haotično..

Boškov je bio "na izmaku snaga" mentalno.

Jednom je rekao novinarima:

Mi nikad nećemo igrati u formaciji 4-5-2 i novinari svi muk bukvalno im bilo neprijatno da ga ispravljaju...

Bila su dva "klana" jedan je vodio Siniša Mihajlović drugi ne sećam se ko.

Piksi je tu uradio odličnu stvar nije se priklonio ni jednom nego se postavio iznad toga...

VAR vidi razroko. Treba da ga preimenuju u WAR