Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Svetsko prvenstvo u fudbalu - SAD 2026. - opšta tema

Featured Replies

gospodo, fudbalski eksperti:

zasto se u kvalifikacionoj fazi ne igraju produzeci ako je nereseno pa na kraju penali, bilo bi mnogo zaniimljivije i ne bi moglo da se manipulise neresavanjem?

• Replies 699
  • Views 34.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Nikodije
    Nikodije

Ovo silovanje Iranaca svakako ulazi u istoriju beščašća. Irancima svaka čast na dostojanstvenom držanju. Velika nacija.

• Zadao sam mu da napise monolog o odlasku u klonju kao da je pisao Aca Informacija

• Takoe, a sudiju osvežavaju u bunaru.

Posted Images

37 minutes ago, Valk said:

Pa Zelenorćani su Afrikanci.

Inače, malo kad se informiše o njima, u pitanju je najstabilnija i najdemokratskija država Afrike, njihovi stanovnici vode po statistikama po pitanju ljudskih prava, obrazovanja, zdravstvene zaštite i HDI. Ovako na pogled izdaleka, deluju kao veseo i razdragan narod, friendly skroz.

Approved!

Dosta Italijana i Spanaca zivi tamo, u sustini preslikano moje pustinjsko ostrvo, surf, vetar, hoteli, samo je vise kul za zivot, van EU stega i propisa.

8 hours ago, Sokrat said:

Žao mi Korejanaca, posle prvog kola nije delovalo kao da će visiti za prolaz.

sami su krivi za pickasti pristup igri protiv juzne afrike

1 hour ago, 3opge said:

zasto se u kvalifikacionoj fazi ne igraju produzeci ako je nereseno pa na kraju penali, bilo bi mnogo zaniimljivije i ne bi moglo da se manipulise neresavanjem?

Imale su neke lige te pokušaje bez nerešenih rezultata (USA i Japan ako se dobro sećam), odmah penali nakon 90min, pobednik raspucavanja dobija dva, poraženi jedan poen.

Mislim da je epilog bio da se previše ekipa potpuno zatvaralo i štekalo, jer na lutriju mogu da osvoje skoro pa pobedu.

10 minutes ago, goofs said:

Imale su neke lige te pokušaje bez nerešenih rezultata (USA i Japan ako se dobro sećam), odmah penali nakon 90min, pobednik raspucavanja dobija dva, poraženi jedan poen.

Mislim da je epilog bio da se previše ekipa potpuno zatvaralo i štekalo, jer na lutriju mogu da osvoje skoro pa pobedu.

To je u Mađarskoj i SFRJ bilo još osamdesetih...

1 hour ago, 3opge said:

Jednom su pokusali nesto slicno tome, bio je to mundijal u svajcarskoj 1954. Bilo je 4 ekipe po grupi, ali nije igrao svako sa svakim, vec su bila 2 nosioca i 2 nenosioca, pa su igrali nosioci protiv nenosilaca, a zatim pobednici medjusobno i porazeni medjusobno. Medjutim, to sto si pobedio recimo u prvom kolu, nije znacilo da si obezbedio prolaz. Komplikovano. U slucaju neresenog, igrali su se produzeci, ali bez penala. Dakle samo 2 utakmice u grupi. Ako su dve ekipe imale isti broj bodova, nije se gledala gol razlika, vec se igrao novi mec, plej of. Mi smo tad u grupi igrali sa brazilom 1:1, u produzecima nije bilo golova. Tada se, pa i u klupskom fudbalu, izbegavalo da se prolaz resava penalima. Recimo i u engleskim kupovima, znali su da igraju i po 4-5 utakmica dok neko ne pobedi. Recimo finale kupa sampiona bajern-atletiko 1974 se igralo u dve utakmice, posto prva nije resena posle produzetaka. Prvi penali na mundijalu dogodili su se 1982 na notorious polufinalu izmedju nemacke i francuske, gde smo imali 4 gola u produzecima.

dal me utisak vara ili je na ovom svetskom prvenstvu znatno veći broj pogodaka izvan 16m

evo i ovaj sučić sa 26m

1 minute ago, kud u maglu Simoviću said:

dal me utisak vara ili je na ovom svetskom prvenstvu znatno veći broj pogodaka izvan 16m

evo i ovaj sučić sa 26m

počinjem da sumnjam da ova lopta favorizuje takve pokušaje

od onog jabulanija muljaju nešto sa tim loptama

sad su još i čip ugradili, u prvom poluvremenu joystick ide kod onoh što napadaju ka jugu, posle se menja

bajo

Na kraju ce svaka grupa doci realno. Malo je iznenadjenje ispadanje Turske, ali nista oni nisu bolji od Paragvaja i Australije, tako da i nije veliko iznenadjenje.

Meni su skoro svi Afrikanci iznenadjenje, i kako se evropske selekcije pate sa njima. Neka, dobro za fudbal.

Definitivno previše mesta za Aziju, osim Japana niko ništa pokazao nije.

Screenshot_2026-06-28-09-14-16-418_com.android.chrome-edit.jpg

Vec krecu dobre utakmice.