April 10, 201610 yr obisli drugi. pratilo nas +20 stepeni sva 4 dana sto je za pocetak aprila poprilican user. drugi dan smo pravili turu lis-sintra-rt-cascais-lis (sve karte (bus i voz) kostale 15 jura). kroz sintru projurili (evil smile) jer nismo znali kada je poslednji voz iz cascaisa za lis. hrana raznovrsna i ukusna i ne puno skuplja od srpske. za sve ostalo sto treba pitajte, uspeli smo da zatvorimo dosta toga za 4 dana. i sto rece milos - vindjakna je must have jer vetar pici sa okeana samo tako.
April 10, 201610 yr Uzeti Lisabon Card za 3 dana, isplati se. U Sintri uzeti kartu od 12 evra za sve lokalitete + voz do Kaskaisa, voznja tramvajem 28 obavezna, da se vidi grad u jednom cugu.
March 1, 20179 yr Kako do Lisabona? Ima li smisla ići vozom ili da se uzme avion? Odakle? Kako se kreću cene jednog, a kako drugog transporta?
March 1, 20179 yr Uzeh neke random datume za nedelju dana u maju i Beograd - Lisabon avionom sa duzim pauzama u Rimu ili Frankfurtu je 210-230 evra. Ima i jeftinija varijanta (200 evra) sa Swissom preko Ciriha ali se stize u ponoc, to mi ne deluje bas zgodno..Vec kada promenim druge datume, dobijem i druge kombinacije i druge cene, od 200 pa do 300 evra. Posalji mi kada bi isao pa da pogledam detaljnije. Cak i sa avionom ti ne gine ~ 3/4 dana u putu - zbog presedanja. Edited March 1, 20179 yr by I*m with the pilots
September 4, 20187 yr E ovako, Idem u Lisabon u oktobru na 10 dana, delom poslovno, ali sam zapravo produzio malo namerno. Sto se tice posla, to ce trajati maksimum 3 dana, ostatak valja rasporediti nekako da ima smisla. Nekako se potrefilo da nikad nisam bio (ni u Portugalu uopste) pa sam hteo da se posavetujem sa vama kako najbolje uklopiti preostalo vreme. Prihvatam i predloge da na par dana odem u planine, Porto, jug zemlje, cak sam gledao Ryan Air za Azore na tri dana, smesno je jeftin (da li to npr ima smisla?) Sto se tice samog grada, i evropskih gradova uopste, nikad me preterano nisu zanimala glavna turisticka mesta i muzeji, jer osetim teskobu kad pored mene gomila ljudi pravi fotke od kojih 99% vise nikad nece pogledati, samim tim cela ta prica mi je previse sterilna. U Parizu idem u Pompidou i na sever kod Arapa, u Berlinu u Kreuzberg i Neukolln, u Barseloni u Raval, dok mi u Budimpesti dodje da se spalim od uzasa cim krocim na teritoriju tog grada. Naravno, ukoliko mislite da neka od tih glavnih atrakcija ne sme da se propusti, uvazicu i overicu, kao sto manje vise uvek overim, makar ovlaz. Nekoliko stvari o meni. Volim da pijem, pusim, slusam uglavnom rok i pank, ne volim parkove unutar grada, ali volim sume u predgradjima i divljinu, cistinu. Volim par dana da se raspadam a onda par dana da hodam po planinama npr. U sustini, bitniji su mi gotivni ljudi nego turisticki epicentri. I da, volim cudnu arhitekturu, opsednut sam bizarnim, opskurnim ili jednostavno prevelikim gradjevinama koje izazivaju strahopostovanje. I da, obozavam morsku hranu. Samo to bih jeo cele godine Ako imate ikakvu ideju i predlog na osnovu ovog opisa, hit me. Hvala Edited September 4, 20187 yr by Tsai
February 14, 20233 yr Wizzair uvodi liniju za Lisabon od jula.. oko 3 puta jeftinije nego AirSerbia Edited February 14, 20233 yr by Milosh76
February 16, 20233 yr On 14.2.2023. at 14:50, Milosh76 said: Wizzair uvodi liniju za Lisabon od jula.. oko 3 puta jeftinije nego AirSerbia Koje su cene otrpilike? Na Lisabon mislim. Edit: Videla cene. Sad vidim prvi let tek od 25. jula. Edited February 16, 20233 yr by Moonwalker
February 16, 20233 yr Bio sam u Lisabonu u februaru... odlican termin, samo duva veoma jak vetar. Ali verujem da je u novembru i povoljno i lepo. Jul svakako nije mesec za Lisabon, ako ti je cilj razgledanje grada i okoline