July 30, 201114 yr Zaboravih...ovi Italijani voze kao ludaci...voznja u BGu mu dodje kao odmor u poredjenju sa Firencom npr...Vodi računa u saobraćaju.......što južnije ideš sve je gore i opasnije.
August 17, 201114 yr bio sam u aprilu 2010. malo mi je cudno da se toliko urusilo da ne bi vredelo ici. obilazak, i to povrsan, je trajao nekoliko sati, ako se ponesto i urusilo, taman da se malo skrati obilazak :)tek sad vidim ovo i ne znam da li behemothu još nešto znači, ali nekome sigurno hoće- bila sam u maju ove godine i zaista vredi otići. ono što je nebezbedno, obeleženo je i nije dozvoljen pristup, ali nisam primetila da ima puno toga.još je bolji i kompletniji doživljaj ako se ima vremena za arheološki muzej u napulju jer su tamo sve one vredne sitnice koje su pronašli u pompeji. kada se nađete na samim ruševinama, obavezno razgledajte vilu misterija. od nje se pruža odličan pogled na vezuv.
August 17, 201114 yr To sami sebi ostavio u amanet - Napulj da vidim onaj mozaik bitke kod Isa. Vilu Misterija sam propustio zbog ignorancije i gluposti - izvan je zidina. Žurilo nam se na kupanje i tako..
April 14, 201412 yr Sladoled u San Gimignanu Naleto idem u Pulju ako nadjem vremena, tako da mozete da mi pripremate instrukcije polako. Radni naslov puta: "svratio po kinder ladu". alberobelo-strumfgrad, centar "truli-a" matera-kao zapustena scenografija za biblijske price, (nekada nastanjene) pecine u stenama craco-napusteni grad, ne znam da li sad moze da se udje, kad sam bio nije moglo putignano-obidji cimitero (groblje)... mozda su im i po drugim mestima groblja ista, to ne znam, ali ovo me je dojmilo... taranto-centro storico je 95% napusten, nadrealno pietrapetrosa i castelmezzano, dva sela ugradjena u stenu, na susednim brdima, navodno leti radi neka sajla da preletis iz jednog u drugo ostuni-prelep gradic obojen u belo galipoli- ako bi prespavao tamo, casa degli artisti santa maria di leuca-mesto na spicu stikle matera, craco i pietrapetrosa su u bazilikatu, ne u pulji, ali je blizu to mozes u dolasku ili povratku... materu nikako da propustis sad se prisecam, mislim da ima ovde nekih slika koje sam kacio
April 14, 201412 yr hm, sumljam, ali provericu prvom prilikom. najbolja kafa u rimu je u tazza d'oro Kad odeš u Napoli, idi u Cafe Mexico, imaju mašinu koja već skoro 100 godina nije ugašena. Kafa je možda najbolja na planeti.
April 14, 201412 yr Napulj bih overio samo zbog one kafe koju je Tresko pomenuo, a nešto kontam da vredi videti i Pompeju. Da imam 10 dana fore za Toskanu, tačno bih uzeo auto i onako redom, od sela do sela, svako noćenje na drugom mestu i na osnovu gastronomske reputacije.
June 1, 201412 yr U vezi regije Basilicata na jugu,evo malo literature sa slikicama.Izgleda da je jug Italije neotkriveni biser! http://issuu.com/aptbasilicata/docs/basilicata_viaggio_dautore
June 3, 201412 yr Ako nekome trebaju direktne informacije za Bazilikatu, nek se slobodno javi, obisao sam je celu proslo leto.par mojih slicki....
June 3, 201412 yr Dobra je Lucania samo je i Italijani napustaju http://www.ovguide.com/basilicata-coast-to-coast-9202a8c04000641f8000000014b0fd18
November 15, 201411 yr Kad sam vec otvorio album iz Italije, posle Toskane nastavio sam na jug do Barija i Pulje, pa preporucujem vrlo autentican gradic Alberobelo u kome se nalaze "trullo" kucice
November 15, 201411 yr Fantazija :) Prekrasno!San mi je obici Pugliu,Calabriu i Basilicatu,onako polagano. Edited November 15, 201411 yr by sandine
May 18, 201511 yr po svemu sudeci privaljujemo se prijateljima u kucu koja je negde u kalabriji, nisam jos tacno shvatio gde sem sto je prekoputa sicilije, na toj obali jel neko bio dole? moja zena je bila pre vise od 20 godina i kaze da je najbliza referenca albanija sa povremenim bljescima ruralne lepote plus spektakularna gastronomija, vrlo lokalna i dosta razlicita od ostatka italije (jede se jako ljuto npr). realno bi mi trebale impresije nekog koje bio tamo skorije, cemu da se nadam? mislim da cemo imati punih 10 dana, kuca je blizu mora u onom tesnacu prekoputa sicilije gde mislim da furaju tankeri i brodovi, nije preporuka ali imacemo kola pa cemo moci da zujimo. ono sto je neprijatnost je sto smo osudjeni na avgust tj feragosto, znaci bice krkljanac na plazama. mislim da ce mi ovo biti prvo letovanje u avgustu posle 30 godina najmanje.