April 12Apr 12 Konačno vaskrso topik koji sam priželjkivala Do kad se ulošci tačno koriste? Ja sam na hormonima i još uvek imam kano devojčica sve stejdževe: i pms, i ms i post em es....i boli me stomak....
April 12Apr 12 Author pa sve do dana kad ti ne trebaju. zapravo ne znam. meni samo jednog meseca nisu trebali nikad vishe. ali moja putanja mozda nije skroz standardna
April 12Apr 12 Možda bih mogla malo da proširim. Primetila sam da mi se vremenom ispomeralo malo s tajmingom, pa mi pms počne 7-10 dana ranije, a dan-dva ranije procvetam, sva sam super. A dok ovo traje, u stanju sam da odgrizem šta hoćeš. Samo me ulupi u mozak, imam i muzičku pozadinu, kao ono kad u filmovima psihopate prelaze iz jedne ličnosti u drugu, spuste glavu pa.podignu s novim pogledom. Ali ne treba me osuđivati, najteže je meni osećaj mi je kao da po svemiru hodam, teško mi je da podignem telo, sva sam kao u vodi da se pomeram. A u glavi ajkula 🥹Al kad to prođe, kao leptirić. Jebo ti ja hormone....
April 12Apr 12 obozavam da citam upise zeca i sanje na zdravstvene... teme.ovde jos jedna buba-tip. samo jednog meseca nije bilo nista.i posle nije bilo nista, osim napada vrucine. do danas je ostala skoro potpuna netolerancija na vrucinu.sve u svemu, bas je dobro bez.poz
April 12Apr 12 Author vidi, ja nisam imala nikakve manifestacije takve skoro nikad. na 30 dana precizno je radila mashina, sve do jednog poslednjeg 30og dana. ali sam imala razne druge ludosti koje nisam umela nichemu da pripishem. mi iz staaare sfrj smo trenirani da to sve ono, nishta, kako ddr olimpijke skachu na krov usred menstruacije, nema poshtede nema zezanja, tako da se simptomima bavila samo ona koja je imala simptome za dispanzer, ostale stado tamo stado vamo
April 12Apr 12 Author 2 minutes ago, le petit nicolas said:obozavam da citam upise zeca i sanje na zdravstvene... teme.ovde jos jedna buba-tip. samo jednog meseca nije bilo nista.i posle nije bilo nista, osim napada vrucine. do danas je ostala skoro potpuna netolerancija na vrucinu.sve u svemu, bas je dobro bez.pozchak ni napad vrucine, sve bezveze i nishta, ali mislim da sam to nasilu prespojila za vreme kovida. imalo se precheg posla i opstanka
April 12Apr 12 Mene interesuje ta mistična perimenopauza i svi mogući simptomi koji se povezuju s njom ("zamrznuto" rame, problemi s kratkoročnom memorijom itd.). Kad je vama to počelo? Negde nalazim i do 7 godina pre menopauze. Edited April 12Apr 12 by makondo Greške u kucanju
April 12Apr 12 3 minutes ago, makondo said:problemi s kratkoročnom memorijomOvo imam, počela sam da govorim svima na poslu, aj deci, al kolegama poslednjih meseci, da me podsete za sve, ništa e mogu da zapamtim. E sad mi je lakše ako ima veze s tim 🙄
April 12Apr 12 16 minutes ago, le petit nicolas said:dva skoro pa nista! o cemu cemo mi da pisemo na ovoj temi? pozUvek možeš da iznađeš nešto da te muči. Evo kako ja
April 12Apr 12 mogu svasta da nadjem, nije da ne mogu. ali, kad citam/slusam o tim danima pre i posle, ovakvim-onakvim, pa o godinama (morala sam da guglam "perimenopauza")... kao da su oko mene sve fernande sa izvezenim krugom na spavacici i crkvenim kalendarom. a, mozda, stvarno, nisam imala vremena da primetim. u 50. kad je stalo, se preselila, jurila s boravkom i poslom, ustajala u 5.40, putovala busom cca 3 sata dnevno. u 53. se pravila kuca. simultano juniori ucili i ludeli, brak se raspadao, bile mnoge druge vazne stvari.poz Edited April 12Apr 12 by le petit nicolas
April 12Apr 12 Kažu da su sve ovo simptomi perimenopauza, a ironija je da današnji ginekolozi to na fakultetu njesu izučavali😎.
April 12Apr 12 20 minutes ago, le petit nicolas said:mogu svasta da nadjem, nije da ne mogu. ali, kad citam/slusam o tim danima pre i posle, ovakvim-onakvim, pa o godinama (morala sam da guglam "perimenopauza")... kao da su oko mene sve fernande sa izvezenim krugom na spavacici i crkvenim kalendarom. a, mozda, stvarno, nisam imala vremena da primetim. u 50. kad je stalo, se preselila, jurila s boravkom i poslom, ustajala u 5.40, putovala busom cca 3 sata dnevno. u 53. se pravila kuca. simultano juniori ucili i ludeli, brak se raspadao, bile mnoge druge vazne stvari.pozA bem li ga, osim svih ostalih muka koje imam, i za ovo imam razlog. Završila sam s 14 godina u bolnici zbog odliva, i od tad ja se samo mučim s tim, u raznim periodima manje ili više (kao i sve ostale oko mene, jedino moja mama kaže kako eto njoj nikad ništa). I meni je tad rečeno u bolnici, ovako ćeš morati da trpiš i da ćutiš, i ja sam ćutala i trpela. Ali da je postojalo, jeste. S druge strane, odlasci u ovulacionu penziju su baš bili gadni kod mojih tetaka i mame, sve su sestre, tako da sam i ja krenula nekim lošim putem, pa otišla da mi se da nepopularna terapija. I sad sam ok. Ali se nadam da će polako sve to da se reši, a ne kao kod njih višestrukim hospitalizacijama i histeroktomijama. I mama je tad muku mučila s penzionisanjem i stečajem firme koje bi je bacila na biro tri godine pred penziju, al je opet i ovo sjebalo dodatno. Tako da eto. Ostalo me još nije uhvatilo, ako ne računam ovaj haos od nalaza u biohemiji.