May 5May 5 Author 48 minutes ago, Klara said:Više me nervira/smara neki muzički elitizam, obezvređivanje onog što onaj drugi voli...To bih bila ja. Koristim svaku priliku da opljunem po narodnjacima.
May 5May 5 1 hour ago, Milošica said:Zato mi ova tema i jeste fora, a ne da mi kenja što slušam Cecine pesme Nemoj da slušaš Cecine pesme
May 5May 5 2 hours ago, ordi said:To bih bila ja. Koristim svaku priliku da opljunem po narodnjacima.Pa elitizam uključuje nešto drugo. To je dobro poznat stav nrkadašnje muzike ovde/b92.Nije teško da nešto bude "iznad" narodnjaka. To baš i nije elitizam
May 5May 5 2 hours ago, ordi said:To bih bila ja. Koristim svaku priliku da opljunem po narodnjacima.E kad je muzicki njanjavac krenuo da pljuje po narodnjacima ekekeke
May 5May 5 59 minutes ago, Filozof manijak said:Nemoj da slušaš Cecine pesme U bespucima youtubovih algoritama mi je pre neki dan izletela neka americka Ceca koja je slusljiva, a bogme i gledljiva, ali nije za ovaj topik jer em nije poznata, em mi ne ide na nerve
May 5May 5 1 hour ago, napadaj said:Postoji samo jedan elitni žanr na svetuOd blek mjetala jedino gori psi trens. Ništa čudno da se publika preklapa.
May 5May 5 Author 1 hour ago, Svemir Zeka said:Pa elitizam uključuje nešto drugo. To je dobro poznat stav nrkadašnje muzike ovde/b92.Nije teško da nešto bude "iznad" narodnjaka. To baš i nije elitizam Pusti me da mislim da sam snob. 🥹
May 6May 6 On 4. 5. 2026. at 18:49, Nikodije said:Ne, nemaju kvalitet. Vranjković je za Milana Mladenovića Steve Vai u sviračkom smislu, a Jesenjin u pesničkom.Prećera ga, brate, debelo. Mladenović je proto, arhi, prosvetitelj u art i mejnstrim roku, žanru kojem, u širem smislu, pripada i Vranjković. Kroz karijeru je imao varijacja, pokazao raznovrsnost i sposobnost da sa manje nota i stihova kaže puno. Melodičniji je, precizniji i direktniji u angažovanim pjesmama. Naravno, uz sebe je imao Magi, koja je sigurno davala značajan doprinos komponovanju.Vranjkovića volem kao kompletnog muzičara/studijskog/koncertnog eksperta koji je opjevao godine mojeg življenja. Ipak je on suženijeg zahvata u muzičkom smislu; tempo, atmosfera, tematika - uglavnom su to varijacije na slične teme. Od distorzirane gitare u zrelim godinama je napredovao jedino prema akustičnom izrazu, ali ja baš nisam fan onog Bremeplova i sličnog. Ima dobre stihove, ali ponekad je preopširan i malo se ponavlja. Normalno je što je Milanov fan, ali je izgradio svoj stil, nije ga nikad kopirao, to je za pohvalu. Kao stvaralac je, ipak, bio bolji u Blokautu. Solo bend mu zvuči opako dobro uživo, ali siguran sam da je to mogla da izgura i stara ekipa, no da ne solimo stare rane..