Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Lisabon

Featured Replies

• Replies 154
  • Views 30.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Lo Zingaro
    Lo Zingaro

Meni je ovo najdrazi film o Lisabonu i najbolje predtsavlja kako je taj grad izgledao kad sam ga prvi put posetio. Ljubav na prvi pogled. Lisbon Story

• ultra plasticni
    ultra plasticni

ja pamtim jednu bas bunjuelovsku scenu, oko 9 uvece sisli smo na stanici posle baixa sijado ka moru (ima previse stepenica na gore) i krenuli ka centru, prolazimo pored jedne crkve, ogromna masivna me

• Lo Zingaro
    Lo Zingaro

Cim izadjete iz hotela obavezno na kolace iza ugla Pastéis de Belém® Pastéis de Belém®

Posted Images

Meni je to Madrid od velikih gradova. Lep i energican. Imam cak i najlepsi video zapis sebe svih vremena, upravo iz Madrida Usla magija u mene.

Lisabon ima posebnu klimu koja dodaje sarmu grada poprilicno, posebno kad se ode tokom zimskih meseci.

Verujem da je Bec super zgodan za zivot

9 minutes ago, Sandradjer said:

Meni je to Madrid od velikih gradova. Lep i energican. Imam cak i najlepsi video zapis sebe svih vremena, upravo iz Madrida Usla magija u mene.

Lisabon ima posebnu klimu koja dodaje sarmu grada poprilicno, posebno kad se ode tokom zimskih meseci.

Verujem da je Bec super zgodan za zivot

E da, u Madridu sam bila samo jednom, ali mi je ostao isto u baš lepom sećanju, iz više razloga, mogao bi da uđe u konkurenciju.

Mogli bismo da osnujemo grupu podrške za nas sa sličnim sentimentom. D

16 minutes ago, Sandradjer said:

Lisabon ima posebnu klimu koja dodaje sarmu

Sarma 😍

2 minutes ago, Milosh76 said:

Sarma 😍

Za sarme skokni do Firence D

• 1 month later...

Žena i ja idemo u Lisabon početkom juna na 4 dana. Ja idem na kongres 3 dana, ona ide da se zajebava i da joj dupe vidi put. Obzirom da ću biti ograničen vremenom održavanja kongresa i da nam je hotel kod Belem kule, šta je najefikasniji plan za videti što više (osim Sintre, to sam razumeo da je must see).

1 hour ago, Ayatollah said:

Žena i ja idemo u Lisabon početkom juna na 4 dana. Ja idem na kongres 3 dana, ona ide da se zajebava i da joj dupe vidi put. Obzirom da ću biti ograničen vremenom održavanja kongresa i da nam je hotel kod Belem kule, šta je najefikasniji plan za videti što više (osim Sintre, to sam razumeo da je must see).

Cim izadjete iz hotela obavezno na kolace iza ugla

Pastéis de Belém®
No image preview

Pastéis de Belém®

Tu su zaista najbolji. Evo da doprinesem iz licne arhive

IMG_20260410_111658.jpg

IMG_20260410_111546.jpg

Kad dosade bakalari i kolač de nata, preporuka za italijansku hranu kod zemljaka u Lisabonu:

Di Amici by Pizza em Casa

Calçada da Ajuda 107, 1300-011 Lisboa, Portugal

Odlična pizza, odresci i deserti.

On 10. 4. 2026. at 7:48, Ayatollah said:

Ima svasta, Sintra ima posebnu mikroklimu. Idete na drugu stranu tamo je Costa de Caparica, pescana plaza 20 km. Alfama centar i tu da slusate fado, mada su sada restorani postali preskupi. Parque das Nacoes, tu ima svega, napravljen za izlozbu expo 98, to je sto Vucko sad kopira. Belem obavezno tvrdjava. Mislim da sve to ima na tripadvisoru, tako da ce te se snaci. Ja ovde zivim, ali 4 dana nikako nije dovoljno.

22 minutes ago, Miki_belavista said:

Ima svasta, Sintra ima posebnu mikroklimu. Idete na drugu stranu tamo je Costa de Caparica, pescana plaza 20 km. Alfama centar i tu da slusate fado, mada su sada restorani postali preskupi. Parque das Nacoes, tu ima svega, napravljen za izlozbu expo 98, to je sto Vucko sad kopira. Belem obavezno tvrdjava. Mislim da sve to ima na tripadvisoru, tako da ce te se snaci. Ja ovde zivim, ali 4 dana nikako nije dovoljno.

Hvala. Znam da 4 dana nije dosta, ali uvek postoji još jedan dolazak.

Kakav je javni prevoz u Lisabonu? Možemo li da idemo autobusima naokolo, ili su nam taksiji bolja opcija? Ovo mi je posebno bitno za seminar, jer mi je hotel jedno 5km od mesta održavanja seminara i moram da stignem na vreme.

Javni prevoz radi, ali rasporedi koje vidiš na aplikacijama možeš mački o rep.

Tu oko Belema je baš lep kraj, ima parkova, Žeronimo manastir, vojni muzej, može pola dana lagano da se potroši, može i više ako volite da šetate.

Na Alfamu može drugi dan da ode, šetnju zavšite na tvrđavi Castelo de Sao Jorge odakle ima kul pogled na ceo grad.

Tu negde između uglavite Bairo Alto, sednete na ribu u neki restorančić.

I gde god planirate da idete kupuj karte online unapred.

Treba otici i na drugu stranu do Estorila i Kaskaisa. Ide cesto voz iz Belema, a isti voz ide i do centra grada. Moze i preko mosta do Hristove statue i vidikovca

9 hours ago, Ayatollah said:

Hvala. Znam da 4 dana nije dosta, ali uvek postoji još jedan dolazak.

Kakav je javni prevoz u Lisabonu? Možemo li da idemo autobusima naokolo, ili su nam taksiji bolja opcija? Ovo mi je posebno bitno za seminar, jer mi je hotel jedno 5km od mesta održavanja seminara i moram da stignem na vreme.

javni prevoz je dobar, problem je sto se busevi zaglave. Meto ne ide do Belema, ali ide voz. Bolt je najeftiniji, Uber malo skuplji, taksi jos skuplji. U svakom slucaju taksi je jeftiniji nego u BGu. Mozete da kupite 24h javni prevoz, onda njime koristite sve zivo i buseve i metro i voz.

9 hours ago, goofs said:

Javni prevoz radi, ali rasporedi koje vidiš na aplikacijama možeš mački o rep.

Tu oko Belema je baš lep kraj, ima parkova, Žeronimo manastir, vojni muzej, može pola dana lagano da se potroši, može i više ako volite da šetate.

Na Alfamu može drugi dan da ode, šetnju zavšite na tvrđavi Castelo de Sao Jorge odakle ima kul pogled na ceo grad.

Tu negde između uglavite Bairo Alto, sednete na ribu u neki restorančić.

I gde god planirate da idete kupuj karte online unapred.

Bairo Alto je suvise komercializovan, nekada je to bio sirotinjski kraj, danas sve apartmani za izdavanje.