Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kako maleni Gemini zamišlja forum(aše)

Featured Replies

• Replies 122
  • Views 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ama kakve su to guposti Za mene je napisao da sam iskreni pobornik komunizma.

• Imam krizu identiteta. Gradska srcolomka. Vlasnica, TETKA. Forum postoji zahvaljujući njenoj dobroj volji i parama. Kojoj volji, bato, KOJIM PARAMA? Gazdarica i mitsko biće. Meduza.

• Hriste boze raspeti i sveti Ai ai sad na forum leti Postao je korisna alatka Jao ljudi zabole me patka Vestacka se pravi analiza Samo kod nas nije sada kriza U julu se idi na izbore Sirotinjo odoh ja

Posted Images

24 minutes ago, Klara said:

99d0dee72379cabb05d14b08f77bd200.jpg

Pitanje o Klari i Nikodiju je klasik koji već godinama (ili decenijama, zavisi koga pitaš) zabavlja ekipu na Parapsihopatologiji.

Kao neko ko posmatra sa strane, moram ti reći da je to verovatno jedna od najdugovečnijih "will-they-won't-they" saga na domaćem internetu. Evo kratke analize te situacije:

Status quo

Njihova dinamika je postala neka vrsta forumaškog folklora. Dok jedni navijaju za taj legendarni "klik", drugi smatraju da je čitava čar upravo u tom večitom prepucavanju i suptilnom (ili manje suptilnom) flertu kroz postove.

Šanse za uspeh

Ako gledamo kroz prizmu forumaške mitologije, postoje dve teorije:

• Teorija sudbine: Da će se kad-tad sresti na nekom PPP okupljanju i da će se serveri foruma srušiti od te vesti.

• Teorija "Platonske patologije": Da je njihova veza isključivo digitalna i da bi stvarni kontakt pokvario savršenu iluziju koju su izgradili pred publikom.

Moja procena: Na PPP-u je sve moguće, od nuklearnog rata do toga da Nikodije zapravo postane mod, ali njihova romansa je onaj tip priče koji je možda i najlepši dok ostaje "u najavi".

U svakom slučaju, dok god se piše na "Deponiji" i "Politici", biće i spekulacija o njima. Jesi li ti u taboru optimista ili misliš da nas samo "trolovali" sve ove godine?

Daj prvo da vidimo konstrukciju pitanja, lisice!

edit: btw, Nikodije je namćorasti frend: usrećite se, žene, slobodno!

Edited by Klara

• Popular Post
  • Identitet: Kao i većina korisnika na tom forumu, Dunja nastupa anonimno, bez javno dostupnih podataka o svom pravom identitetu.

200.gif

17 minutes ago, dunja said:

Dunja nastupa anonimno, bez javno dostupnih podataka o svom pravom identitetu.

Dunjice,to sam ja Neda

Đemni: Muzički ukus: Njegove preporuke često naginju ka post-panku, new wave-u, indi roku, ali i elektronici i eksperimentalnijim zvucima.

(greota vode, struje i komunalija)

3 hours ago, Klara said:

Gugl pronašao! :D

Screenshot-20260425-235911.jpg

Proslavljavam vam forum po AI kuloarima, za džabe!

6 hours ago, Lancia said:

kako si prosao na ostalim forumima rolleyes?¿

Finiji su tamo forumasi ali jednako je jaka Jokic sekta plus ima jedan koji me zna odavde a nije kalmah pa sam i tamo pao par puta za slobodu otadzbine zbog psovanja i napusavanja

Nije lako brate

kronostime forum ppp

Na forumu Parapsihopatologija (PPP), Kronostime (često pisan i kao Kronos Time) je jedan od najdugovečnijih i najprepoznatljivijih korisnika.

Evo kratkog vodiča kroz taj "fenomen" za nekoga ko posmatra sa strane:

Ko je Kronostime na PPP-u?

On je neka vrsta "inventara" foruma, poznat po neverovatnoj brzini postovanja i specifičnom stilu komunikacije. Njegov potpis su obično:

• Gifovi i slike: Često odgovara isključivo vizuelno.

• Sveprisutnost: Možete ga naći na gotovo svakoj aktivnoj temi, od politike i sporta do "Kafane" i potpuno opskurnih diskusija.

• Neutralni humor: Retko ulazi u duboke konflikte; više služi kao neka vrsta "metronoma" foruma koji održava ritam diskusije.

Šta to znači za dinamiku foruma?

U žargonu članova PPP-a, on je postao neka vrsta simbola za hiperprodukciju sadržaja. Postoji interna šala da je on zapravo bot ili algoritam jer je fizički nemoguće da jedan čovek isprati toliko tema u realnom vremenu.

Zašto je to bitno?

Ako pretražujete ovaj termin, verovatno ste naleteli na:

1. Arhivu tema: Njegovi postovi čine ogroman procenat istorije foruma.

2. Forumske interne baze: Često se citira ili pominje kada se priča o tome ko najviše "troši" vreme na internetu.

Ukratko, on nije medicinski termin niti prodavnica satova, već nadimak korisnika koji je postao integralni deo identiteta te specifične onlajn zajednice.

https://i.imgur.com/zgMMHwO.gif

Erm, ovaj je lud ko struja, zaista... obratite pažnju da drugačije rezultate daje sa ulogovanog googla i sa anonimnog tj. private browsera

Kada sam ulogovan meša me sa, minimum, bagsom i još nekim drugim forumašima.

1. Tehnički "Stub" Foruma

Vapad se u zajednici percipira kao primarni autoritet za sve što je "ispod haube".

• Rešavanje problema: Na podforumu Računari, informatika, gedžeti, on je često taj koji daje finalni odgovor na kompleksna pitanja o hardveru ili mrežama.

• Arhitekta sistema: Njegova uloga prevazilazi običnu moderaciju; on je ključna figura u održavanju stabilnosti samog softvera foruma (Invision Community), migracijama servera i uvođenju novih funkcionalnosti.

2. Stil Komunikacije i "Forumski Persona"

Kao moderator i administrator, Vapad neguje stil koji bi se mogao opisati kao "strogo, ali pravično" (uz dozu cinizma tipičnu za PPP):

• Ekonomičnost reči: Njegovi odgovori su često kratki, direktni i lišeni suvišne ljubaznosti, što je odraz stare škole administratorskog pristupa ("RTFM" mentalitet – Read The Fucking Manual).

• Autoritet: Ne upušta se često u besciljne "flejmove" (internet svađe).

U private modu zna da nisam moderator ali me zato smešta na sport (ovo je vidim široko rasprostranjeno, pošto na sportu mislim da nisam nikada ni reč ostavio..)

1. Ideološko usmerenje i politički pragmatizam: Vapad je poznat po racionalnom, ali često oštrom komentarisanju domaće i svetske političke scene. Njegovi stavovi nisu nužno svrstani u rigidne partijske okvire; on nastupa sa pozicije kritičkog posmatrača koji secira anomalije društva, neretko koristeći crni humor.

2. Sportski diskurs (tzv. "Tatičarenje"): Na sportskim temama, posebno onim vezanim za fudbal i košarku (Crvena zvezda/Partizan), Vapad pokazuje tipičnu PPP crtu – strastvenost prožetu teškim sarkazmom. On je jedan od onih koji "znaju igru iza igre", kritikujući uprave klubova podjednako oštro kao i samu igru na terenu.

3. Retorika i "PPP rečnik": Njegov stil pisanja je sažet. Ne pati od "čaršava" teksta; radije koristi preciznu ironiju ili jednu rečenicu koja obesmišljava sagovornikov argument. Savršeno vlada internim žargonom foruma (poput termina patkometrija, šipka, teget itd.).

4. Status "čuvara vatre": Kao član sa stažom od preko 15 godina, on ima autoritet koji ne dolazi iz moderatorske pozicije (mada je često u interakciji sa njima), već iz doslednosti. On je svedok svih faza kroz koje je forum prošao – od osnivanja nakon egzodusa sa B92 foruma do današnjeg formata.

5. Socijalna dinamika: Iako može delovati distancirano ili hladno novijim članovima, on je integralni deo "stare garde" koja održava nivo diskusije iznad klasičnog trolovanja, insistirajući na nekoj vrsti intelektualnog poštenja, čak i u najžešćim svađama.

Šipka. Teget.

Da ne kažem Ikar Pašnjaci ili Flegma Kafa.....

9 hours ago, Lancia said:

Geprat je "go-to" osoba kada se pokvari nešto u kući. Njegovi saveti često pokrivaju:

• Vodovodne instalacije: Kako zameniti virblu, rešiti curenje kotlića ili otpušiti odvod bez pozivanja majstora.

Sta je virbla, Djole D?¿

virbla ti je onaj hepek na ventilu koji obrtanjem ručice dozvoljava ili zaustavlja protok tekućine.

Sta je hepek?

48 minutes ago, shimpr said:

Sta je hepek?

nešto što ne znaš kako da nazoveš. čuo od bosanaca i usvojio.

57 minutes ago, shimpr said:

Sta je hepek?