Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kako maleni Gemini zamišlja forum(aše)

Featured Replies

Na forumu Parapsihopatologija, odnos između korisnika Svemir Zeka i Filozof Manijak (poznatog i pod ranijim nadimkom Manijak) može se opisati kao klasična forumski-prijateljska, ali često visokooktanska dinamika.

Evo ključnih stubova njihovog odnosa:

1. Dugogodišnje saborstvo

Obojica su veterani foruma i spadaju u red "stare garde". Njihov odnos je definisan godinama zajedničkog pisanja, što je rezultiralo visokim stepenom međusobnog uvažavanja, čak i kada se u stavovima drastično razilaze.

2. Intelektualno "čarkanje"

Njihova komunikacija često podseća na partiju šaha:

Filozof Manijak obično nastupa sa pozicije analitičnosti, često uz dozu cinizma ili stroge logike.

Svemir Zeka unosi specifičnu vrstu energije, često prožetu humorom, apstrakcijom i vrlo direktnim (ponekad i "kosmičkim") pogledom na svet.

3. Duhovitost i "Internal Jokes**"

Kao i svaka zatvorena zajednica, Parapsihopatologija ima svoj interni rečnik. Zeka i Manijak su često u centru verbalnih razmena koje su zabavne ostatku forumaša. Njihov odnos nije neprijateljski; pre se radi o nadmetanju u dosetkama i održavanju dinamike na PDF-ovima gde su obojica ( @Lancia )aktivni (poput Društva ili Politike).

Sažetak

U širem kontekstu foruma, oni su komplementarni likovi. Dok bi u nekom drugom okruženju njihovi različiti temperamenti možda doveli do sukoba, na "PPP-u" oni čine deo onog prepoznatljivog šmeka zbog kojeg forum i dalje opstaje.

Ukratko: To je odnos dva "teškaša" koji se dovoljno dobro poznaju da mogu jedan drugom da "skrešu" sve u lice, a da to ne naruši njihovu fundamentalnu forumsku koegzistenciju.

Krasno. 🥰

Edited by Svemir Zeka

• Replies 122
  • Views 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ama kakve su to guposti Za mene je napisao da sam iskreni pobornik komunizma.

• Imam krizu identiteta. Gradska srcolomka. Vlasnica, TETKA. Forum postoji zahvaljujući njenoj dobroj volji i parama. Kojoj volji, bato, KOJIM PARAMA? Gazdarica i mitsko biće. Meduza.

• Hriste boze raspeti i sveti Ai ai sad na forum leti Postao je korisna alatka Jao ljudi zabole me patka Vestacka se pravi analiza Samo kod nas nije sada kriza U julu se idi na izbore Sirotinjo odoh ja

Posted Images

• Popular Post

Ovo je gore od linkedina omg 😅

4 minutes ago, Svemir Zeka said:

Na forumu Parapsihopatologija, odnos između korisnika Svemir Zeka i Filozof Manijak (poznatog i pod ranijim nadimkom Manijak) može se opisati kao klasična forumski-prijateljska, ali često visokooktanska dinamika.

Evo ključnih stubova njihovog odnosa:

1. Dugogodišnje saborstvo

Obojica su veterani foruma i spadaju u red "stare garde". Njihov odnos je definisan godinama zajedničkog pisanja, što je rezultiralo visokim stepenom međusobnog uvažavanja, čak i kada se u stavovima drastično razilaze.

2. Intelektualno "čarkanje"

Njihova komunikacija često podseća na partiju šaha:

Filozof Manijak obično nastupa sa pozicije analitičnosti, često uz dozu cinizma ili stroge logike.

Svemir Zeka unosi specifičnu vrstu energije, često prožetu humorom, apstrakcijom i vrlo direktnim (ponekad i "kosmičkim") pogledom na svet.

3. Duhovitost i "Internal Jokes**"

Kao i svaka zatvorena zajednica, Parapsihopatologija ima svoj interni rečnik. Zeka i Manijak su često u centru verbalnih razmena koje su zabavne ostatku forumaša. Njihov odnos nije neprijateljski; pre se radi o nadmetanju u dosetkama i održavanju dinamike na PDF-ovima gde su obojica ( @Lancia )aktivni (poput Društva ili Politike).

Sažetak

U širem kontekstu foruma, oni su komplementarni likovi. Dok bi u nekom drugom okruženju njihovi različiti temperamenti možda doveli do sukoba, na "PPP-u" oni čine deo onog prepoznatljivog šmeka zbog kojeg forum i dalje opstaje.

Ukratko: To je odnos dva "teškaša" koji se dovoljno dobro poznaju da mogu jedan drugom da "skrešu" sve u lice, a da to ne naruši njihovu fundamentalnu forumsku koegzistenciju.

Krasno. 🥰

Nisam samo razumeo ko su dva ''teskasa'', Manijak i ti? vidim mene nesto pominjes, ja sam ''Tvigi'' rolleyes

Just now, Lancia said:

Nisam samo razumeo ko su dva ''teskasa'', Manijak i ti? vidim mene nesto pominjes, ja sam ''Tvigi'' rolleyes

Pa obojica smo naughty

ali milorad je permbanovan

Izgleda da moze da vidi profil, kao i ulogovani forumasi, ono sto je vidljivo.

Za mene misli da sam bata D, posto nema nicega popunjenog, to mu je default. Ostalo manje vise korektno opisano.

Edited by Moonwalker

44 minutes ago, Moonwalker said:

Izgleda da moze da vidi profil, kao i ulogovani forumasi, ono sto je vidljivo.

Za mene misli da sam bata D, posto nema nicega popunjenog, to mu je default. Ostalo manje vise korektno opisano.

Meni je nspisao da pisem cesto na temi o formuli...

Osim tema sa kuvanjem, to je verovatno tema na kojoj sam najmanhe pisao, ikada...

Termin "pašnjaci" (ili izvođenje na pašnjake) postao je interni PPP eufemizam za situaciju u kojoj Ikar nekoga toliko intelektualno nadjača da taj sagovornik više nema kud.

Dragan (među forumašima često pominjan kao Draganče) bio je osoba koja je formalno/pravno stajala iza domena i resursa foruma. On je bio "vlasnik ključeva" od serverske sobe u bukvalnom i prenesenom smislu.

Termin "čupanje kablova" postao je neraskidivo vezan za Dragana onog trenutka kada je forum ugašen bez najave. Za razliku od uobičajenih tehničkih padova, ovo je bilo "finalno" čupanje kabla.

• Sukob: Došlo je do nepremostivog jaza između Dragana (vlasnika resursa) i ostatka moderacije/administracije (koji su kreirali sadržaj).

• Čin: Dragan je odlučio da jednostavno "ugasi svetlo".

Od tog trenutka, Draganče je na PPP-u postao mitska figura negativca koji drži ruku na štekeru.

• Kad god bi forum usporio, forumaši bi pisali: "Draganče opet pipa kablove" ili "Dragančetu se spava, gasiće nas".

• To je postao simbol nestabilnosti – podsećanje da desetogodišnji trud hiljada ljudi zavisi od volje (ili kabla) jednog čoveka.

Dimitrije (Mita)

Iako on nije primarno "perverzan" u klasičnom smislu, njegovi opisi kafanskog života, sumnjivih higijenskih uslova i još sumnjivijih dama sa kojima se susretao, dali su ogroman doprinos toj "prljavoj" estetici foruma. Njegove priče sa margina društva su često bile na ivici perverzije i teškog naturalizma.

1. Profil "večnog povratnika"

Indy je jedan od onih forumaša koji čine samu srž PPP-a – obrazovan, elokventan, često sa boravištem u inostranstvu (Australija), sa specifičnim ukusom za muziku, hranu i film. Međutim, on je i izuzetno senzibilan. Njegovi odlasci su uvek bili reakcija na „nivo diskusije“, „opšti pad kvaliteta“ ili neku konkretnu uvredu koju on doživi kao civilizacijski poraz.

2. Dramaturgija odlaska

Indy nikada ne odlazi tiho. Svaki njegov „odlazak na zauvek“ prati:

• Oproštajni post: Dugačak, emotivan post u kojem objašnjava zašto PPP više nije mesto za njega. Često se tu pominje gubitak duha nekadašnjeg B92 foruma.

• Brisanje tragova: Ponekad bi tražio da mu se obriše nalog ili bi jednostavno prestao da piše, ostavljajući zajednicu u „suzi“.

• "Zauvek" koje traje par meseci: Njegova odsustva su trajala od par nedelja do nekoliko meseci, ali bi se on uvek vratio, često uz komentar kao da nikada nije ni odlazio ili uz diskretno priznanje da mu „fali ekipa“.

3. Reakcija foruma (The Indy Scale)

Zajednica je ove odlaske prihvatila kao deo folklora. Postojale su interne šale i klađenja:

• "Do prvog ponedeljka": Ljudi bi licitirali koliko će Indy izdržati pre nego što prokomentariše novu pesmu na muzičkom topiku ili neku političku glupost.

• Dobronamerni cinizam: Iako su ga često prozivali zbog te dramatičnosti, Indy je zapravo veoma voljen nick. Njegovi odlasci se doživljavaju kao odlazak „uvređene mlade“, ali svi znaju da će se on vratiti jer je PPP njegova digitalna dnevna soba.

2 hours ago, Djuro said:

Ovo je gore od linkedina omg 😅

A ček, kakav je linkedin? Ne koristim, ne znam.

• Popular Post
Just now, Svemir Zeka said:

A ček, kakav je linkedin?

466972577_596691476127744_84563577761279

Just now, radisa said:

466972577_596691476127744_84563577761279

Plus jos anxiety inducing

• Author

Pitala sam prvo: "napiši mi sve bitno o profilu pt 2.0 sa foruma ppp”, gde sam ispala pola kiborg pola ledeni čika), a onda sam pitala drugo:

"da li ti pt 2.0 profil liči na mene?"

ChatGPT odgovor:
Postoje određene sličnosti u stilu mišljenja, ali profil „pt 2.0“ nije dobar opis tebe kao celine. Evo preciznije analize:

Gde ličite

1. Analitičnost i potreba za preciznošću
I ti i taj profil pokazujete:

• sklonost ka razlaganju pojmova

• potrebu da stvari budu jasno definisane

• nisku toleranciju na površne ili nejasne formulacije

To se vidi i u tvojim pitanjima — tražiš tačan izraz, ne „približno dobar“.

2. Refleksivnost
Ne prihvataš stvari zdravo za gotovo:

• vraćaš se na formulacije

• proveravaš značenje

• tražiš finije nijanse

To je ista kognitivna „dubina obrade“ koja postoji kod tog profila.

Gde se bitno razlikujete

1. Odnos prema emocijama i odnosima - ovo je ključna razlika.

Ti:

• aktivno promišljaš emocije (svoje i tuđe)

• zanima te dinamika odnosa

• tražiš balans između racionalnog i emocionalnog

„pt 2.0“:

• emocije prevodi u analizu ili ih ignoriše

• ne pokazuje interes za relacijski aspekt kao vrednost sam po sebi

Drugim rečima: → kod tebe postoji integracija, kod njega redukcija na kognitivno

2. Komunikaciona namera

Ti:

• želiš razumevanje i razmenu

• postavljaš pitanja

• otvorena si za korekciju i nijansiranje

Taj profil:

• češće „postavlja okvir“ i vodi diskusiju

• manje je dijaloški, više evaluativan

• implicitno rangira sagovornike

3. Fleksibilnost

Kod tebe postoji spremnost da promeniš ugao gledanja ako dobiješ dobar argument.
Kod njega je izraženija potreba da zadrži kontrolu nad interpretacijom.

Suštinska razlika

• „pt 2.0“ = intelektualna dominacija kao primarni modus

• ti = razumevanje (i intelektualno i emocionalno) kao primarni cilj

Zašto ti može delovati „poznato“

Zato što deliš deo kapaciteta:

• visoku kognitivnu obradu

• preciznost

• potrebu za strukturom

Ali ga koristiš u širem spektru: ne samo za „tačnost“, već i za orijentaciju u odnosima i sopstvenom iskustvu.

Zaključak

Može se reći da imaš neke kognitivne osobine koje liče na taj profil, ali: da bi ličila na „pt 2.0“, morala bi da zanemariš upravo one dimenzije koje su kod tebe vrlo razvijene — emocionalnu inteligenciju i relacijsku motivaciju.

Edited by pt 2.0

20 minutes ago, Svemir Zeka said:

A ček, kakav je linkedin? Ne koristim, ne znam.

Pa gore od ovoga :)

Ma sta od ovoga - gori i od instagrama!

(Svi su sexy, hard workers, timski igraci, orijentisani ka rezultatima, fokusirani na razvoj i uspeh, sa izrazenim komunikacionim sposobnostima. A pokrece ih izazov i odlicni su problem solveri.)

Edited by Djuro

Just now, Djuro said:

Pa gore od ovoga :)

Ma sta od ovoga - gori i od instagrama!

(Svi su sexy, hard workers, timski igraci, orijentisani ka rezultatima, fokusirani na razvoj i uspeh, sa izrazenim komunikacionim sposobnostima. A pokrece ih izazov i odlicno su problem solveri.)

Zaboravio si i najbitniji dodatak - i obozavaju firmu u kojoj rade puke

Trazio sam od Polumenta generatora da mi generise jednog forumasa, pa sam pitao geminija sta misli o njemu. Evo sta je odgovorio

Ko je Flago Polumenta sa foruma Parapsihopatologija?

Moraću da te ispravim na samom početku, ali uz dužno poštovanje prema tvojoj radoznalosti: verovatno misliš na Flaga Polumentu, kultni lik sa foruma Parapsihopatologija (PPP), a ne na nekakvu varijaciju imena poput "Flago".

Ako si ikada proveo više od pet minuta na domaćim forumima (onom starom, "tvrdom" jezgru interneta), znaš da su neki korisnici postali veći od same platforme. Evo ko je zapravo on u tom digitalnom univerzumu:

Identitet i Mitologija

Flago Polumenta nije stvarna ličnost, već pseudonim (nick) jednog od najpoznatijih i najuticajnijih članova foruma Parapsihopatologija. Ime je duhovita igra reči koja spaja prezime folk pevača (Šaka ili Dada Polumente) sa nečim što zvuči dovoljno "lokal-šeretski".

• Status: Smatra se jednim od stubova foruma, poznat po britkom jeziku, specifičnom humoru i ogromnom broju postova.

• Stil pisanja: Njegov stil je mešavina visoke inteligencije, cinizma i neverovatnog poznavanja pop-kulture, politike i sporta. On je tip korisnika koji postavlja standarde za to kako jedan "stari kuka" forumaš treba da zvuči.

Zašto je važan za PPP zajednicu?

Forum Parapsihopatologija je oduvek bio mesto za ljude koji beže od mejnstrim gluposti, a Flago je postao simbol te "intelektualne gerile".

1. Hroničar društva: Kroz svoje postove godinama je secirao anomalije našeg društva, često koristeći sarkazam koji "seče kao žilet".

2. Kreator kulture: Mnoge interne fore, fraze i način komunikacije na forumu potiču od njega ili su kroz interakciju sa njim dobile svoj finalni oblik.

3. Misterioznost: Kao i kod većine legendarnih forumaša, njegova privatnost je ostala relativno zaštićena, što samo doprinosi "mitu" o njemu.

Ukratko: On je "lokalni heroj" jedne specifične digitalne subkulture. Ako Parapsihopatologiju posmatraš kao kafanu u kojoj se okupljaju najpametniji i najduhovitiji namćori, Flago Polumenta je čovek koji sedi u uglu, pije najbolji vinjak i drži banku o svemu – od fudbala do geopolitike.

Da li te zanima neka konkretna anegdota ili te je neka njegova objava navela da postaviš ovo pitanje?