Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Lisabon

Featured Replies

obisli drugi.

pratilo nas +20 stepeni sva 4 dana sto je za pocetak aprila poprilican user.

drugi dan smo pravili turu lis-sintra-rt-cascais-lis (sve karte (bus i voz) kostale 15 jura). kroz sintru projurili (evil smile) jer nismo znali kada je poslednji voz iz cascaisa za lis.

hrana raznovrsna i ukusna i ne puno skuplja od srpske.

za sve ostalo sto treba pitajte, uspeli smo da zatvorimo dosta toga za 4 dana.

i sto rece milos - vindjakna je must have jer vetar pici sa okeana samo tako.

• Replies 154
  • Views 30.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Lo Zingaro
    Lo Zingaro

Meni je ovo najdrazi film o Lisabonu i najbolje predtsavlja kako je taj grad izgledao kad sam ga prvi put posetio. Ljubav na prvi pogled. Lisbon Story

• ultra plasticni
    ultra plasticni

ja pamtim jednu bas bunjuelovsku scenu, oko 9 uvece sisli smo na stanici posle baixa sijado ka moru (ima previse stepenica na gore) i krenuli ka centru, prolazimo pored jedne crkve, ogromna masivna me

• Lo Zingaro
    Lo Zingaro

Cim izadjete iz hotela obavezno na kolace iza ugla Pastéis de Belém® Pastéis de Belém®

Posted Images

Uzeti Lisabon Card za 3 dana, isplati se. U Sintri uzeti kartu od 12 evra za sve lokalitete + voz do Kaskaisa, voznja tramvajem 28 obavezna, da se vidi grad u jednom cugu.

• 10 months later...

Kako do Lisabona? Ima li smisla ići vozom ili da se uzme avion? Odakle? Kako se kreću cene jednog, a kako drugog transporta? 

Uzeh neke random datume za nedelju dana u maju i Beograd - Lisabon avionom sa duzim pauzama u Rimu ili Frankfurtu je 210-230 evra. Ima i jeftinija varijanta (200 evra) sa Swissom preko Ciriha ali se stize u ponoc, to mi ne deluje bas zgodno..Vec kada promenim druge datume, dobijem i druge kombinacije i druge cene, od 200 pa do 300 evra. Posalji mi kada bi isao pa da pogledam detaljnije.

Cak i sa avionom ti ne gine ~ 3/4 dana u putu - zbog presedanja.

Edited by I*m with the pilots

• 1 year later...

E ovako, 

Idem u Lisabon u oktobru na 10 dana, delom poslovno, ali sam zapravo produzio malo namerno. Sto se tice posla, to ce trajati maksimum 3 dana, ostatak valja rasporediti nekako da ima smisla. 

Nekako se potrefilo da nikad nisam bio (ni u Portugalu uopste) pa sam hteo da se posavetujem sa vama kako najbolje uklopiti preostalo vreme. Prihvatam i predloge da na par dana odem u planine, Porto, jug zemlje, cak sam gledao Ryan Air za Azore na tri dana, smesno je jeftin (da li to npr ima smisla?) 

Sto se tice samog grada, i evropskih gradova uopste, nikad me preterano nisu zanimala glavna turisticka mesta i muzeji, jer osetim teskobu kad pored mene gomila ljudi pravi fotke od kojih 99% vise nikad nece pogledati, samim tim cela ta prica mi je previse sterilna. U Parizu idem u Pompidou i na sever kod Arapa, u Berlinu u Kreuzberg i Neukolln, u Barseloni u Raval, dok mi u Budimpesti dodje da se spalim od uzasa cim krocim na teritoriju tog grada. Naravno, ukoliko mislite da neka od tih glavnih atrakcija ne sme da se propusti, uvazicu i overicu, kao sto manje vise uvek overim, makar ovlaz. 

Nekoliko stvari o meni. Volim da pijem, pusim, slusam uglavnom rok i pank, ne volim parkove unutar grada, ali volim sume u predgradjima i divljinu, cistinu. Volim par dana da se raspadam a onda par dana da hodam po planinama npr. U sustini, bitniji su mi gotivni ljudi nego turisticki epicentri. I da, volim cudnu arhitekturu, opsednut sam bizarnim, opskurnim ili jednostavno prevelikim gradjevinama koje izazivaju strahopostovanje. 

I da, obozavam morsku hranu. Samo to bih jeo cele godine

Ako imate ikakvu ideju i predlog na osnovu ovog opisa, hit me. 

Hvala

Edited by Tsai

• 5 months later...

Niko  gore nije  odgovorio @Tsai za Portugal :(

:cry:

Jel si bio u Sintri?

Sintra je najobaveznija od svih lisabonskih znamenitosti.

• 3 years later...

@Tsai

Jesi li bio na kraju?

• 3 weeks later...

Wizz Air uvodi Lisabon od leta sledeće godine.

• 1 month later...

I AirSerbia uvela Lisabon u ponudu.

Od aprila 😎

Wizzair uvodi liniju za Lisabon od  jula.. oko 3 puta jeftinije nego AirSerbia :D

Edited by Milosh76

On 14.2.2023. at 14:50, Milosh76 said:

Wizzair uvodi liniju za Lisabon od  jula.. oko 3 puta jeftinije nego AirSerbia :D

Koje su cene otrpilike? Na Lisabon mislim.  

Edit: Videla cene. Sad vidim prvi let tek od 25. jula.

Edited by Moonwalker

Bio sam u Lisabonu u februaru... odlican termin, samo duva veoma jak vetar. Ali verujem da je u novembru i povoljno i lepo. Jul svakako nije mesec za Lisabon, ako ti je cilj razgledanje grada i okoline :)