April 16Apr 16 Kad se postaje baba? Posle menopauze, Sa unucetom ili preko 50godina?Okej nije bas da izgledam kao da tinejdzerka al daleko sam jos od babe. Pocecu da lazem da sam 42, vec me smara kad se sokiraju sa 50.
April 16Apr 16 tetka bojku i strinu stane su i generacije praunucadi tako zvale. ova druga je u 90+ nosila cipele na stiklu. doduse, samo jedno 5-6 cm. poz
April 17Apr 17 11 hours ago, mustang said:Kad se postaje baba?Posle menopauze,Sa unucetom ili preko 50godina?Okej nije bas da izgledam kao da tinejdzerka al daleko sam jos od babe.Pocecu da lazem da sam 42, vec me smara kad se sokiraju sa 50.Otisla ja prosle godine u vrtic po bratanicinu cerku Martu, rekla bratanica vaspitacicama da ce doci Martina baka po nju, da znaju. Kucam ja, ulazim, Marta trci ka meni, kazem ja da sam dosla po Martu, a vaspitacice iznenadjeno:"Pa nama Marta ceo dan prica da ce doci baka po nju, a vi ne izgledate kao baka"Baka je osecanje, a ne izgled! 😊
April 17Apr 17 U razredu sam imala "babe i tetke" već u osnovnoj školi, i izgledom i stavovima.Moje drugarice nisu babe i teško da će ikad biti.za mene, baba pripada samo svojim unucima, ostali mrš.Inače, u srpskom jeziku mislim da ne postoje uvredljivije reči od ovih: pička, klimakterična, baba.
April 17Apr 17 Popular Post Registrovah se samo da doprinesem ovde, za nauk onima što neće hormone nego će kao ja, na suvo, jer to je, zaboga prirodno. Aha, kako da ne.Dakle, da dodam na spisak:dva panična napada sa par nedelja razmaka, oba dan pre odlivčine, oba u moru daleko od obaleteške koprivnjače nepoznatog porekla, prvi i najgori put uz odlivčinu, kasnije blaže, u naletima trajalo par godinavrtoglavice u raznim položajimapreskakanje srca, neko čudno podrhtavanje, opšti osećaj neprepoznavanja same sebesuva koža, suva kosa, suve oči...Tek kad sam presahla sve je nestalo i tada sam ukapirala sa čim je sve ovo imalo veze.Sad sam super, 61, jesam baka, nisam baba 😊
April 17Apr 17 3 hours ago, Marta said:neće hormone nego će kao ja, na suvo, jer to je, zaboga prirodno. Aha, kako da ne.Hormonofobija parira psihofarmakofobiji u velikoj količini. Kao da je neko izmislio e da bi nas trovao, a ne lečio.
April 17Apr 17 15 minutes ago, Svemir Zeka said:Hormonofobija parira psihofarmakofobiji u velikoj količini. Kao da je neko izmislio e da bi nas trovao, a ne lečio.Ne samo psihofarmakofobiji neko svakoj farmakofobiji, ali ja mislim da tu ima i onog da ako uzmeš nešto to kao znači neku slabost, šta ti ja znam. Nalazim se tu, ja stvarno izbegavam tablete i lekove i preparate i suplemente i baš sam od onih koji mogu da trpe dok ne prođe (#neolit ), ali ovo je bio takav pakao da bih - da mi je ova pamet a one godine - sigurno uzela nešto. Štos je što sam ja izvalila da je to to tek kad je sve prošlo, jer svi ti pominju uglavnom vrućinu, mood swings i to, a ovu paletu bizarnih simptoma niko ne povezuje. Tek posle sam shvatila da nisam jedina (vidi spisak 100 simptoma negde gore).
April 17Apr 17 Kako god okrenes, najebe vecina nas i sa i bez hemije. Interesantno je koliko svi razlicite simptome imaju a kroz same shit se prolazi 😁
April 17Apr 17 Author ih ja ni napade panike nisam uspela da prepoznam kao takve mislim - i bolje, sad kad ih prepoznajem to mi ne sluzi nichemu, da se zakopam u rupu a nemam gde i nemamo kako
April 17Apr 17 Kako se oseca panicni napad?Prosto ne mogu da identifikujem sa bilo cim oko mene. A ti bubo definitvno nisi panicar. Hladna ko spricer na stvari na koje se mi primamo. Razumem da to moze svakom da se desi, al mi nije poznat osecaj Edited April 17Apr 17 by mustang
April 17Apr 17 Author 3 minutes ago, mustang said:Kako se oseca panicni napad?Prosto ne mogu da identifikujem sa bilo cim oko mene. A ti bubo definitvno nisi panicar. Hladna ko spricer na stvari na koje se mi primamo. Razumem da to moze svakom da se desi, al mi nije poznat osecajpa sad. ne znam. kod mene je to fizichka nelagoda, fizichko realno osecanje da me situacija prevazilazi, da ne mogu da reshim nishta i da moram da se sklonim ali hitno. od bilo gde. obichno nemam gde da se sklonim, kao shto ni opasnost nije fizichka. situacija je random bilo shta, ne mora da ima nikakav smisao. lupanje srca, bezveze disanje i panika. kad sam svesna da nishta u zivotu ne mogu da reshim, a imam pun kikiriiki stvari za reshavanje, koje su realno nereshive. ne ono da mi kazesh reshice se, nece i ja to znam. ali mislim da je to kod mene vrlo blago, ja normalno sedim u busu i ocu dumren, ne vidi se nishta. a to su neretko ozbiljni problemi ko ima...
April 17Apr 17 Uhhhh... A jel sama to trigerujes razmisljanjem o tim problemima ili odjednom dodje, lupam sad, gledas kroz prozor busa, gledas ljude, ulice itd... I onda podsvesno samo raspali?
April 17Apr 17 28 minutes ago, mustang said:Kako se oseca panicni napad?Da ćeš da eksplodiraš, nešto će ti se desiti, ne umeš ni da objasniš šta, ne znaš šta ćeš sa sobom, samo odjednom ne možeš da funkcionišeš. Preseče samo. Ili navala tzv hladnog znoja, kao da prođe kroz telo. Ili odjednom zalupa srce ili sve to zajednoPsihijatrija kaže da je to subjektivno jedan od najgorih, ako ne i najgori doživljaj na mentalnom nivou, iako kao dijagnoza nije među ozbiljnijim.