Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Italija - Jug - Kampanja i Napulj, Pulja, Bazilikata, Abruco, Molize, Kalabrija

Featured Replies

Zaboravih...ovi Italijani voze kao ludaci...voznja u BGu mu dodje kao odmor u poredjenju sa Firencom npr...
Vodi računa u saobraćaju.......što južnije ideš sve je gore i opasnije.
  • 3 weeks later...
  • Replies 380
  • Views 621
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Juce padala kisa pa smo bili u Arheoloskom muzeju, danas Napulj, sutra Sorento.   Stress free, svakome bih preporucio.   P.S. zena kupila neke stvari u Motivima, sad moram opet u I

• Lo Zingaro
    Lo Zingaro

Monopoli Pola sata voznje od Barija, srednjovekovni gradic na jadranskoj obali s dugom istorijom. Vazno mesto u krstaskim pohodima, jedno vreme pod direktnom upravom Venecije. Danas previse pun tur

• Lo Zingaro
    Lo Zingaro

Polignano A Mare Polinjano je nazalost postao glavno svratiste masovnog turizma u Pulji. Jbg, Instagram je danas taj koji odlucuje gde ce se vise ljudi sjatiti u potrazi za savrsenim selfijem. Tu "

Posted Images

Ischia :wub:Ischia%252C%2Bjul%2B2011.god%2B193.JPG

bio sam u aprilu 2010. malo mi je cudno da se toliko urusilo da ne bi vredelo ici. obilazak, i to povrsan, je trajao nekoliko sati, ako se ponesto i urusilo, taman da se malo skrati obilazak :)
tek sad vidim ovo i ne znam da li behemothu još nešto znači, ali nekome sigurno hoće- bila sam u maju ove godine i zaista vredi otići. ono što je nebezbedno, obeleženo je i nije dozvoljen pristup, ali nisam primetila da ima puno toga.još je bolji i kompletniji doživljaj ako se ima vremena za arheološki muzej u napulju jer su tamo sve one vredne sitnice koje su pronašli u pompeji. kada se nađete na samim ruševinama, obavezno razgledajte vilu misterija. od nje se pruža odličan pogled na vezuv.

To sami sebi ostavio u amanet - Napulj da vidim onaj mozaik bitke kod Isa. Vilu Misterija sam propustio zbog ignorancije i gluposti - izvan je zidina. Žurilo nam se na kupanje i tako..

• 2 years later...

Sladoled u San Gimignanu :cry:

Naleto idem u Pulju ako nadjem vremena, tako da mozete da mi pripremate instrukcije polako. Radni naslov puta: "svratio po kinder ladu".

alberobelo-strumfgrad, centar "truli-a"

matera-kao zapustena scenografija za biblijske price, (nekada nastanjene) pecine u stenama

craco-napusteni grad, ne znam da li sad moze da se udje, kad sam bio nije moglo

putignano-obidji cimitero (groblje)... mozda su im i po drugim mestima groblja ista, to ne znam, ali ovo me je dojmilo...

taranto-centro storico je 95% napusten, nadrealno

pietrapetrosa i castelmezzano, dva sela ugradjena u stenu, na susednim brdima, navodno leti radi neka sajla da preletis iz jednog u drugo

ostuni-prelep gradic obojen u belo

galipoli- ako bi prespavao tamo, casa degli artisti

santa maria di leuca-mesto na spicu stikle

matera, craco i pietrapetrosa su u bazilikatu, ne u pulji, ali je blizu to mozes u dolasku ili povratku... materu nikako da propustis

sad se prisecam, mislim da ima ovde nekih slika koje sam kacio

hm, sumljam, ali provericu prvom prilikom. najbolja kafa u rimu je u tazza d'oro

Kad odeš u Napoli, idi u Cafe Mexico, imaju mašinu koja već skoro 100 godina nije ugašena. Kafa je možda najbolja na planeti.

Napulj bih overio samo zbog one kafe koju je Tresko pomenuo, a nešto kontam da vredi videti i Pompeju.

Da imam 10 dana fore za Toskanu, tačno bih uzeo auto i onako redom, od sela do sela, svako noćenje na drugom mestu i na osnovu gastronomske reputacije.

• 1 month later...

Ako nekome trebaju direktne informacije za Bazilikatu, nek se slobodno javi, obisao sam je celu proslo leto.
par mojih slicki....97452885.jpg97054352.jpg96399012.jpg

• 5 months later...

Kad sam vec otvorio album iz Italije, posle Toskane nastavio sam na jug do Barija i Pulje, pa preporucujem vrlo autentican gradic Alberobelo u kome se nalaze "trullo" kucice

yVgEfpq.jpg

tkRYKG8.jpg

w9YEOhp.jpg

5xnbusZ.jpg

xd9y7WX.jpg

KOzfjC5.jpg

uMQXI0O.jpg

aYtJXmQ.jpg

fCGT8bQ.jpg

pjURQkx.jpg

I "beli grad" - Ostuni

Pimoea7.jpg

LVSfvN9.jpg

PGtppsg.jpg

V28RDGC.jpg

bmvj9Bg.jpg

DMWDt1k.jpg

8FFjXZv.jpg

Fantazija :)

Fantazija :)

Prekrasno!San mi je obici Pugliu,Calabriu i Basilicatu,onako polagano.

Edited by sandine

• 6 months later...

po svemu sudeci privaljujemo se prijateljima u kucu koja je negde u kalabriji, nisam jos tacno shvatio gde sem sto je prekoputa sicilije, na toj obali

jel neko bio dole? moja zena je bila pre vise od 20 godina i kaze da je najbliza referenca albanija sa povremenim bljescima ruralne lepote plus spektakularna gastronomija, vrlo lokalna i dosta razlicita od ostatka italije (jede se jako ljuto npr). 

realno bi mi trebale impresije nekog koje bio tamo skorije, cemu da se nadam? mislim da cemo imati punih 10 dana, kuca je blizu mora u onom tesnacu prekoputa sicilije gde mislim da furaju tankeri i brodovi, nije preporuka ali imacemo kola pa cemo moci da zujimo.

ono sto je neprijatnost je sto smo osudjeni na avgust tj feragosto, znaci bice krkljanac na plazama. mislim da ce mi ovo biti prvo letovanje u avgustu posle 30 godina najmanje.