Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Barselona

Featured Replies

Ortaku su na aerodromu u trku iz ruke oteli torbu sa lap topom i nesto para sto je bilo unutra.@Glas_razuman koej su pare u pitanju? :)

• 6 months later...
  • Replies 310
  • Views 46.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted Images

Има ли какав познавалац прилика у Шпанији. Цене неких некретнина делују :blink: 200-300 евра по квадрату. Боље се држе викендице по Србији. Пало тржиште, ал опет... :huh:http://www.idealista...-por=precio-asc

Nije tržište palo već nikad nije ni postojalo, makar ne u obimu u kom su ga zamislili investitori. Celu proteklu deceniju se u Španiji sumanuto zidalo i već godinama par miliona stanova i kuća zvrji prazno. Sad su krenuli da prodaju za daj šta daš kako bi makar delimično izvukli štetu.Takođe, poslednje 2-3 godine su banke konfiskovale gomilu nekretnina na osnovu nevraćanja kredita i ta ponuda dodatno obara cene.

• 6 months later...

jesi se vratio?ovaj ne voli pescane: "ne znam, meni je more oko barse prilicno djubre... jedino gore ka severu, costa brava, cadaques..."pescane: "pa u samom gradu mozda bogatell... barceloneta ce verovatno biti prenapucena... a van grada sitges, koji je i kao mesto zanimljiv i sant pol de mar..."ima li u barseloni jeftine hrane i/ili forumaša?

• 1 year later...

jel' validno ovde kupiti kartu? nadam se da ukljucuje voznju linijom R2 :D

gde mogu da vidim red voznje vikendom?

Edited by extragluv

Na brošuri piše da Hola BCN karte pokrivaju samo R1 (od Rodalies linija, pored naravno metroa, buseva i tramvaja). Za grad takođe preporučujem kupovinu T10 karata u mašinama na ulazu u metro, to je 10 vožnji za malo preko 10 evra.

Za R2 verovatno treba da se pogleda ovde.

Hola BCN karte pokrivaju prvu zonu prigradske zeleznice (Rodalies de Catalunya), tako da se uz nju moze putovati svim vozovima koji prolaze kroz tu zonu, pa i R2. Ukoliko se otputuje  van granice iste placa se doplatna karta pri izlasku sa zeleznicke stanice. Moze da se koristi i za voznju od/do aerodroma iako se nalazi u zoni 4.

Karta zona prigradske zeleznice u Barseloni >>   Rodalies de Catalunya

Na netu kupujes vaucer koji menjas za kartu na oznacenim mestima u gradu (aerodrom i zeleznicka stanica), vaznost ide od trenutka prvog validiranja.

vazi li ili ne? R2 mi treba za 4 voznje, mozda je pametnije da kupim 4 karte za R2 i tih 10 karata za po gradu, posto se ne zadrzavam.

jbg, piše ovo:

WP_20150115_21_12_18_Pro.jpg

"... Rodalies de Catalunya (Zone 1)", ne znam da li to isključuje R2.

S druge strane, ovde piše ovo:

Hola BCN! multi-day travel cardsIf you are visiting Barcelona choose your Hola BCN! for 2, 3, 4 or 5 days and plan your route around the city and metropolitan area on public transport: metro and bus (TMB), local train (FGC), tram (TRAM) and regional train (Rodalies de Catalunya)

bez ove napomene za Zone 1.

A možda da kažeš gde i kuda ideš pa da ti osmislimo itinerer :)

:)

R2 Nord - Treba mi za T2 terminal i Montmelo. Iskopao sam da je karta samo 3 eura, kul :)

Super!

Ponesi lovu i svrati u La Roca Village ko pravi turista :D

S druge strane, ovde piše ovo:

bez ove napomene za Zone 1.

Napomena za Zonu 1 se vidi na istom sajtu kada se krene u kupovinu karte.

Ako je moj prethodni post bio neprecizan ponovicu da HolaBCN karta vazi za putovanje vozom izmedju aerodroma i bilo koje stanice u Zoni 1. Stanica Montmelo se nalazi u drugoj zoni i potrebna je doplata  od 2.5 evra.

Karta za jednu voznju vozom R2 Nord od aerodroma do Montmela je 4.10 evra. Karta za deset voznji na toj relaciji kosta 27.55 evra. 

Ako ima jos pitanja tu sam.

Super!

Ponesi lovu i svrati u La Roca Village ko pravi turista :D

pre bih rekao da se ko pravi streber spremam mesecima unapred. proci ce ta snizenja dok ja pristignem :)

U LRV su sniženja uvek, osim kada je sezona sniženja u samoj Barsi (januar i jul/avgust), that's the beauty of it.

• 4 months later...

Pre 2-3 nedelje

A2zcKxo.jpg