Yesterday at 10:071 day Just now, MiddleClass said:Zar ne moze Huanco da glumi Petruseva?Daj obojicu onda Ima visinu, i da, sličan je Petruševu po konstituciji, samo ga nikad nisam video da igra centra, a nama četvorka ne treba. Moneke, Ojeleye, Kalinić, Davidovac.... mnogo je kume.
Yesterday at 10:081 day 1 minute ago, JPM said:Apsolutno.S tim što se klubu ne isplati da drži bilo kada igrača koji hoće da ide, tako da se u principu u praksi svede na to da može kad god hoće. Dovoljno je da NBA klub plati neku sitnu odštetu ili to uradi sam igrač ako nije sitna odšteta.Otvoreni ugovori jesu retkost i uglavnom ih potpisuju igrači koji imaju neko ime sa klubovima koji baš i nemaju ime (Igokea je imala takve ugovore) i onda naravno zapale nakon prve bolje ponude.Tako je, ali kao što se klubu ne isplati da drži razmaženu primadonu koja hoće iako pod ugovorom da po svaku cenu ide, tako se ni igračima ne isplati da budu neprofesionalni, jer im to na duge staze utiče na reputaciju, a samim tim i zaradu. Drugo, šanse da neki NBA tim hoće u sred sezone da plati obeštećenje i dovede Batlera dok im ispred nosa igra na desetine igrača u razvojnoj ligi su zanemarljive. Iako ima primera, to se neće desiti.Npr. meni je krajnje bizaran bio aranžman sa Partizanovim Vašingtonom prošle godine. Totalno van svake logike, skoro pa da pomislim da je neka muljaža.
Yesterday at 10:111 day 2 minutes ago, kralj said:Npr. meni je krajnje bizaran bio aranžman sa Partizanovim Vašingtonom prošle godine.Misliš sa Paynom?
Yesterday at 10:151 day Da, uspeo sam da spojim ta dva slučaja u 1. Vašington je prethodne sezone otišao na mesec-dva jer je bio trejdovan, pa zbog neke finansijske konstrukcije. Njega Partizan nije morao da pusti. Pejn je došao da ostane u ritmu iako je imao indicije da će ga neko potpisati. Pejn je pretpostavljam imao otvoren ugovor, a Vašington je otišao jer je svima išlo u prilog, a Partizan je mogao da ga ne pusti.
Yesterday at 10:181 day Nije Pejn imao otvoren ugovor nego je Partizanu ponuđeno obeštećenje od 900 k pa su to prihvatili jer im se vraćao KarlikTa kombinatorika u sred sezone je sumanuta, ako Batler počne sezonu treba i da je završi Edited yesterday at 10:191 day by Nikodije
Yesterday at 10:221 day 4 minutes ago, kralj said:Vašington je prethodne sezone otišao na mesec-dva jer je bio trejdovanDa, valjda su morali da čekaju da vide da li će taj novi klub da ga otpusti ili će da igra za njih. Ali mi tu tek nije jasno nešto drugo. Naime, da li to znači da NBA uopšte ne jebava ugovore sa ove strane okeana? Vašington je imao važeći ugovor s Partizanom.3 minutes ago, Nikodije said:Nije Pejn imao otvoren ugovor nego je Partizanu ponuđeno obeštećenje od 900 k pa su to prihvatili jer im se vraćao KarlikStvarno dobra lova. I dobra odluka. Sezona već bila propala a mesec dana kasnije se vratio Karlik.
Yesterday at 10:261 day 1 hour ago, Nikodije said:Šta da radimo kad smo zadržali skoro ceo tim, evo sad u glavi vrtim imamo 12 seniorskih igrača pod ugovorom, i to bez Nedovića i Plavšića na koje se verovatno ne računa. Na ostalih 12 se računa, samim tim treba ti još 2-3 igrača max.To je bio dobro odrađen prelazni rok, da nam sad treba 7-8 igrača, bila bi to teška priča.Kakvi su sad budžeti, cene igrača ... mrka kapa.Džonsa smo nahvatali na brzinu, bilo je tu i sreće pa i pameti, sad ga već ne bi potpisali, nema šanse.
Yesterday at 10:281 day Just now, kurjak said:To je bio dobro odrađen prelazni rok, da nam sad treba 7-8 igrača, bila bi to teška priča.Kakvi su sad budžeti, cene igrača ... mrka kapa.Džonsa smo nahvatali na brzinu, bilo je tu i sreće pa i pameti, sad ga već ne bi potpisali, nema šanse.Pa da, ja sam bio za to da se ovaj tim malo provetri, al sad kad gledam ako oteraš Čibe Monekea koga da dovedeš umesto njega?
Yesterday at 10:291 day 1 minute ago, Nikodije said:Pa da, ja sam bio za to da se ovaj tim malo provetri, al sad kad gledam ako oteraš Čibe Monekea koga da dovedeš umesto njega?Čumu Okekea
Yesterday at 10:361 day 16 minutes ago, Nikodije said:Nije Pejn imao otvoren ugovor nego je Partizanu ponuđeno obeštećenje od 900 k pa su to prihvatili jer im se vraćao KarlikTa kombinatorika u sred sezone je sumanuta, ako Batler počne sezonu treba i da je završiMeni je tu jači momenat ona priča o "dodatnih 900k" na to jer jelte zaradio je mnogo u karijeri pa mu ne treba 900k.
Yesterday at 10:431 day 19 minutes ago, JPM said:Da, valjda su morali da čekaju da vide da li će taj novi klub da ga otpusti ili će da igra za njih. Ali mi tu tek nije jasno nešto drugo. Naime, da li to znači da NBA uopšte ne jebava ugovore sa ove strane okeana? Vašington je imao važeći ugovor s Partizanom.Stvarno dobra lova. I dobra odluka. Sezona već bila propala a mesec dana kasnije se vratio Karlik.Pa jebava NBA, plate oni obeštećenje, ali im se to isplati jer im potpisivanje igrača donosi finansijske olakšice veće od obeštećenja. Zato kažem, svi dobro prođu.