June 27Jun 27 gospodo, fudbalski eksperti:zasto se u kvalifikacionoj fazi ne igraju produzeci ako je nereseno pa na kraju penali, bilo bi mnogo zaniimljivije i ne bi moglo da se manipulise neresavanjem?
June 27Jun 27 37 minutes ago, Valk said:Pa Zelenorćani su Afrikanci.Inače, malo kad se informiše o njima, u pitanju je najstabilnija i najdemokratskija država Afrike, njihovi stanovnici vode po statistikama po pitanju ljudskih prava, obrazovanja, zdravstvene zaštite i HDI. Ovako na pogled izdaleka, deluju kao veseo i razdragan narod, friendly skroz.Approved! ✅✅Dosta Italijana i Spanaca zivi tamo, u sustini preslikano moje pustinjsko ostrvo, surf, vetar, hoteli, samo je vise kul za zivot, van EU stega i propisa.
June 27Jun 27 8 hours ago, Sokrat said:Žao mi Korejanaca, posle prvog kola nije delovalo kao da će visiti za prolaz.sami su krivi za pickasti pristup igri protiv juzne afrike
June 27Jun 27 1 hour ago, 3opge said:gospodo, fudbalski eksperti:zasto se u kvalifikacionoj fazi ne igraju produzeci ako je nereseno pa na kraju penali, bilo bi mnogo zaniimljivije i ne bi moglo da se manipulise neresavanjem?Imale su neke lige te pokušaje bez nerešenih rezultata (USA i Japan ako se dobro sećam), odmah penali nakon 90min, pobednik raspucavanja dobija dva, poraženi jedan poen.Mislim da je epilog bio da se previše ekipa potpuno zatvaralo i štekalo, jer na lutriju mogu da osvoje skoro pa pobedu.
June 27Jun 27 10 minutes ago, goofs said:Imale su neke lige te pokušaje bez nerešenih rezultata (USA i Japan ako se dobro sećam), odmah penali nakon 90min, pobednik raspucavanja dobija dva, poraženi jedan poen.Mislim da je epilog bio da se previše ekipa potpuno zatvaralo i štekalo, jer na lutriju mogu da osvoje skoro pa pobedu.To je u Mađarskoj i SFRJ bilo još osamdesetih...
June 27Jun 27 1 hour ago, 3opge said:gospodo, fudbalski eksperti:zasto se u kvalifikacionoj fazi ne igraju produzeci ako je nereseno pa na kraju penali, bilo bi mnogo zaniimljivije i ne bi moglo da se manipulise neresavanjem?Jednom su pokusali nesto slicno tome, bio je to mundijal u svajcarskoj 1954. Bilo je 4 ekipe po grupi, ali nije igrao svako sa svakim, vec su bila 2 nosioca i 2 nenosioca, pa su igrali nosioci protiv nenosilaca, a zatim pobednici medjusobno i porazeni medjusobno. Medjutim, to sto si pobedio recimo u prvom kolu, nije znacilo da si obezbedio prolaz. Komplikovano. U slucaju neresenog, igrali su se produzeci, ali bez penala. Dakle samo 2 utakmice u grupi. Ako su dve ekipe imale isti broj bodova, nije se gledala gol razlika, vec se igrao novi mec, plej of. Mi smo tad u grupi igrali sa brazilom 1:1, u produzecima nije bilo golova. Tada se, pa i u klupskom fudbalu, izbegavalo da se prolaz resava penalima. Recimo i u engleskim kupovima, znali su da igraju i po 4-5 utakmica dok neko ne pobedi. Recimo finale kupa sampiona bajern-atletiko 1974 se igralo u dve utakmice, posto prva nije resena posle produzetaka. Prvi penali na mundijalu dogodili su se 1982 na notorious polufinalu izmedju nemacke i francuske, gde smo imali 4 gola u produzecima.
June 27Jun 27 dal me utisak vara ili je na ovom svetskom prvenstvu znatno veći broj pogodaka izvan 16mevo i ovaj sučić sa 26m
June 27Jun 27 1 minute ago, kud u maglu Simoviću said:dal me utisak vara ili je na ovom svetskom prvenstvu znatno veći broj pogodaka izvan 16mevo i ovaj sučić sa 26mpočinjem da sumnjam da ova lopta favorizuje takve pokušaje
June 27Jun 27 od onog jabulanija muljaju nešto sa tim loptamasad su još i čip ugradili, u prvom poluvremenu joystick ide kod onoh što napadaju ka jugu, posle se menja
June 27Jun 27 https://www.mozzartsport.com/specijal/sp-2026/vesti/nevieno-fs-urugvaja-otkazao-carter-igraci-nek-se-sami-snalaze-za-povratak/547521Pjeske da krenu pa da Bjela to ekranizuje
June 27Jun 27 Na kraju ce svaka grupa doci realno. Malo je iznenadjenje ispadanje Turske, ali nista oni nisu bolji od Paragvaja i Australije, tako da i nije veliko iznenadjenje.
June 27Jun 27 Meni su skoro svi Afrikanci iznenadjenje, i kako se evropske selekcije pate sa njima. Neka, dobro za fudbal.