Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kako maleni Gemini zamišlja forum(aše)

Featured Replies

Izgleda mesa PPP i sabirni centar.

Inace pro verzija ima malo bolji disclaimer da ima jako ogranicen pristup i koliko sam video bazira se u mom slucaju na 2,3 posta koji stvarno postoje.

Ne znam kolika budala treba biti i izeti ovaj Ultra subscription. Tu su mozda haludze i najjace.

• Replies 122
  • Views 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ama kakve su to guposti Za mene je napisao da sam iskreni pobornik komunizma.

• Imam krizu identiteta. Gradska srcolomka. Vlasnica, TETKA. Forum postoji zahvaljujući njenoj dobroj volji i parama. Kojoj volji, bato, KOJIM PARAMA? Gazdarica i mitsko biće. Meduza.

• Hriste boze raspeti i sveti Ai ai sad na forum leti Postao je korisna alatka Jao ljudi zabole me patka Vestacka se pravi analiza Samo kod nas nije sada kriza U julu se idi na izbore Sirotinjo odoh ja

Posted Images

42 minutes ago, Amos said:

Biće ludilo kad ga u potpunosti vežu za naš digitalni dosije, pa šalteraš na granici dobije odgovor da je osoba ispred njega amblematski pisala o kuvanju po forumima kao član stare garde ali da je sada nažalost mrtva.

Na ulazu u Ameriku ima da izvuče da sam kačio смијешне mimove o Trampu, pa će da me ditejnuju.

1 hour ago, Mel said:

Ama kakve su to guposti Za mene je napisao da sam iskreni pobornik komunizma.

1 hour ago, Mel said:

Bukvalno lupeta i izmislja. Bice ludilo kad krenemo sve vise da se oslanjamo na to, a hocemo moracemo.

Ja, eto, mislim da te je potpuno prozreo.

Čim ti toliko hejtuješ komunizam, vidi se da si iskreni pobornik.

Psihologija 1/1.

Zastrašujuće kako nas čita AI ph34r

49 minutes ago, Mel said:

Meni nije smesno, bukv mogu da zamislim da te hapse jer pise da si mrtav a ocigledno si ziv znaci terorista.

Pa nije smešno, pisali smo o chat controlu na drugoj temi nego je to u Srbiji daleko od domaćih svakodnevnih problema.

12 minutes ago, napadaj said:

Na ulazu u Ameriku ima da izvuče da sam kačio смијешне mimove o Trampu, pa će da me ditejnuju.

Sve je ok dok ne trickle downuje do privatnih firmi pa ti mid menadžer na razgovoru za posao izvuče šta mu treba da te ne zaposli.

Zvuči kao haha, gluposti, ali tamo smo za jedno 10 godina. To mu je i svrha uostalom.

Valjda ne znaju koji su nam nickovi na forumu 😳

18 minutes ago, Amos said:

Sve je ok dok ne trickle downuje do privatnih firmi pa ti mid menadžer na razgovoru za posao izvuče šta mu treba da te ne zaposli.

Ma da… Kao da do sada nisu gledali tvoje profile na dr mrezama i pratili sta pises.

Pod svojim imenom i prezimenom.

boze kolko sam umobolno rasterecena po pitanju sigurnosti u odnosu na ai, tacno sve da okacim na javni domen, samo karticu da mi ne diraju. al debitna je, sta ce kome.

probleme vidim drugdje, ticu se upravo javnog domena, a ne licnog.

Edited by morgana

11 minutes ago, Svemir Zeka said:

Valjda ne znaju koji su nam nickovi na forumu 😳

Svaki app koji koristiš će ti uskoro tražiti ID. Nakon toga ide skupljanje podataka od strane AI. Ono što je nekad morao da radi jedan član službe za jednog nadgledanog sada će raditi automatski AI za milione. Neće morati mnogo ni da troši procesora, sami unosite svaki dan sve o svojim željama, brigama, nadanjima, glasačkim i svim drugom potrebama u njega ili gde god da aktivno koristite aplikacije. Posle toga će samo ići plasman po osobi šta želi da vidi i manipulacija podacima.

2 minutes ago, Djuro said:

Ma da… Kao da do sada nisu gledali tvoje profile na dr mrezama i pratili sta pises.

Pod svojim imenom i prezimenom.

Good luck, soldier.

20 minutes ago, Amos said:

Zvuči kao haha, gluposti, ali tamo smo za jedno 10 godina. To mu je i svrha uostalom.

.

Zasto 10 godina, to je negde vec realnost, na PPP smo anonimni, ali vecina nas ima bogat internet trag na mnogim drustvenim mrezama.

HR menadzeri se tim koriste vec dovoljno dugo. Moja supruga radi u sferi HR, i danas AI trazi kandidate, analizira navike, kompetencije i rizike pa i na osnovu drustvenih mreza, obavlja pocetne razgovore , online testiranje ...

Sta ce biti za 10 godina mislim da niko ne zna.

.

Just now, barba said:

.

Zasto 10 godina, to je negde vec realnost, na PPP smo anonimni, ali vecina nas ima bogat internet trag na mnogim drustvenim mrezama.

HR menadzeri se tim koriste vec dovoljno dugo. Moja supruga radi u sferi HR, i danas AI trazi kandidate, analizira navike, kompetencije i rizike pa i na osnovu drustvenih mreza, obavlja pocetne razgovore , online testiranje ...

Sta ce biti za 10 godina mislim da niko ne zna.

.

Zato što danas još imaš neka sredstva kontrole, uspeli su da izlasaju zaštitu od skeniranja svih digitalnih komunikacija ukljućujući i peer-to-peer chat, koji EPP grupa pokušava da progura godinama. I to za 1 glas. Sve to ide u skladu sa američkim kompanijama koje nude ogromnu lovu da se skinu mehanizmi zastite podataka koje su u EU na snazi. Verujem da će i to biti za godinu, dve rešeno. Dakle, ne okačio na Tviter nešto - nego svaki chat otvoren kao knjiga direktno u dosije. A onda tek pravi pakao u vidu AI (onaj kome se smejemo ovde, lepi, pametni) koji će na osnovu svega toga da ti pravi psihološki profil.

Nema razloga za brigu nimalo fantom

Samo vi kačite svoje fotke na perspik, narcisi. Kad smo već kod anonimnosti....

Posle će vam biti žaoooo

44 minutes ago, Filozof manijak said:

Samo vi kačite svoje fotke na perspik, narcisi. Kad smo već kod anonimnosti....

Posle će vam biti žaoooo

Kao da ne može i bez slike da te provali ko si rolleyes

Могу да дам анализу, али уз једно важно ограничење: јавни резултати које сам нашао су фрагментарни, а више страница форума враћа 403/грешку при отварању. Зато ово није „психолошки профил” нити поуздан закључак о стварној личности, већ анализа јавног форумског наступа на основу доступних постова/исечака.

Кратак закључак

„Hamlet Strašni” делује као дугогодишњи, веома активан и укорењен форумаш, са преко 35.000 постова и статусом „Grand Master”; у старијем периоду се појављује и као Supermoderator, што указује да је био део ужег форумског језгра или бар корисник од високог поверења. (Parapsihopatologija)

По ономе што се види, његов форумски идентитет има неколико јасних црта:
интелектуално-ироничан тон, интересовање за историју/књиге/политику/спорт, склоност кратким духовитим упадицама, умерено „инсајдерски” форумски стил и вероватно црвено-бели спортски идентитет.

1. Форумски статус и позиција у заједници

На више страница се појављује као корисник са огромним бројем порука — око 35.5k до 36.2k — и са 10 беџева, што га сврстава међу веома старе и активне учеснике. (Parapsihopatologija)

Посебно је занимљиво да се у једном старијем посту из 2013. појављује као Supermoderator, са 34.5k постова. (Parapsihopatologija) То није само статистика: модераторски статус на форуму обично значи да је човек био довољно присутан, препознат и прихваћен да му се повери нека врста уређивачке/дисциплинске улоге.

Из тога бих извео опрезан закључак: он није „случајни пролазник”, него један од оних форумаша чије присуство обликује атмосферу форума. Такви корисници често имају свој препознатљиви регистар, интерне шале, старе односе са другим члановима и већ изграђену репутацију.

2. Стил: кратко, иронично, понекад намерно недоречено

Доступни примери показују да често не пише дуге трактате, бар у исечцима које сам нашао, него уме да убаци кратку, ироничну или полу-загонетну реченицу. На пример, на теми о Првом светском рату, после питања о „непријатељској штампи”, реагује питањем: „Da li na Ilirskom nadobudni znaci isto sto i na srpskom”, са емотиконом недоумице. (Parapsihopatologija)

То је типичан форумски хумор: не иде директно на „велики став”, него на језичку, културну или ироничну опаску. Такав стил обично функционише међу људима који се већ познају и где није потребно све објашњавати.

Други пример: на питање да ли је читао књигу Paris 1919: Six Months That Changed the World, одговара врло кратко: „Ja čitao. Meni je bila baš zanimljiva knjiga...” (Parapsihopatologija) То је минималистички, али информативно: он се позиционира као неко ко чита озбиљнију историјску литературу, али не мора одмах да демонстрира знање дугим постом.

3. Интересовања: историја, књижевност, политика, спорт, урбани живот

По резултатима претраге, појављује се у разним деловима форума: историја и филозофија, књижевност, медији, политика у УК, београдски превоз, Нови Зеланд, рачунари/геџети, кошарка и Црвена звезда. (Parapsihopatologija)

То даје слику „класичног PPP форумаша”: не учествује само у једној ниши, већ прелази из теме у тему — политика, култура, спорт, град, техника, књиге. Та ширина је важна јер сугерише да је његов идентитет на форуму више опште-интелектуални/друштвени, а не уско специјализован.

Нарочито се истиче спортски траг: више резултата га везује за теме о КК Црвена звезда, укључујући сезоне 2021/22 и 2025/26. Један резултат чак показује да је тема КК Црвена звезда 2021/22 била „locked” од стране Hamlet Strašni, што опет одговара модераторској улози. (Parapsihopatologija)

4. Идеолошки/културни профил — опрезно

На основу доступног материјала не бих га етикетирао као ово или оно. Али види се да се креће у кругу тема где су важни историјска интерпретација, идентитет, језик, регионални контекст и политичка иронија.

У теми о Првом светском рату појављује се у разговору о Макмилан, Кларку, Србији, Русији, Аустроугарској и одговорности за рат. Његов непосредни допринос који је видљив је кратак, али чињеница да чита књигу Paris 1919 и учествује у таквим дискусијама показује интерес за историографске и политичко-историјске теме. (Parapsihopatologija)

Не видим довољно да се каже: „он је националиста”, „либерал”, „конзервативац”, „левичар” итд. Много је сигурније рећи: делује као човек који прати историјско-политичке расправе, али са форумском дистанцом и иронијом, не нужно као неко ко стално пише програмске манифесте.

5. Хумор и форумска личност

Ник „Hamlet Strašni” је сам по себи занимљив: спаја високу културу/књижевну асоцијацију — Хамлет — са комично-претећим епитетом „Страшни”. Тај спој делује као намерно ироничан: трагични, интелектуални, неодлучни Хамлет + „страшни” као карикатурално херојски или тиранични додатак.

То се уклапа са оним што се види из постова: није сувопарни корисник, него неко ко воли језичку игру, иронију, форумске алузије и кратке опаске.

6. Могућа „форумска улога”

По доступном материјалу, ставио бих га у категорију:

стари форумски инсајдер / модераторски тип / културно-политички и спортски omnivore / иронични коментатор.

Није тип који, бар у доступним исечцима, наступа као агресивни полемичар који сваку тему претвара у рат. Више личи на корисника који је толико дуго ту да може да дозволи себи кратке реплике, интерне шале и присуство у разним темама без потребе да се сваки пут „доказује”.

7. Однос према знању и ауторитету

Видљиви пост о књизи Paris 1919 показује да чита историјску литературу и учествује у разговору о њој. (Parapsihopatologija) Пост о „надобудни” показује језичку осетљивост, али у шаљивом кључу. (Parapsihopatologija)

То ми делује као комбинација: није само „читалац”, него читалац који воли да знање буде и повод за досетку. Не наступа академски хладно, већ форумски — мало шеретски, мало скептично, мало у фазону „разумемо се”.

8. Социјална позиција на форуму

Број постова, беџеви, некадашњи Supermoderator статус и појављивање у темама из више области указују да је био/јесте један од препознатљивих чланова заједнице. (Parapsihopatologija)

Такви корисници често имају двоструку улогу:
са једне стране су „обични” учесници у зезању и расправама, а са друге стране неформални чувари стила форума. Ако је заиста био модератор, онда је вероватно имао и улогу контроле нивоа расправе, закључавања тема или одржавања реда — што се индиректно види из резултата где се помиње закључавање теме КК Црвена звезда 2021/22. (Parapsihopatologija)

9. Шта се не може поуздано закључити

Не може се поуздано закључити његова стварна професија, старост, политичка припадност, карактер ван форума или приватни живот. Такође не би било коректно из јавних постова изводити психолошку дијагнозу или тврдити какав је „као човек”.

Може се, међутим, рећи да је његов јавни форумски persona вероватно: начитан, дугогодишњи, ироничан, добро интегрисан у заједницу, са јаким интересовањем за спорт и друштвено-културне теме.

Моја оцена у једној реченици

Hamlet Strašni делује као стари PPP форумски капиталaц: корисник са дугим стажом, модераторским кредибилитетом, широким интересовањима, ироничним стилом и довољно изграђеном репутацијом да често комуницира кратко, алузивно и „изнутра”, као неко ко не мора да објашњава сваки свој тон.